Ločeno zbiranje odpadkov..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Še en izgovor sem opazil tukaj gori: kanta je oddaljena 500m uuuueeeeeeeee
bonk.gif
ja Presneto svoje lene riti lahko prevažate z avtom tudi na 100m do prve gostilne, smeti pa je težko zapeljat do kesona, ko se gre kam??

Jaz sem to pisal
stupid-1.gif

Pa veš zakaj: zato ker starši nosijo smeti 500 metrov daleč (pa še 9 sosedov oddaljeniod 100-700 metrov), medtem ko so nam na dvorišče pripeljali kanto za bio odpadke. LE ZAKAJ? Starši imajo kmetijo in gnojišče na "dvorišču" vsi sosedje pa kompostnike ki komaj čakajo da je čimprej poln da imajo potem gnoj za vrtove. Čemu bodo namenjene bio kante na dvorišču ne vem. najraje bi jo poštrihal in uporabil zanavadne smeti. če lahko hodijo po bio odpadke naj hodijo še po navadne odpadke.
10.gif

težko nam je tudi zato, ker občini še vedno ne uspe potegniti 150 metrov asfalta, 200m vodovoda
stupid-1.gif
, telefonije ki bi omogočala kaj več kot ptsn, po drugi strani nas pa zasipa s kontejnerji za bio odpadke(kmetije in vrtičkarje).

Midva z mojo pa v garsonjeri delava na takle način. vedro na notranji strani omarice pri koritu je namenjen bio odpadkom, poleg je ena kartonska škatla precej visoka in ozka za embalažo (pvc flaše, piksne, konzerve, flaše in podobne zadeve, in se sortira pred kantami) papir pa mečeva v koš pri pisalni mizi.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
To ni izgovor, da ne bi zbirali ločeno. Pač se na komunalno podjetje uradno da dopis, da naj se ''hebejo''. No, malce lepše. Da naj sproducirajo kanto za navadne smeti, ne pa za bio odpadke, ker jih reciklirate. Če ne bo uspelo, se gre stopnjo naprej. Vsekakor pa to pod nobenim pogojem ni razlog, da se ne bi recikliralo.
confused-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Takole gre odgovor s Snage:
- ločevati je potrebno vse
- vsaka hiša naj bi imela v okolici 2 km ekološki otok, kamor neseš odpadke
- v primeru hiše bo kaznovan lastnik hiše, v primeru bloka upravnik, ki pa bo to seveda zaračunal stanovalcem naprej
- če ti kdo drug vrže smeti v tvoj kontejner je to tvoj problem, pa ga zakleni

No, to je to, zgleda da bo treba sedaj še pri smeteh full paziti
frown-1.gif
Jebejo naj se. Razen bioloških odpadkov ne bom ločeval NIČ. In 2 km tudi ne bom vsak dan ali 2x na dan hodil, da stresem smeti. Če vidim inšpektorja, bo šel med biološke odpadke, govedo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
take svinje ki ne reciklirajo, s tem povedo marsikaj o sebi. Besede niso potrebne. Nevem če je res tak težko imet 2-3 koše?
Ja, je.Lajko kar prideš do mene pa mi najdeš prostor. Še za 1 normalno veliko kanto (v katero gre 30-litrska vrečka) je komaj. In v atriju smeti pač ne nameravam imet (po omarah, na hodniku ipd. pa tudi ne).
Ko mi bo Snaga kupile večje stanovanje, kreteni, bom pa ločeval. Do takrat se mi svetsko jebe. In za mnenje ekobedakov (tudi na tej tabli priostnih) tudi.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
ksz
nekaterim je vsak izgovor dober, da jim ne bi bilo treba ločevati odpadkov. jaz sem 60L kanto za smeti v kuhinji zamenjal z enako veliko dvojno kanto, v katero gresta po dve 30L vrečki. v eno mečem običajne smeti, v drugo dajem embalažo. in ker sem bolj lene sorte pa se mi ne da hodit 300m do najbližjega ekološkega otoka, enkrat tedensko embalažo naložim v avto in se na poti v službo ustavim pri bližnjem ekološkem otoku ter spraznim prtljažnik.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ksz

in kdo bo dal ciganom kazen? men bojo dal 500€ kazni če bom zajebu smetnjak, oni pa uničujejo naravo in smetijo kolikor hočejo ( vse je tut posneto) a nikome ništa
stupid-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ko mi bo Snaga kupile večje stanovanje, kreteni, bom pa ločeval.
Čisto eno majhno pitanjce. Glede na to, da imaš tako malo stanovanje, kako hudiča spraviš noter TV, pa recimo računalnik, pa recimo avdio napravo? A to so ti tudi TVS oz. Siol, itd. častili tistih par m2, da si spravil vse to noter?
confused-1.gif

Aja, saj vem. To je pa TREBA imeti in za to ni problem žrtvovati x m2 prostora, za hebeno kanto za smeti, ki zavzame pol m2 je pa takooooooooooo velik problem.

Tipičen primerek, ki kaže stanje zavesti povprečnega Slovenca
priden.gif
.

Hvala bogu, da so mlajše generacije bolj naklonjene ekološkim stvarem.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Pri nas doma pa biološke zadeve pokokajo kure. Papir, karton ... požre peč čez zimo, plastiko, piksne, steklo ... pa nabašemo v avto in odpelejmo na komunalo kjer imajo lepo urejeno ločeno zbiranje. Tudi vse gradbene odpadke, ki jih je v zadnjem času kar precej (žaklji cementa, steklo, stiropor ...) odpeljemo tja.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ko mi bo Snaga kupile večje stanovanje, kreteni, bom pa ločeval.
Čisto eno majhno pitanjce. Glede na to, da imaš tako malo stanovanje, kako hudiča spraviš noter TV, pa recimo računalnik, pa recimo avdio napravo? A to so ti tudi TVS oz. Siol, itd. častili tistih par m2, da si spravil vse to noter?
confused-1.gif

Aja, saj vem. To je pa TREBA imeti in za to ni problem žrtvovati x m2 prostora, za hebeno kanto za smeti, ki zavzame pol m2 je pa takooooooooooo velik problem.

Tipičen primerek, ki kaže stanje zavesti povprečnega Slovenca
priden.gif
.

Hvala bogu, da so mlajše generacije bolj naklonjene ekološkim stvarem.
Saj sem ti napisal: j... se mi za ločevanje odpadkov (in še kak del ekologije). Ti pa si, ovčka, ki padeš na vsakeo ekobebo finto, misli svoje.
PS: Tv zlahka vzame par cm na steni, laptop lahko mam v naročju, hifiji so itak mersko zanemarljivi, zvočnki so zraven tvja ... Skratka, vse skupaj nič (in precej manj kot sedanja kanta). A pričakuješ, da bom recimo pečico ali pomivalca ven vrgel, da bo plac za to ekobedarijo od ločevanja?

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ksz
nekaterim je vsak izgovor dober, da jim ne bi bilo treba ločevati odpadkov. jaz sem 60L kanto za smeti v kuhinji zamenjal z enako veliko dvojno kanto, v katero gresta po dve 30L vrečki. v eno mečem običajne smeti, v drugo dajem embalažo. in ker sem bolj lene sorte pa se mi ne da hodit 300m do najbližjega ekološkega otoka, enkrat tedensko embalažo naložim v avto in se na poti v službo ustavim pri bližnjem ekološkem otoku ter spraznim prtljažnik.
A 30l kanto naj pa zemnjam s tremi po 10 litrov?
Kam pa daš tisto embalažo za cel teden? Kot sem napisal: prostora za smeti je toliko, kot ga zavzame 30l kanta. In niti malo več. Če bodo res kazni, bom pač v temi k sosedom metal
evil.gif

Najlažje je težit s kaznimi. Kot da mehanizacija za ločevanje ne bi znala sama ločit odpadkov ...

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
(ker si zadnji)

Zakaj hudiča pa potem vsebino kant , ki so namenjene ločevanju odpadkov, stresejo v isti kontejner, ko pride sprazniti?

Sicer, sam ločujem odpadke ampak mi pa res ni jasno zakaj vse v isti kontejner.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Saj sem ti napisal: j... se mi za ločevanje odpadkov (in še kak del ekologije). Ti pa si, ovčka, ki padeš na vsakeo ekobebo finto, misli svoje.
Lej, ta ovčka dela tako odkar ve zase. Če misliš, da padam na finte ala CO2 in zato sedaj delam nekaj, kar mi ni logično, potem se motiš.
Sicer pa lep pozdrav od ovce, svinja
evil.gif
.

Citat:
PS: Tv zlahka vzame par cm na steni, laptop lahko mam v naročju, hifiji so itak mersko zanemarljivi, zvočnki so zraven tvja ... Skratka, vse skupaj nič (in precej manj kot sedanja kanta). A pričakuješ, da bom recimo pečico ali pomivalca ven vrgel, da bo plac za to ekobedarijo od ločevanja?
Lej, vsi imate vse vrste izgovorov zakaj to ne delat. Tudi, če bi vam Snaga častila kompleten sistem (zaradi takih ja, je potrebno izumljat sisteme za smeti v vrednosti 200 EUR
stupid-1.gif
.

Aja, pa še to. Človek nekako pričakuje, da višji standar življenja prinese s seboj tudi kakšne obveznosti, ne le prednosti. Malce pojdi po Srbiji in si poglej kako tam delajo s smetmi. Na prelepi cesti po skoraj neokrnjeni naravi ob reki Drini so:
1.) kjerkoli se ustaviš v pasu par metrov od ceste same smeti
stupid-1.gif

2.) na reki Drini se od daleč vidi same smeti po površini (le na sredini je bilo nekaj metrov ''čiste'' vode)

Še vprašanje: včasih so bili WC-ji na štrbunk zunaj. Zakaj hudiča si žrtvoval tisto kvadraturo v stanovanju za WC?
Drugo vprašanje: v srednjem veku so metali smeti čez okno: zakaj imaš sploh kanto za smeti 30 litrov v stanovanju? Ja [censored] no, vrži jih čez okno, a ne?
Tretje vprašanje: si morda skapiral, kam merim?

PS: Mene bi bilo sram to na forumu javno govorit, sploh ker marsikdo ve, kdo si tudi v realnem življenju.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Eno je biti zelena CO2 ovca, drugo pa je biti zagovornik manjšega onesnaževanja z ODPADKI!
To očitno nekateri mečete v isti koš.

Dejstvo je, da prebivalstvo narašča neverjetno hitro, pri tem vsako leto vsak prebivalec porabi še več plastičnih, papirnatih, pločevinastih... izdelkov. Zapelji se kdaj na kakšno deponijo in si oglej to goro odpadkov. Mogoče jo kdaj tebi naredijo v bližini hiše (smeti je vedno več).

Poglej kaj se dogaja v Neaplju, ko naenkrat ne vedo več kam s smetmi. Kako ta gora smeti hitro raste in kaj prinese s sabo. Poglej kdaj revne četrti Sao Paula oz. drugega velikega mesta...

Da bi vsaj deloma zmanjšali oz. obdržali takšno stanje, je družba začela delati na "pranju možganov" mlajših. Saj je naša generacija še zelo flegmatična glede tega problema. Verjamem pa, da bo to "pranje možganov" vseeno koristilo ljudem, živalim in nasploh naravi v prihodnosti.

Nisem kak goreč zagovornik tega problema, na živce mi gre samo tako večvrednostno in nesramno pisanje nekoga ki misli da je frajer, ker ne naseda "zeleni" propagandi.

Ko pa se bodo v tvoji bližini odločili za novo deponijo odpadkov, pa grem stavit da boš bil ravno ti prva ovca v vrsti ki bo protestirala temu dejanju!

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Ker sem že načel to temo sem poiskal še pravno podlago za kaznovanje, ki sem jo našel v Uradnem listu št. 102/04

33. člen govori o višini kazni:
Z globo 100.000 tolarjev se kaznuje za prekršek iz 22. člena tega odloka posameznik – povzročitelj.

..in še 22. člen:

22. člen
(prepovedi)

Prepovedano je;
– prepuščanje odpadkov v posode za ločeno zbiranje frakcij in v posode za kuhinjske odpadke, ki niso namenjene tem odpadkom,
– brskanje po posodah in vrečkah ter razmetavanje odpadkov oziroma drugo onesnaževanje na prevzemnih mestih, zbiralnicah in drugih nenadzorovanih označenih mestih za prevzem,
– poškodovanje naprav in opreme izvajalca, pisanje ter lepljenje plakatov nanje,
– opustiti uporabo storitev javne službe.

Glede na navedeno to pomeni, da me bodo kaznovali, če bom vrgel plastenko v zabojnik s papirjem (kar je tudi prav), ne bodo pa me kaznovali, če bom vse smeti dal v eno kanto in se torej ne grem ločenega zbiranja.

Bolj hecno je to, da boste kaznovani s 417 EUR tudi, če vas inšpektor vidi nalepiti plakat na kontejner
smile-1.gif
Višina kazni namreč ni od - do, ampak je fiksna..

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Še en izgovor sem opazil tukaj gori: kanta je oddaljena 500m uuuueeeeeeeee
bonk.gif
ja Presneto svoje lene riti lahko prevažate z avtom tudi na 100m do prve gostilne, smeti pa je težko zapeljat do kesona, ko se gre kam??

Jaz sem to pisal
stupid-1.gif

Pa veš zakaj: zato ker starši nosijo smeti 500 metrov daleč (pa še 9 sosedov oddaljeniod 100-700 metrov), medtem ko so nam na dvorišče pripeljali kanto za bio odpadke. LE ZAKAJ? Starši imajo kmetijo in gnojišče na "dvorišču" vsi sosedje pa kompostnike ki komaj čakajo da je čimprej poln da imajo potem gnoj za vrtove. Čemu bodo namenjene bio kante na dvorišču ne vem. najraje bi jo poštrihal in uporabil zanavadne smeti. če lahko hodijo po bio odpadke naj hodijo še po navadne odpadke.
10.gif

težko nam je tudi zato, ker občini še vedno ne uspe potegniti 150 metrov asfalta, 200m vodovoda
stupid-1.gif
, telefonije ki bi omogočala kaj več kot ptsn, po drugi strani nas pa zasipa s kontejnerji za bio odpadke(kmetije in vrtičkarje).

Črtna koda?
Prodnik, ne?
Poročaj, kako vam bodo nalepili račun.
To čaka kar precej folka v "njihovem rajonu", ki imajo kmetijo in se tudi čohajo po glavi, kaj naj s to hudičevo kanto.
Večina je že protestirala, ampak vseeno fasala ta čeber na dvorišče.
Pa tudi nimajo pojma, kaj hudiča naj s to kanto zdaj počno.
Razen, da se jim bo veselo računala.

@kazni, ker mešte odpadke: nihče vam ne more nalepiti nobene kazni, saj vam nihče ne more dokazati, da ste ravno vi vrgli tako in tako smet v ta in ta kontejner. ko bo hec na ključ, bo pa zgodba drugačna.

Relax.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Ja ja prodnik, črtna koda, hišna številka....bio odpadki na kmetiji.
Mogoče bi jim nucalo če bi jim gnoj iz štale notri vozili, da bodo imeli bolj kakovosten kompost...

Sicer pa glede odpadkov.
Cena za pobiranje smeti bi morali plačati ob nakupu izdelka. Tako bi mogoče začeli strmet za izdelki ki bi imeli manj embalaže, oziroma bi imeli povratno embalažo. Če bi bilo pivo v pločevinki pol dražje kot v povratni steklenici bi ljudje mogoče začeli kupovati steklenice. Tko pa vse strmi k temu da je čim več odpadkov. Praktično ni več povratne embalaže. Dobi se še nekaj piv v povratni embalaži, pa nekaj sort vina. Pivo se v glavnem prodaja v pločevinkah, vino v buteljkah oziroma stekelicah z najvojem, olje se dobi samo v plastiki, vsakdo gre v trgovino brez vrečk oziroma "zaboja" in tam kupi vedno novo vreæko, v trgovinah prodajajo kartonske škatle po nekaj € za nabavljene izdelke (medtem ko jih sami vsak dan vržejo stran za en kontejner)...
Leclerk je našel en sisitem glede vrečk ki ga ne morem natančno opisat se mi pa zdi praktičen (ko vrneš staro, dobiš novo brezplačno?!)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Saj sem ti napisal: j... se mi za ločevanje odpadkov (in še kak del ekologije). Ti pa si, ovčka, ki padeš na vsakeo ekobebo finto, misli svoje.
Lej, ta ovčka dela tako odkar ve zase. Če misliš, da padam na finte ala CO2 in zato sedaj delam nekaj, kar mi ni logično, potem se motiš.
Sicer pa lep pozdrav od ovce, svinja
evil.gif
.
No, skupaj sva glih za čevape ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
PS: Mene bi bilo sram to na forumu javno govorit, sploh ker marsikdo ve, kdo si tudi v realnem življenju.
Me ni nič sram. Stojim za svojimi izjavami z imenom in priimkom, če je treba.
Zate sem pač svinja jaz, zame so svinje vozniki dizlov itd ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Eno je biti zelena CO2 ovca, drugo pa je biti zagovornik manjšega onesnaževanja z ODPADKI!
To očitno nekateri mečete v isti koš.

Dejstvo je, da prebivalstvo narašča neverjetno hitro, pri tem vsako leto vsak prebivalec porabi še več plastičnih, papirnatih, pločevinastih... izdelkov. Zapelji se kdaj na kakšno deponijo in si oglej to goro odpadkov. Mogoče jo kdaj tebi naredijo v bližini hiše (smeti je vedno več).
Naj zgradijo center za ločevanje odpadkov in jih tam ločujejo. Če je za to potreben višji račun za idvoz smeti, ga bom pač plačal. Sam pa odpadkov ne bom ločeval.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ko pa se bodo v tvoji bližini odločili za novo deponijo odpadkov, pa grem stavit da boš bil ravno ti prva ovca v vrsti ki bo protestirala temu dejanju!
Deponijo odpadkov imam par sto metrov zračne črte od doma (eno največjih, če ne največjo v SLO), tako da si tule krepko ustrelil mimo. In se čisto nič ne pritožujem ...
In ko bo treba naredit novo, naj pač naredijo novo. Folk nima kaj protestirat.