Ljudje v bloku so prizadeti

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Ok, živim v bloku kot študent podnajemnik. Z sosedi se ne poznam, saj sta v celem kompleksu blokov mogoče 2, ki sta iste starosti kot jaz. Ljudje mečejo iz balkonov po 3kg starega SPLESNIVEGA kruha direkt pred vhod, da pride miljon golobov in to napol tam požre in poserje. Ljudje mečejo cele polkilske klobase na travnik, mečejo odpadne kosti, ki so jih kuhali za juho, odprte konzerve in celo uporabljene vložke! Pa dobro, jaz se počutim kot da živim med prizadetimi ljudmi. Nisem nacionalist, ampak zanimivo je da je v teh blokih največ priimkov na iæ, če to ima vezo ali ne presodite sami.
Se da kaj naredit? Enkrat sem se že razpizdo pa zdro tak da so me slišali tudi skoz okna na vrhu, ampak ne pomaga.
13.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
"ampak zanimivo je da je v teh blokih največ priimkov na iæ"

Say no more...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
A je kaj čudno? Z vlaki so vlačil golazen iz bosne, katera ni znala niti pribora nucat. Ko so mu dali lubenico jo je z glavo razbil.
hysterical-1.gif

Kaj misliš, da se to lahko v 50-ih letih spremeni.

Se nekje v jugi, ko so nemcem zaplenil moderne hiše in to golazen not naselil, najprej so luknjo v strehi naredil in potem lesena tla skuril
bonk.gif

Tukaj so jim pa takim stanovanja potalal pa nevem kaj še vse....
bonk.gif

Nazadnje uredil moderator:

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Ok, živim v bloku kot študent podnajemnik. Z sosedi se ne poznam, saj sta v celem kompleksu blokov mogoče 2, ki sta iste starosti kot jaz. Ljudje mečejo iz balkonov po 3kg starega SPLESNIVEGA kruha direkt pred vhod, da pride miljon golobov in to napol tam požre in poserje. Ljudje mečejo cele polkilske klobase na travnik, mečejo odpadne kosti, ki so jih kuhali za juho, odprte konzerve in celo uporabljene vložke! Pa dobro, jaz se počutim kot da živim med prizadetimi ljudmi. Nisem nacionalist, ampak zanimivo je da je v teh blokih največ priimkov na iæ, če to ima vezo ali ne presodite sami.
Se da kaj naredit? Enkrat sem se že razpizdo pa zdro tak da so me slišali tudi skoz okna na vrhu, ampak ne pomaga.
13.gif

Verjemi, da priimki nimajo nebene zveze s tem. To je pač folklora blokovskih naselij. Prihajam iz enega bloka kjer ni blo nobenga na IČ, pa je blo enako.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
A je kaj čudno? Z vlaki so vlačil golazen iz bosne, katera ni znala niti pribora nucat. Ko so mu dali lubenico jo je z glavo razbil.
hysterical-1.gif

Se nekje v jugi, ko so nemcem zaplenil moderne hiše in to golazen not naselil, najprej so luknjo v strehi naredil in potem lesena tla skuril
bonk.gif

bonk.gif

Se ti zavedaš, da si ti za enga nemca enaka golazen balkanska.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
hysterical-1.gif

bonk.gif

bonk.gif

Jst se komot pomešam med nemce, pa ni šanse da me dobijo. Ko za 3x (pre)pečene ne bi mogu tega rečt.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Na iæ garantiram da kruha ne mecejo...to so staroselci k futrajo golobe...za ostalo pa ne....
smile-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Rešitev je preprosta:Če slučajno veš,kdo konkretno to dela,vzemi tisti kruh in mu ga zatlači v poštni nabiralnik! Hkrati obvesti vse sosede,da je dobil plesniv kruh ali vložke v nabiralnik zato,ker te stvari meče čez balkon,in da se bo enako zgodilo vsem,ki bodo to delali
cheer.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik iMM pravi: Se da kaj naredit? Enkrat sem se že razpizdo pa zdro tak da so me slišali tudi skoz okna na vrhu, ampak ne pomaga.
13.gif
Seveda se da.
Prijava na ustrezni inšpektorat, oziroma tistemu ki v tvojem kraju skrbi za odpadke.
Če je pred kratkim padla kazen za napačno odvrženo pisemsko ovojnico v nepravilni kontejner, ni vrag, da ne bi uredili tudi tega.
Boš pa moral na nek način pridobiti dokaze ali priče.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Vse, kar bo dobil, da bo naslednjič ta kos kruha romal na njegov balkon, skupaj s kostmi, itd...

Nauk za naslednjič. Pred vselitvijo, si oglej poštne nabiralnike. Če je preveč "ičev", spakiraj.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
To ne igra nobene vloge, ič, iæ . V našem jih je kar nekaj, pa nobenih težav, še največ s staroselci, pa so kleni Slovenceljni. Rajš mam za soseda kultiviranega na ič/iæ kot pa slovenceljna.

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
hysterical-1.gif

bonk.gif

bonk.gif

Jst se komot pomešam med nemce, pa ni šanse da me dobijo. Ko za 3x (pre)pečene ne bi mogu tega rečt.

Seveda....in tako z lahkoto počneš svinjarije in obdolžiš une na -iæ. Blokovc gor zrastu - preverjeno!! Še v novem naselju, kjer sem živel 3 leta je blo isto. Poden od nekaterga folka. Noben na -iæ! Kruh in golobi pa na žalost osamljeni in zapuščeni, ter konkretno zmedeni starejši občani. Ponavadi ončanke.....priimek nepovezan s problemom!

P.S.: Hebemu boga, kako slovencelj najde prec krivca za vse.........

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nauk za naslednjič. Pred vselitvijo, si oglej poštne nabiralnike. Če je preveč "ičev", spakiraj.

Jaz nimam oz.nisem imel v 8 letih življenja v bloku z "iči" niti enega problema z njimi...seveda boš rekel,da je to golo naključje,a ne?
grims-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
hysterical-1.gif

bonk.gif

bonk.gif

Bi mel marsikako besedo zate, pa se ne mislim na tvoj nivo spravljat.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Ne vem no...napiši lokacijo oz. kje to je.

Kaj takega sploh še nisem slišal, kaj šele doživel...

(pa sem 12 let preživel v bloku).

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.524
7.043
113
jaz tudi ne, pa sem celo življenje do pred par meseci živela v bloku. Najprej s starši, potem pa v najemu zadnjih nekaj let. Kraja med seboj oddaljena 50km. V slednji situaciji še več ta spodnjih in socialno ogroženih. Povsod je bil red in korektni odnosi. Resda je bil drugi kraj Vrhnika, kjer si sploh ne znam predstavljati, da bi kdo karkoli metal čez balkon. Tako kot pa tu ločujejo in "skrbijo" za odpadke, pa po moje nikjer ne. Bi rekla, da tvoj problem ni toliko, da si šel med -ičarje, kot da si šel med bumbarje. Neumnost se žal ne konča na meji, vsaj slovenski ne.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik vincent pravi: Kaj takega sploh še nisem slišal, kaj šele doživel...
Ker pa sem jaz nekaj dlje na tem svetu, lahko napišem, da sem precej tega videl in slišal.
V sedemdesetih, ko se je v Ljubljani naseljevalo prvo veliko naselje (Štepanjsko), je bilo teh dogodkov veliko.
Marsikateri je bil celo nekoliko presenetljiv, na primer gojenje prašiča v banji, kure in ovce na balkonu, požar zaradi kurjenja na tleh in podobno.
Zato avtorju verjamem, da se to še vedno dogaja, tudi na osnovi svoje nekajletne precej stresne izkušnje, ko sem imel za prvega soseda 'okvirja', nekoliko mešanega z južno krvjo.
In se opravičujem, če je kdo zaradi tega na Alterju prizadet, vendar - kulturne razlike so. In navade so prav tako drugačne.