Ljubljanska spalna naselja in elitne četrti

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
Sem vejdu, kaj boste pisal
aplauz.gif

Kar se tega tiče, mi je vedno odprla SAMO v škorničkah
tongue-1.gif
)
Dala je vedno dobro napitnino
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ali je od 1980 pa tja do 2000, mogoče celo do danes obstajala lepša, boljša, bolj priročna, povezana z anravo, dostopna, kvalitetno grajena soseska od Fužin?

Po mojem ne. Zelenje, prostor med bloki, dostop do centra in obvoznice (pa še BTCja
wink-1.gif
) in sploh kakovostna gradnja. Vsaj tisti bloki, ki jih poznam (pozna 70-ta in 80-ta?), so daleč boljši od jajc stanovanjskega sklada, kjer se sliši ama vsak prdec od soseda.

Laično mnenje, nisem Ljubljančan in niti ne poznam vseh naselij. Ampak Fužine so me prijetno presenetile, sploh glede na slab sloves.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik softi pravi:
nadpovrečno dobra lokacija, okolica..kako je s kvaliteto gradnje? in sedaj spet aktualnim problemom vrtec, zdravstveni dom, šola-

Gradnja je bila 1988 še v redu.
Vrtec - 300 m,
šola enako,
ZD: 1 km,
PST: 30 m,
Rožnik: 800 m,

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.558
1.157
113
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Ampak Fužine so me prijetno presenetile, sploh glede na slab sloves.

Ta sloves je itak nek stereotip.

Mir je bolj kot drugje.

Ma ja, enako bi lahko rekli za Planino v Kranju... Dobro grajeni bloki, zelena okolica, bližina vrtcev, šol, trgovin, igrišč, pokrite garaže,...

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
trnovo, rakova..ne hvala..smrdi smetišče.

to lahko rece samo nekdo, ki si ne more privoscit stanovanja tako blizu centra;)
jaz v trnovem nic ne voham, za rakovo ne vem..

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Še najbolj naselje so Murgle (ne živim tam), dosti lepše urejeno kot Rožna dolina, kjer je vsaka bajta grša od druge, pa še leglo študentov je.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Še najbolj naselje so Murgle (ne živim tam), dosti lepše urejeno kot Rožna dolina, kjer je vsaka bajta grša od druge, pa še leglo študentov je.

Ni slabo, ampak o kakih velikih presežkih pa spet ne bi mogli govorit. Mi je Rožna dolina veliko bolj všeč. Sploh ni primerjave.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
najbogatejša občina... 15 bajt, en ima 15 krav in je hudo povprečje..

v Fužinam sem odraščal in je bilo zakon. Vedeti pa je treba da tam na 1kv km živi več kot 10 000 ljudi.. in med vsemi takimi se vedno najde 15 budal ki delajo neumnosti... jaz v fužine ne grem za noben denar, ampak lega, gradnja in razporeditev ter funkcionalnost je pa taka da dvomim da v LJ obstaja še kaj podobnega... 2,5 sobno stanovnaje ( ot. soba 12kv m plus kabinet 8kv m) in pa svetlo in prostorno stanovanje ne najdeš nikjer v lj... še posebej pa ne na 54kv. metrih..
wink-1.gif
.. 2 dvigala.... minus so edino parkingi, ampak kje pa niso..,. razen pri novogradnjah...

in ko smo pri "Eliti"... v Dravljah se sedaj gradijo "elitni bloki" pri pošti... my ass... na eni strani prometna cesta, na drugi strani pošta, na tretji pa vrtičkarji in vrhunec na četrti strani... cvetličarna, servis za kamione in pa kmetija iz katere ponavadi smrdi.. čudno
smile-1.gif
elita vam pravim... garsonjera 160k€ ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
problem Fužin je izjemno slaba prometna povezanost z ostalimi bolj zahodnimi deli Ljubljane (če ne upoštevamo obvoznice).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
popolnoma si zadel.

ne morem si privoščiti garsonjere v centru mesta, ne dvosobnega v trnovem..šele nekje okol ceste v gorice si lahko kupim garažo.