Ljubljana - brezvezno mesto?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.356
3.163
113
Brez hude krvi prosim in nikakor ne relativiziram zločina, me pa zanima zakaj je razlika ali je nekdo bivši policist ali pa pek, trgovec, ekonomist, delavec za trakom?

Razumem, da se posebej omeni aktivnega policaja/gasilca/reševalca/... v službi, če ga kdo ... ampak bivši je pa bivši, razen če gre za maščevanje zaradi njegovega dela.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.730
4.146
113
GnH64z3W8AAp3Fu.jpg

vir: https://www.dnevnik.si/mnenja/odprt...ekt-z-vprasljivo-prometno-ureditvijo-2723398/

ampak bazen pa imamo "to je pa tudi edino važno", kot pravijo eni tukaj.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.451
16.759
113
Razumem, da se posebej omeni aktivnega policaja/gasilca/reševalca/... v službi, če ga kdo ... ampak bivši je pa bivši, razen če gre za maščevanje zaradi njegovega dela.
Glede na zapise ni (jasno) razviodno, da bi šlo za maščevanje za preteklo policijsko delo ampak pri taki sceni od dogodka je itak marsikaj mogoče, take sorte motiv kot je maščevanje se da pa do neke mere tudi prikriti ravno z dodatkom kakšne kraje.

Asmir Sulejmanović vztraja, da se je zgodila nesreča. Tožilci pa: Branka Bajdeta je umoril, sedi naj 30 let.

Janka, tako so ga klicali v Zasavju, so nekaj dni pozneje aretirali in ga posadili na zatožno klop. Šlo je za 29-letnega Trboveljčana Asmirja Sulejmanovića, obtožen je bil umora iz koristoljubja. Triinšestdesetletnega Bajdeta naj bi zanalašč povozil z njegovim traktorjem, truplo nato navezal z verigo, zvlekel do globeli za hišo in ga porinil v njo, potem pa ukradel še Bajdetov denar ter traktor in se z njim odpeljal v dolino oziroma do Radeč. Tam je parkiral in poklical taksi, ta ga je odpeljal v Celje. Taksistu je dejal, da gre »na kurbe, ker sem do zdaj delal, zdaj bom pa užival«.

Na okrožnem sodnem procesu v Ljubljani je Sulejmanović trdil, da je 63-letnega Bajdeta povozil po nesreči, vse, kar je počel pozneje, pa je bilo v paniki, saj ni vedel, kaj bi storil. Vendar pa sodišče ni podvomilo, da je Sulejmanović zares storil kaznivo dejanje, ni pa našlo dokazov, da bi to storil iz koristoljubja. Namesto 30 let zaradi umora je bil obsojen zaradi uboja, doletelo ga je 13 let in pol zapahov, z vsemi preostalimi grehi pa enotna kazen 14 let in 7 mesecev zapora.
Izvedenca: ni bila nesreča

Sodnica poročevalka Alijana Ravnik je dejala, da se je okrožno sodišče pri sodbi med drugim sklicevalo na ugotovitve izvedencev za sodno medicino Armina Alibegovića in sodnega izvedenca za avtomobilske stroke Vekoslava Kamnikarja. Ta sta si bila enotna – ni šlo za nesrečo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.451
16.759
113
Glej ga fanta kako prijazno izgleda (oz. je prijazno izgledal no, nekaj let v zaporu mu ni prizaneslo), ta pa že ni moril :p

o_image_10197_0_1024.jpg

• Haha
Reactions: sajkek

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.356
3.163
113
  • Všeč mi je
Reactions: 8888 in kajpace

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.449
2.659
113
Tole je ponaredek kipa iz starega kopališča.
Ponaredek se bohoti na novem kopališču, pod streho.
Starega so ukradli. Le kako - velikost, teža - saj to ni deček s piščalko pred RTV-jem?

1743167980599.png

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.427
3.128
113
Lublana
Obišči stran
GnH64z3W8AAp3Fu.jpg

vir: https://www.dnevnik.si/mnenja/odprt...ekt-z-vprasljivo-prometno-ureditvijo-2723398/

ampak bazen pa imamo "to je pa tudi edino važno", kot pravijo eni tukaj.

Ah, tipično slovenceljsko jamranje, bognedaj kaj spremeniti, naj ostane vse tako, kot je. Spremembe so preveč stresne. O kakšnem živem spomeniku govori? Propadajoči za silo uporaben bazen? Pročelje zgradbe zakrit s kupom cenenih oglaševalnih plakatov? Res neverjeten spomenik.
Vse skupaj enako brezvezno jamranje, kot pri motenih zagovornikih ohranitve Bežigrajskega stadiona.
Po svetu podirajo in nadomestijo res legendarne in tudi arhitekturno posebne športne objekte, kot je bil recimo Wembley. Tukaj se pa joka za eno staro luknjo napolnjeno z vodo.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.427
3.128
113
Lublana
Obišči stran
Ja, tudi glede teh silosov sem že slišal jamranje kako bodo vse kar je še dobrega v mestu uničili. In pazi to, celo stanovanja mislijo potem na tem mestu zgraditi. Pa od kje jim tako nore ideje? Kdo pa rabi stanovanja, kaj ni lepše imeti prazne betonske silose?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.608
1.194
113
Ja itak. Izgleda dobro. Cela Evropa gre naprej (itak nas šiša), tudi mi se moramo znebiti stare krame in modernizirati (beri: graditi).