Ljubljana - Beograd z avtom

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Jutri popoldne grem prvič z avtom v Beograd in imam naslednja vprašanja:
- ali je na AC ZG-BG kakšna posebnost na kar je potrebno paziti?
- kako je z radarji, imajo kaj stacionarcev, provid?
- kje predlagate, da bi se na cca. pol poti ustavila za večerjo?
- ali je od srbske meje do BG kakšna posebnost?
- ali potrebujem kakšno zeleno karto..? Kasko itak velja,a ne?

Sej vem, mal kompliciram, zato hvala 100x!!!

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
tam ko se terc po tori rola
Kar se tiče vožnje po AC, nekako bolj kulturni so. Ni tistega divjanja in preseravanja, kot pri nas. Vsaj takšen občutek sem dobil. Ko pa smo prečkali HR/SLO mejo, pa divjanje.... Kje je zdaj Balkan, se vpraša človek.. Pa psov se pazi po cestah -ni da ni. Sem že naletel na crknjenega osla na robu ceste. Čez dva dni je bil še vedno tam... Malo iz Užic ven. Večerja? Kjerkoli bosta jedla, roštilj je zakon.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.288
7.056
113
Pomoje je boljša kultura na AC posledica manjše obremenjenosti le-te. Namreč pri nas se vijejo kolone tovornjakov, kaj takega pa se južnjeje ne opazi.

Recimo "obroč" okoli zagreba pa je spet nova pesem in podobno sranje, kot pri nas.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik MUC pravi:

- na AC ni nobene posebnosti, sama ravnina
- radarjev ni, pač pa lovijo (divjake, relacija je zaradi ravnine znana po rekordih)
- od srbske meje do BGni posebnosti, samo gasa, je pa res da ob avtocesti lahko vidiš marsikaj
- zeleno karto rabiš, niso v eu

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Glej v ogledalo nazaj mogoče se kdo pripelje s provido ,da vsaj opaziš .(če boš extremno hiter)
cestnino plačas tudi z kartico

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
446
49
28
43
Še to se ti splača vedeti, da te ne bodo na HR/SRB zavrnili-kot mene. Za v Srbijo moraš imeti potni list, z osebno se ne da vstopiti.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik splash pravi:
Za v Srbijo moraš imeti potni list, z osebno se ne da vstopiti.

tole
ne-ne-1.gif
drži ....v Srbijo lahko greš z osebno!

Državljani držav članic Evropske unije, Švicarske Konfederacije, Kraljevine Norveške in Republike Islandije od 12. junija 2010 lahko v Republiko Srbijo vstopajo le z veljavno osebno izkaznico, oziroma brez potnega lista.

LINK

wink-1.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.536
899
113
Citat:
1.Ali lahko državljan Republike Slovenije v Republiko Srbijo potuje z osebno izkaznico?

Državljani držav članic Evropske unije, Švicarske Konfederacije, Kraljevine Norveške in Republike Islandije od 12. junija 2010 lahko v Republiko Srbijo vstopajo le z veljavno osebno izkaznico, oziroma brez potnega lista.

rdr1000

Pripravnik
14. okt 2010
46
4
8
Provide so povsod, najverjetneje od Zagreba do Nove Gradiške (kakšen BMW 3, honda). Na srbski strani morda passat s tablico Vranje. Fiksnih radarjev še nisem videl.

Hrana na Hrvaškem in črpalke na splošno so dokaj obupne, sedaj sta dve novi, ampak bolj proti srbski meji. Če hočem malo bolje jesti, počakam na Srbijo (skoraj vse črpalke so ok) ali pa kar do Beograda, ki je itak čez eno uro. Sendviči so zelo dobri na srbskih OMV.

Drugače brez panike, je pa vožnja dolgčas za popenit.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik rdr1000 pravi:
Provide so povsod, najverjetneje od Zagreba do Nove Gradiške (kakšen BMW 3, honda)...

nas je na poti iz BG negdje usred Slavonije zahaklal srebrni Mercedes C (pri 160 km/h po tempomatu), kazen 700 kun

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Citat:
Uporabnik rdr1000 pravi:
Provide so povsod, najverjetneje od Zagreba do Nove Gradiške (kakšen BMW 3, honda)...

nas je na poti iz BG negdje usred Slavonije zahaklal srebrni Mercedes C (pri 160 km/h po tempomatu), kazen 700 kun

Mene pa BMW 330D , kazen 70€
smile-1.gif

Baje je tma nekje omejitev 100km/h, čeprav je lepa AC, in kar redno kasirajo.

Pozoren je treba bit na avotmobila ki čakajo pri uvozu počivalisca,tako dostikrat stojijo in če vidiš da se je zapodil za tabo,samo nogo dol z gasa.

Na podoben način se je za mano zapodil bele barve Audi S8 , na srečo sem ga opazil in takoj zmanjšal, policista pa se mi le za sekundo prižgala lučke in odšibala dalje
smile-1.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Citat:
Uporabnik splash pravi:
Še to se ti splača vedeti, da te ne bodo na HR/SRB zavrnili-kot mene. Za v Srbijo moraš imeti potni list, z osebno se ne da vstopiti.
Aprila sem vstopil v Srbijo z Osebno izkaznico..

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
ksz
sem že nazaj, vse je bilo kul, mirna 5urna vožnja v obe smeri, brez radarjev in provid
smile-1.gif

Edino, olupijo te na telefonu, 3,4 eur za odhodne in 2,2 eur za dohodne klice.... jaoooo. Sem pa dobil SMS s cenikom šele, ko sem se vračal nazaj..

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik MUC pravi:

- na AC ni nobene posebnosti, sama ravnina
- radarjev ni, pač pa lovijo (divjake, relacija je zaradi ravnine znana po rekordih)
- od srbske meje do BGni posebnosti, samo gasa, je pa res da ob avtocesti lahko vidiš marsikaj
- zeleno karto rabiš, niso v eu

na-a, zelene karte ne potrebuje, le-ta je obvezna samo še za bosno ter črno goro.... kasko pa seveda normalno velja, edino policijski zapisnik je nujno potreben v primeru kakršnekoli škode.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Edino, olupijo te na telefonu, 3,4 eur za odhodne in 2,2 eur za dohodne klice.... jaoooo. Sem pa dobil SMS s cenikom šele, ko sem se vračal nazaj..

Res je, v Srbiji je najboljše telefon stran vrečt. Izgleda zaradi nižanja EU cen toliko bolj lupijo izven EU.