Lj džamija - klic k molitvi bo!

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Mislim, da bi takšnem primeru bili krivci beli policisti, ker ga niso zaščitili.
Ne, kriva bi bila oseba, ki bi me napadla. Za razliko od tebe sam ne verjamem v kolektivno rasno odgovornost za kazniva dejanja.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Ne vem če bo držalo, ker če gledam po kroniki kriminalnih dejanj pa zgleda kot, da so domorodni belci manjšina.
zelo težko ti kaj verjamem, res
V EU so belci manjšina?
če gledam glede na število kriminalnih dejanj in pizdarij, so manjšina.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
In? Ali torej verjameš v kolektivno rasno/versko/etnično odgovornost za kazniva dejanja?

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Mogoče se mu uresničijo želje po druženju s cigani, islamisti..
Se noče družit z njimi, sem mu že davno predlagal preživet vikend med dolenjskimi romi, pa noče
ne vem zakaj ne, ker s tem bi lahko celemu alterju dokazal da je v zmoti....ne vem česa se boji

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
In? Ali torej verjameš v kolektivno rasno/versko/etnično odgovornost za kazniva dejanja?
jst nič slepo ne verjamem, še najmanj raziskavam, ampak raziskujem sam....

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Sprašujem te, če verjameš v kolektivno rasno/versko/etnično odgovornost za kazniva dejanja, ne govorim o raziskavah. Torej, ali je rasna/etnična/verska skupnost kot celota odgovorna za dejanja posameznika?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Sprašujem te, če verjameš v kolektivno rasno/versko/etnično odgovornost za kazniva dejanja, ne govorim o raziskavah. Torej, ali je rasna/etnična/verska skupnost kot celota odgovorna za dejanja posameznika?
čak čak , počasi , nisem še tako daleč, jst moram po malih korakih da razumem in se odločim,
gremo z malim
rečmo , na sodišču je olajševalna okoliščina za obsojenca, če preživi otroštvo v nasilnem okolju, ki ga vzpodbujalo k nasilju in kriminalu, ...ker pa se krivda ne more izničit, se pravi da se delno prevali na okolje in družino, ki ga je tako vzgajala.-je kolektivno odgovorna za dejanje tega omenjenega posameznika.
mam prav?...al nimam?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
na , zaj ko sn najbolj zagret za učenje, si mi pa zbežu ko Evrofil ko ga o uspehu in posledicah privatizacije britanskih železnic vprašam.
se bom pa sam trudil.......rečmo če ima rom otroka s trinajstletnico, je to po zakonu pedofilija inj je kaznivo, ampak pravo potem reče, da je to pač tak v njihovem okolju....
gremo zdaj čista dejstva........kiaznivo dejanje se je izvršilo in krivda obstaja in se ne more spremenit v nič...., ampak zaradi okolja v katerem živi osumljenec, se krivda prevali ravno na to okolje, okolje pa so verjetno skupina ljudi, verjetno etnična skupina, vsaj mislim........
in osumljenec ni bil kaznovan...
ka zaj jst prav razumem to???
sprasujem se.gif

PRAVO PRIZNAVA KOLEKTIVNO ODGOVORNOST ZA KAZNIVA DEJANJA POSAMEZNIKA, v tem primeru verjetno etnične skupine al nekaj takega.....
Razsvetli me prosim, moja logika mi pravi tak, ...je to res al ne?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Odrasel, polnoleten, Rom je imel otroka s 13-letnico in sodišče je odločilo, da gre za kulturni običaj, zaradi česar ga ni preganjalo?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
čist samga si me pustu v moji nevednosti, jst pa takšno željo po razsvetljenju.....
raziskujem naprej...
Po zakonu je kaznivo kakršnokoli rezanje delov teles otrokom, tudi najmanjše dele kože in to, ....če starši ali kdorkoli to naredi, je kaznovan in to hudo,
ampak če starši iz verskih razlogov odrežejo delček telesa svojemu otroku, jih ne kaznujejo, čeprav je kaznivo dejanje , vsaj v teoriji, storjeno,...ker pravo reče, da je ,,iz verskih razlogov,,
se prav , zaključek je, da pravo porazdeli krivdo krvavega nasilja nad otroškim telesom na VERSKO skupnost...???????
a prav zastopim al ne ????ki si zaj !!!!!!!
ne moreš me kr takle v nevednosti puščat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kak se naj pol odločim, al verjamem v pravo in pravno državo al ne , al se naj strinjam s prakso prava al ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Odrasel, polnoleten, Rom je imel otroka s 13-letnico in sodišče je odločilo, da gre za kulturni običaj, zaradi česar ga ni preganjalo?
pa ne me zaj s finesami jebat.......13 14 15 16 a je kaka razlika glede na zakon , dober je verjetno v višini kazni, ampak ker kazni ni bilo ni pomembno

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Ne, ne zastopiš. Pravo pravi, da je iz verskih razlogov dovoljeno obrezovanje penisa - torej ni storjen noben zločin. Tako kot dovoljuje staršem, da v skladu z našo kulturo otroku naredijo luknjo za uhane. Ne pravi pa, da so vsi judje 'krivi', ker nekateri judje obrezujejo penise. Takšna nelogična povezava zraste zgolj v tvoji glavi.

Torej si ti odgovoren za zločine Silva Pluta?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
pa ne me zaj s finesami jebat.......13 14 15 16 a je kaka razlika glede na zakon , dober je verjetno v višini kazni, ampak ker kazni ni bilo ni pomembno
To se je že zgodilo? Pedofilija je seks z otrokom starim 14 ali manj.

Seznanjen sem s primerom Petra Rakuša, ki je posiljeval svojo hčer.

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Ne, ne zastopiš. Pravo pravi, da je iz verskih razlogov dovoljeno obrezovanje penisa - torej ni storjen noben zločin. Tako kot dovoljuje staršem, da v skladu z našo kulturo otroku naredijo luknjo za uhane.
Vem da zakon nikjer tega izrecno ne prepoveduje, da pa izrecno dovoljuje, pa nisem nikoli zasledil.
npr. staršem je dovoljeno trajno poškodovat ušesne mečice al ka so že, svojim otrokom

Citat:
Torej si ti odgovoren za zločine Silva Pluta?
seveda sem, ker bom moral soplačat odškodnino svojcem vsaj ene od žrtev, sicer se ne strinjam s tem, ampak pravo je tako reklo, ka si morem
ja Rakušo so pa vlačli po medijih in dolgoročno škodovali njegovi hčeri, ker v tistih malih krajih se vsi poznajo, pa čeprav niso objavljali njenih slik niti imena.....zato veš za primer....
romski primer, ki sem ga omenil, se je pa na sodišču reševal na skrivaj kolker se je pač dalo in če ga takrat ne bi izvohal Jelinčič in obelodanil, zanj sploh ne bi vedeli, ...
nekaj podobnega kot primer ,,Maček,, in primer povzročitelja podobne nesreče tam blizu, kjer so mati in hči živi goreli zaradi njegove pijanosti (ne spomnim se zdajle njegovega srbskega priimka......
Slovenca vedno javno na križ nabit, ja , ...tudi ti vedno vsak kriminal in vse kar podobnega prilimaš, prilimaš Slovenca, pa čeprav ti gre zelo na tesno, ker Rakušo si že ene 86x uporabil, če sn prav štel.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
aja , ka sn zaj zvedu od tebe konstruktivnega, da se lahko odločim in odgovorim na tvoje vprašanje?
nič
frown-1.gif
....še manj, na vprašanje mi odgovoriš z vprašanjem in moje neznanje se še poglobi,.......
kak ti naj pol odgovorim?
zaenkrat naj velja kot prakticira slovensko pravo, dokončno se bom pa enkrat drugič odločil

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
En primer, kar se rase tiče; med zavezniškim osvobajanjem Evrope so 90% zločinov storili črnuhi. (Če pustimo ob strani zločinska bombandiranja). V Italiji o tem priča celo spomenik:

mamma-ciociara-monument-rape-italian-women-ww2-1944.jpg

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Vem da zakon nikjer tega izrecno ne prepoveduje, da pa izrecno dovoljuje, pa nisem nikoli zasledil.
npr. staršem je dovoljeno trajno poškodovat ušesne mečice al ka so že, svojim otrokom
Zakon tudi izrecno ne dovoljuje, da nosiš kratke hlače. Ja, zakon dovoljuje obrezovanje dečkov in luknjanje ušes. Ne dovoljuje pa pedofilije.
Citat:
Uporabnik capl pravi:
seveda sem, ker bom moral soplačat odškodnino svojcem vsaj ene od žrtev, sicer se ne strinjam s tem, ampak pravo je tako reklo, ka si morem
Ne, ne - govorim o odgovornosti, ki jo vi želite naprtiti muslimanom, Romom itd - torej Silvo Plut ubije nekaj žensk - ali si se opravičil svetu za njegove zločine? Zakaj se ne odseliš iz Slovenije, če pa ste belci nasilni psihopati?
Citat:
Uporabnik capl pravi:romski primer, ki sem ga omenil, se je pa na sodišču reševal na skrivaj kolker se je pač dalo in če ga takrat ne bi izvohal Jelinčič in obelodanil, zanj sploh ne bi vedeli, ...
Aha, na skrivaj, tako da zanj ve samo izbrana skupina ljudi. Seveda, ja. Samo da povzamemo: napisal si, da je slovensko sodišče pod preporogo pometlo primer, ko je romski moški imel otroka z deklico.