LJ maraton in zdravje..

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Razmišljam...

To, da se jutri obeta zima je znano že nekaj dni. Startnine so plačane, tekači "pripravljeni". V veliki večini gre za rekreativce, ki so se zaradi "hypea" zadnjih mesecev in tradicije zadnjih let odločili, da se udeležijo tega eventa. So pripravljeni, a vseeno cvikajo zaradi nizkih temperatur. Teči ali ne, je sedaj vprašanje. Moje mnenje je, da se bo marsikdo odločil iti zaradi eventa samega in s tem zavestno tvegal, da bo zbolel.

Imam dve vprašanji. Če bi bili delodajalec, kako bi gledali svojega zaposlenega, ki bi zaradi včerajšnje aktivnosti v ponedeljek vzel bolniško. In na drugi strani, kako bi takega "športnika" obravnavali v okviru zdravstvenega sistema? Bo ponedeljek praznik slovenske pulmologije?
smile-1.gif
.

Vem, da sta zgornji temi provokativni, pa vseeno.

LPM;

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Stvar vsakega posameznika.
Kar počnejo moji zaposleni v njihovem privatnem času je njihova stvar.

Če se rekreativec prehladi/zboli na maratonu ima pa mogoče manj možnosti da ga (bognedaj) rukne kap ker dnevno pokonzumira milijon kalorij

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Kdor je vsaj malo treniral je naredil več, kot pa izguba tistih 27 EUR štartnine. Vse skupaj je šov in če je pač slabo vreme zadeva odpade, brez vračila denarja. Kodr preresno jemlje to zadevo je pa že itak bolan in bolniška pač enkrat mora nastopiti.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Zakaj bi pa zbolel?
Ampak res - malo bolj se oblečeš pa je. Ne vem, čemu panika, saj ni napovedanih -20 z močnim vetrom.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Tist ki teče ve zakaj teče. In jutrišnji tekači niso tekli samo v.lepem vremenu. Vsak resen tekač je imel priprave dolge par mesecev ali pa let kot želite.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.575
9
38
važno je da se na cilju takoj oblečeš v suhe in tople cunje,če se pa ne ali te prepiha je pa bolj sranje ....

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
A smučaš tudi ne, da se ne prehladiš?

Ne vem od kje vam ta fama, da se pri teku v mrazu prehladiš.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Ce bi imel placano jutri ne bi tekel! Sem bolj poletni tip cloveka in lazje delam to v vrocini kot mrazu, ce je ze ekstrem na tehtnici! Naceloma tudi jaz ne vem zakaj bi zbolel, ampak, da me pa zebe in za to dam zokiju se cekine pa ne hvala! Ajde tam okol 10 stopinj se mi zdi se ok, manj pa zame ne hvala! Pa ok, ti je vroce, ampak svic in mraz pa vseeno naredita dele telesa hladne, v nasprotno me nihce ne more prepricat!

Cist off pa niti ne vem zakaj bi tekel na tej prireditvi! Meni se zdi zelo umetno sprocesirana in brez duse oz. vzdusja, vsaj tako sem jaz dozivel zadevo, poleg nerodne trase, kjer smo se najprej guzvali namest da bi speljal po slovenski da se takoj da moznost prehitevanja, ne pa da se boris s povsem bednimi stvarmi, da ne bos med sodelavci zadnji! Pa tudi ne vem kater bedak si zamisli maraton za prvi november, a je tko tezko dolocit zacetek oktobra recimo, ko ni takih tezav z vremenom in temperaturami? Ce se kdaj potem tujina sicer pa manjse prireditve, kjer je ponavad vzdusje bolj domace in pristno, lep primer je recimo blejska nocna 10-ka, ki resda ni maraton, a vseeno.

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Sam že nekak razumem jutrišnje tekače, NE razumem pa današnje "prisile" teka osnovnošolcev ki so bili dobesedno mokri do spodnjic
rolleyes-1.gif

Sem glih sreču "hišno prijatejico" in pravi da je šla po sina in njegovega sošolca po maratonu in sta bila tako mokra da sta se tresla povita v deke pa zadnji sedež v avtu je bil totalno moker
13.gif

Dejte mi rečt kak prfoks lahko kaj takega dovoli?