ljudskivoz Touran

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Zakaj pa mene citiraš?
confused-1.gif
Sorry, wrong quote.
redface-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Samo pomislek... Kaj pa Corolla Verso? Lepša, kvalitetnejša... Še na Top Gear so temu pritrdili...

Se strinjam. Več vsega za enak denar. Touran je zelo precenjen. Tudi Corolla Verso ni poceni, a vsaj dobiš tisto kar plačaš.

Toro

Pripravnik
20. avg 2007
112
0
16
Med kompaktnimi enoprostorci sta nekako dva razreda, tisti z manjšimi prtljažniki (navaden scenic, verso, mazda5, cmax itd.) in tisti z večjimi (grand scenic, zafira, touran itd.). Če je težava v prostoru (vozički, kolesa in podobna krama), je izbira pravzaprav zelo omejena.

Touran je čisto spodoben voz, vozil sem testnega s 105 KM, in je šel povsem ok, in imel potem leto in pol tourana s 136 KM (letnik 2003 je imel 100 kW). Motil me je kratek prtljažnik (100 cm ali nekaj takega) in zelo malo prostora za kolena v drugi vrsti. Obstajajo boljše izbire, ki pa se ne peljejo tako suvereno.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.893
113
v lokalni ostariji
ja rabim velik prtljaznik... to mi je bistvo.... vozim itak lepo pocisi in umirjeno...

tvoj post toro je bil pa koncno en pameten... ne pa samo mularija kateri je tudi 150km pri golfu premalo...

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
za c-maxa in tourana vem da ma itak zadnje sedeže posamično nastavljive in že rabiš več prtljažnika jih daš naprej, če rabiš pa prostor za kolena jih daš pa nazaj
če si umirjeni voznik ti bo 105 km povsem dovolj, nekomu pa niti 170konjski dizel v touranu ne bo dovolj

c max se nov dobi že za dobrih 15k ojrov, za tourana boš pa moral odkartat vsaj 3k evrov več

če te zanima nov voz....

Toro

Pripravnik
20. avg 2007
112
0
16
Pri prtljažniku se ne pusti prepričati litrom (na pamet 600 in 695 brez tretje vrste sedežev pri touranu). Touran ima veliko litrov zaradi višine, kar je ok, če imaš imaš poleg vsega še mrežo. Po mojem imata zafira in grand scenic daljši prtljažnik, in zato bolj uporaben. Vedno seveda primerjam sedeže v drugi vrsti, potisnjene povsem nazaj.

Če bodo v drugi vrsti sedeli otroci na sedežih za drugo in tretje starostno obdobje, sta zafira in grand scenic boljša izbira, ker imata več prostora, kar je pomembno še posebej pri otrocih, ki jim noge v določenih položajih štrlijo proti prednjim sedežem.

Je pa na koncu seveda vprašanje "karizme". Touran je od vseh treh še najmanj grd.

Sam imam že skoraj kakšno leto grand scenica 1,5 dci (105 KM, 240 Nm), kar je povsem spodobno za družinsko vožnjo in občasna suverena prehitevanja. Vrhniški klanec navzgor se brez težav pelje 130 km/h, če seveda ni kakšnih del na cesti, in to v šesti prestavi. Seveda pa včasih pogrešam način, kako useka 2,0 TDI, ko pohodiš plin.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
hmmm

kok pa ta karjola stane? ali ima tovarniski avtoradio MP3 ze serijsko ali je bilo to bolj nakljucje....

Hja, če gledaš rabljeno jih poceni ni, sploh pa se jih malo prodaja. Nova pa te diesel stane od 22k pa do 26k €, ima pa najbolj "švoh" nova 136 KM. Opremo pa si lahko za primerjavo z Turbanom preveriš TUKAJ , itak pa da majo vse MP3 predvajalnike...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Se strinjam glede prtljažnika... v Grand Scenic lahko dam voziček (boogy vatianta), ki meri zložen v dolžino 110 cm tako po dolgem (in imam na voljo še zmeraj 6 sedežev) kot tudi počez (če snamem zadnji kolesi zaradi širine vozička) in potem imam v funkciji 7 sedežev. Torej tudi 110 cm v širino.

V drugi vrsti imam na zadnjih sedežih (od leve proti desni):
sedež za skupino 2+3
sedež skupine 0+1
sedež skupine 1+2

Na morje smo se peljali (en teden, 5 članska družina; 2 odrasla, dojenček in dva mulca 5 in 7 let, voziček) brez strešnega kovčka in z omenjenim vozičkom. Druga vrsta sedežev je bila pomaknjena maksimalno nazaj...Rolo je bil napet čez prtljažni prostor.

Edino motor ni v vaši konkurenci (2.0 16V/99 kW benz). Povprečje na 400 km 8.9l/100 km (AC+regionalka)

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Touran ima veliko več prostora kot navadni scenic. 105 konjev je čisto solidna mašina za tak avtomobil.

Če pa imaš možnost si kupi 2.0 140 konjskega.

4 odrasle osebe + otrok + truga + čoln z motorjem v prtljažniku (cca. 150 kg) + vse za 14 dni morja - tut čutiti ni bilo, da je tolk naložen. V vrhniški klanec 160 brez da bi števec kakorkoli padal. Povprečna poraba 6,9 l. Pospeški še vedno solidni (občutni) prehitevaš brez strahu.

V glavnem nad to mašino sem presenečen - nisem si mislil, da je tako močna. Cena pa v primerjavi s senicom ni več toliko višja. Se mi zdi, da sta (oba nova), cenovno kar v enakem rangu.

Me pa mal mika, kako izgleda 170 km pa še več navora (chip).

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Beri avto je višji in nič drugega (pa tudi daljši je). Navadni Scenic je dolg cca 4,2 metre in nič več. Grand Scenic pa je dolg 4,5 metra in ima daljši prtljažnik, kot sem že napisal.