LJ maraton in zdravje..

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana

[/QUOTE]

Kolk zamorcev je prvič videlo sneg....
evil.gif

[/QUOTE]

Če špekuliram, je najbrž manj Slovencev kdaj videlo čez planke...
smirk-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:

evil.gif

[/QUOTE]

smirk-1.gif

[/QUOTE]

Jaz sem lih zadnjič gledal čez planke z Mojco Mavec, če je na mene kaj letelo :p

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Nič osebnega, priložnostna replika na eno izmed pogostih tovrstnih šal na račun Afričanov. Številne izjave o "nerazgledanih zamorcih" na maratonu se mi zdijo ponižujoče in glede na stanje duha povprečnega Slovenca povsem neumestne.

Vsa čast vsem, ki ste se udeležili teka, sploh v takšnem neprijetnem vremenu.

Mojca pa res nima plank, žal je premalo takšnih oddaj za širitev obzorja
zmaga.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.310
3.932
113
Večina (če ne vsi) jih od najstniških let trenira in tekmuje v Evropi. Za enega kenijca je sicer organizator včeraj zjutraj po radiu govoril da res prvič vidi sneg.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:

evil.gif
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
smirk-1.gif

Jaz npr. še nisem videl ne peščenega viharja, ne severnega sija.
Pa sem gledal čez planke v te kraje.

V času maratonov (marec - november) je pač težko za prebivalca Afrike, da naleti na sneg. Magari, če ful potuje. Pač nima pozimi v Evropi kaj počet.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Jaz sem po dnevu in pol od odlaufanega teka po plundri in snegu še vedno zdrav. Pa nisem noben medicinski fenomen, saj sem letos pri več kot 30°C prebolel angino in hudo vnetje ušes.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Večina (če ne vsi) jih od najstniških let trenira in tekmuje v Evropi. Za enega kenijca je sicer organizator včeraj zjutraj po radiu govoril da res prvič vidi sneg.
em... zmagovalec menda ni ravno obvladal angleščine... no mogoče trenira v franciji ali pa v kakšni drugi državi in zna zgolj jezik tiste države + materinščino. no večina vrjetno ne ve, mene lahko šteješ zraven, da živijo in trenirajo v bolj mrzlih krajih. tako sem sklepal, da mogoče res bolj redko vidijo sneg, ker tek, vsaj množične prireditve, niso ravno zimski šport. no sem se pač zmotil. ampak izjava je še vedno smešna.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
4.000
113
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
ne gre za nerazgledanost ampak za pomankanje snega v njih rodnih krajih.
Te črnci so profesionalni športniki z managerji v razvitih zahodnih državah, večinoma v Italiji. Večina jih svojih rodnih držav že leta ni videla. Edino ko je treba organizatorju zaračunat potne storške takrat se se vsi kao peljejo iz "Kenije", čeprav je njihova "Kenija" že dolgo v resnici v Milanu.

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Mogoče kdo ve koliko pride organizatatorja "štart" takega kova tekača, kot je npr letos zmagal?

jello

Guru
22. sep 2008
10.310
3.932
113
Ne bom na pamet ugibal, lahko pa sklepam iz tega da vem kako gre pri kolesarskih ekipah. Jaz si to predstavljam da jih pripeljejo kot paket, recimo dva ali tri, ki so v stanju tečt pod 2:10 plus recimo 8 zajčkov, ki vlečejo in za katere ni nujno da tudi končajo maraton. Sicer pa, potni stroški, bivanje plus dobre dnevnice. Je pa verjetno to stvar pogajanj in jim recimo lahko zbijaš ceno s tem da imajo zagarantiranih prvih 10 mest in posledično nagrade, saj je jasno da nikoli nimamo več kot dva slovenca (in ostalih tekmovalcev), ki sta sposobna tečt pod 2:30. Se pravi on zahteva pet jurjev, ti mu pa ponudiš zmago + 2 jurja. Ugibam.

Še enkrat, v maratonu tipa LJ je večinoma v naprej jasno kje kdo kotira. Nekdo, ki še ni tekel pod 2:30 in ima kožo bele barve, ne bo čez noč eksplodiral in tekel recimo rekord v LJ.

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
@jello to mi je popolnoma jasno, samo zanimalo me je, če je kdo že slišal v kašnih cifrah se to govori.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
4.000
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ne bom na pamet ugibal, lahko pa sklepam iz tega da vem kako gre pri kolesarskih ekipah. Jaz si to predstavljam da jih pripeljejo kot paket, recimo dva ali tri, ki so v stanju tečt pod 2:10 plus recimo 8 zajčkov, ki vlečejo in za katere ni nujno da tudi končajo maraton. Sicer pa, potni stroški, bivanje plus dobre dnevnice.
V časih (boljših časih) ko sem bil bližje organizaciji je bilo tako da je bil budžet za črnce recimo 40.000 eur, s tem denarjem se je šlo v Italijo z določeno idejo kaj "naročit" in se je pač naročilo pakete, ki so bili tisti čas na voljo za ta denar... (je bilo vsako leto zabavno, da gre preveč denarja za preslabo kvaliteto afričanov, preveč denarja za njihove fiktivne potne stroške... in take... upam da so to v nadalnjih letih uredili)

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
4.000
113
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
kolko je pa šlo za "potne stroške" tistih ki so naročali?
Mislim, da to po nekem čudežu za take institucije niti ni bil problem, vsaj par let nazaj so bili kar na trdnih tleh.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik miha123 pravi:
Mogoče kdo ve koliko pride organizatatorja "štart" takega kova tekača, kot je npr letos zmagal?

V enmu cajtngu je pisal, da povabljeni tekači zahtevajo od 1.000 do 5.000€ za štart, odvisno od rezultatov na preteklih tekmah... Nagrada za zmagovalca pa je bla 12.000€ + 3000€ za čas pod 2.10.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Citat:
Uporabnik miha123 pravi:

V enmu cajtngu je pisal, da povabljeni tekači zahtevajo od 1.000 do 5.000€ za štart, odvisno od rezultatov na preteklih tekmah... Nagrada za zmagovalca pa je bla 12.000€ + 3000€ za čas pod 2.10.

hmm, kaj pa pri nas v slo? za ta denar bi tudi jaz shujsal se za 10-15kg in napadal tale cajt
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Citat:
Uporabnik miha123 pravi:

hmm, kaj pa pri nas v slo? za ta denar bi tudi jaz shujsal se za 10-15kg in napadal tale cajt
grin1.gif

sanja svinja kukuruz

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
539
18
18
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Citat:
Uporabnik miha123 pravi:

grin1.gif
Super, drugo leto ne bomo vabili tujih tekačev, če imamo pri nas same klase. Poveži se z menedžerjem Borutom Podgornikom pa se dogovori, da ti uredi nastop na maratonu kot vabljen tekač.