Ljubljana - brezvezno mesto?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.326
11.337
113
kod Džej-Zija
Zakaj downvote? Še nikoli nisem volil Zokija, vem, da se je pokradlo kup denarja. Ampak sam občutek, če daš ta dejstva na stran, je pa zelo prijeten bazen. Zoki in privat bazenčki na račun Ilirije gor ali dol.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.650
5.230
113
S temi bazeni je tako. Pri nas je prejšnja garnitura pod županovanjem nekoga iz SLS začela s projektom novega bazena, ker je pač prejšnji bil ~60 let star in je že desetletja izdatno puščal zaradi počene školjke. Takrat so bili lokalni SD politiki hudo proti. Eden z doktoratom je celo na FB grozil zaposlenim na občini, ker so izven delovnega časa napisali nekaj dejstev o trenutnem bazenu in zakaj je projekt nujen. Da kot zaposleni v javni službi ne smejo opravičevati projekta z argumenti. Argumenti SD so takrat bili, da ima star bazen pač uporabno dovoljenje in ga je treba goniti do "smrti", čeprav je bilo obiskovalcev čedalje manj, stroški obratovanja pa vsako leto višji.
No obrnilo se je, nov župan je iz SD in se je prav rad slikal ob odprtju novega bazena, ki se je zgodilo v skladu s časovnico projekta par mesecev po začetku njegovega mandata. V stranki SD sedaj to predstavljajo, da gre za največji projekt v času njihovega županovanja. Sploh se radi pohvalijo z zelo velikim letnim številom obiskovalcev na novem bazenu.

• Ljubezen
Reactions: Kamele0N

jezek

Guru
24. jul 2008
3.988
1.723
113
Okej, a lahko nekdo pove kaj je tako fantasticnega na tem bazenu? Smo leta 25. Nimam nic proti zokyju (razen kreme, ki ne pomaga), ni moj župan.....ampak tole skropucalo ne sodi na to lokacijo (zunanji izgled), znotraj pa se mi ne zdi nek presežek Azur bazena v Pripyatu....

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in BuDi

jezek

Guru
24. jul 2008
3.988
1.723
113
1970

Priponke

• EV-ctuPWAAAGcyH.jpg_large.jpg
    EV-ctuPWAAAGcyH.jpg_large.jpg
    983,7 KB · Ogledi: 56

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.745
11.633
113
neki arhtekturni presežek pa to ni ravno... Da bi že zarad tega šel pogledat, škoda...

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.417
3.132
113
Lublana
Obišči stran
Okej, a lahko nekdo pove kaj je tako fantasticnega na tem bazenu? Smo leta 25. Nimam nic proti zokyju (razen kreme, ki ne pomaga), ni moj župan.....ampak tole skropucalo ne sodi na to lokacijo (zunanji izgled), znotraj pa se mi ne zdi nek presežek Azur bazena v Pripyatu....

Najprej, mene novi bazen ne moti in je prav, da so ga zgradili.
Kar se pa zunanjega izgleda tiče se pa nekoliko strinjam. Ni ravno nek arhitekturni presežek ampak ok upajmo, da bo vsaj dobro služil svojemu namenu in to je najbolj pomembno. Me pa precej motita dve stvari. Prvo je streha, ki se spredaj spušča in tako, kot da želi skriti ohranjeni stari del zgradbe bazena, in betonski zid ter ograja ob pločniku na Celovški cesti. Ploščad pred objektom bi morala komunicirat s pločnikom brez zidu in ograje in tako objekt narediti bolj dostopen ... Saj ne gre za neko zasebno lastnino kjer si ne želijo obiskovalcev.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: BuDi in krko

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.710
4.142
113
Najprej, mene novi bazen ne moti in je prav, da so ga zgradili.
Mene pa v bistvu moti, ko nekdo tudi z mojim denarjem popolnoma neracionalno naredi najdražji bazen v Evropi in širše. Z denarjem delajo dejansko kot da ni njihov. Verjetno jih je popolnoma nepredvideno presenetila "geološka sestava tal" kot pri drugem tiru.

Ampak ok, "to še ni nič, počakajte na novi Žak stadion!"

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in jest5

netko

Guru
25. jul 2007
7.015
2.309
113
Mene pa v bistvu moti, ko nekdo tudi z mojim denarjem popolnoma neracionalno naredi najdražji bazen v Evropi in širše. Z denarjem delajo dejansko kot da ni njihov. Verjetno jih je popolnoma nepredvideno presenetila "geološka sestava tal" kot pri drugem tiru.

Ampak ok, "to še ni nič, počakajte na novi Žak stadion!"
Gradi tako kot je gradil ko je bil v merkatorju, neupraviceno razkosno.
nekajkrat drazje kot konkurenca je gradil merkator in tudi iz tega razloga imel tezave

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.822
3.984
113
Ljubljana
hmpg.net
London Aquatics Centre (2012 Olympics) – ~€300M (but includes multiple pools and advanced architecture).
Copenhagen Swimming Stadium (Denmark) – 2023 Cost: ~€90 million (DKK 670 million)
  • 50m competition pool + diving pool
  • 3,000-seat capacity
  • Sustainable design (solar heating, rainwater recycling)
Lillehammer Aquatics Centre (Norway) – 2016 Cost: ~€60 million (NOK 600 million)
  • 50m pool + diving facilities
  • Built for international competitions
  • Energy-efficient heating & ventilation
De Nieuwe Hazenberg (Netherlands) – 2021 ~€50 million
  • Olympic-sized pool + leisure facilities
  • Retractable seating for 1,500 spectators
  • High-end filtration & air quality systems
Swiss Swimming Center (Lausanne) – 2019 ~€40 million (CHF 45 million)
  • FINA-standard 50m pool
  • Advanced anti-wave lane technology
Budapest Aquatics Complex (Hungary) – 2017 ~€120 million (HUF 40 billion)
  • Two 50m pools + diving pool
  • 15,000-seat capacity