Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:
Kolk zamorcev je prvič videlo sneg....
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Če špekuliram, je najbrž manj Slovencev kdaj videlo čez planke...
em... zmagovalec menda ni ravno obvladal angleščine... no mogoče trenira v franciji ali pa v kakšni drugi državi in zna zgolj jezik tiste države + materinščino. no večina vrjetno ne ve, mene lahko šteješ zraven, da živijo in trenirajo v bolj mrzlih krajih. tako sem sklepal, da mogoče res bolj redko vidijo sneg, ker tek, vsaj množične prireditve, niso ravno zimski šport. no sem se pač zmotil. ampak izjava je še vedno smešna.Citat:
Uporabnik jello pravi:
Večina (če ne vsi) jih od najstniških let trenira in tekmuje v Evropi. Za enega kenijca je sicer organizator včeraj zjutraj po radiu govoril da res prvič vidi sneg.
Te črnci so profesionalni športniki z managerji v razvitih zahodnih državah, večinoma v Italiji. Večina jih svojih rodnih držav že leta ni videla. Edino ko je treba organizatorju zaračunat potne storške takrat se se vsi kao peljejo iz "Kenije", čeprav je njihova "Kenija" že dolgo v resnici v Milanu.Citat:
Uporabnik binebane pravi:
ne gre za nerazgledanost ampak za pomankanje snega v njih rodnih krajih.
V časih (boljših časih) ko sem bil bližje organizaciji je bilo tako da je bil budžet za črnce recimo 40.000 eur, s tem denarjem se je šlo v Italijo z določeno idejo kaj "naročit" in se je pač naročilo pakete, ki so bili tisti čas na voljo za ta denar... (je bilo vsako leto zabavno, da gre preveč denarja za preslabo kvaliteto afričanov, preveč denarja za njihove fiktivne potne stroške... in take... upam da so to v nadalnjih letih uredili)Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ne bom na pamet ugibal, lahko pa sklepam iz tega da vem kako gre pri kolesarskih ekipah. Jaz si to predstavljam da jih pripeljejo kot paket, recimo dva ali tri, ki so v stanju tečt pod 2:10 plus recimo 8 zajčkov, ki vlečejo in za katere ni nujno da tudi končajo maraton. Sicer pa, potni stroški, bivanje plus dobre dnevnice.
Mislim, da to po nekem čudežu za take institucije niti ni bil problem, vsaj par let nazaj so bili kar na trdnih tleh.Citat:
Uporabnik binebane pravi:
kolko je pa šlo za "potne stroške" tistih ki so naročali?
Citat:
Uporabnik miha123 pravi:
Mogoče kdo ve koliko pride organizatatorja "štart" takega kova tekača, kot je npr letos zmagal?
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Citat:
Uporabnik miha123 pravi:
Mogoče kdo ve koliko pride organizatatorja "štart" takega kova tekača, kot je npr letos zmagal?
V enmu cajtngu je pisal, da povabljeni tekači zahtevajo od 1.000 do 5.000€ za štart, odvisno od rezultatov na preteklih tekmah... Nagrada za zmagovalca pa je bla 12.000€ + 3000€ za čas pod 2.10.
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Citat:
Uporabnik miha123 pravi:
V enmu cajtngu je pisal, da povabljeni tekači zahtevajo od 1.000 do 5.000€ za štart, odvisno od rezultatov na preteklih tekmah... Nagrada za zmagovalca pa je bla 12.000€ + 3000€ za čas pod 2.10.
hmm, kaj pa pri nas v slo? za ta denar bi tudi jaz shujsal se za 10-15kg in napadal tale cajt
Super, drugo leto ne bomo vabili tujih tekačev, če imamo pri nas same klase. Poveži se z menedžerjem Borutom Podgornikom pa se dogovori, da ti uredi nastop na maratonu kot vabljen tekač.Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Citat:
Uporabnik miha123 pravi:
hmm, kaj pa pri nas v slo? za ta denar bi tudi jaz shujsal se za 10-15kg in napadal tale cajt