Ne, kriva bi bila oseba, ki bi me napadla. Za razliko od tebe sam ne verjamem v kolektivno rasno odgovornost za kazniva dejanja.Citat:
Uporabnik capl pravi:
Mislim, da bi takšnem primeru bili krivci beli policisti, ker ga niso zaščitili.
če gledam glede na število kriminalnih dejanj in pizdarij, so manjšina.Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
V EU so belci manjšina?Citat:
Uporabnik capl pravi:
Ne vem če bo držalo, ker če gledam po kroniki kriminalnih dejanj pa zgleda kot, da so domorodni belci manjšina.
zelo težko ti kaj verjamem, res
Se noče družit z njimi, sem mu že davno predlagal preživet vikend med dolenjskimi romi, pa nočeCitat:
Uporabnik 8888 pravi:
Mogoče se mu uresničijo želje po druženju s cigani, islamisti..
jst nič slepo ne verjamem, še najmanj raziskavam, ampak raziskujem sam....Citat:
In? Ali torej verjameš v kolektivno rasno/versko/etnično odgovornost za kazniva dejanja?
čak čak , počasi , nisem še tako daleč, jst moram po malih korakih da razumem in se odločim,Citat:
Sprašujem te, če verjameš v kolektivno rasno/versko/etnično odgovornost za kazniva dejanja, ne govorim o raziskavah. Torej, ali je rasna/etnična/verska skupnost kot celota odgovorna za dejanja posameznika?
pa ne me zaj s finesami jebat.......13 14 15 16 a je kaka razlika glede na zakon , dober je verjetno v višini kazni, ampak ker kazni ni bilo ni pomembnoCitat:
Odrasel, polnoleten, Rom je imel otroka s 13-letnico in sodišče je odločilo, da gre za kulturni običaj, zaradi česar ga ni preganjalo?
To se je že zgodilo? Pedofilija je seks z otrokom starim 14 ali manj.Citat:
Uporabnik capl pravi:
pa ne me zaj s finesami jebat.......13 14 15 16 a je kaka razlika glede na zakon , dober je verjetno v višini kazni, ampak ker kazni ni bilo ni pomembno
Vem da zakon nikjer tega izrecno ne prepoveduje, da pa izrecno dovoljuje, pa nisem nikoli zasledil.Citat:
Ne, ne zastopiš. Pravo pravi, da je iz verskih razlogov dovoljeno obrezovanje penisa - torej ni storjen noben zločin. Tako kot dovoljuje staršem, da v skladu z našo kulturo otroku naredijo luknjo za uhane.
seveda sem, ker bom moral soplačat odškodnino svojcem vsaj ene od žrtev, sicer se ne strinjam s tem, ampak pravo je tako reklo, ka si moremCitat:
Torej si ti odgovoren za zločine Silva Pluta?
Zakon tudi izrecno ne dovoljuje, da nosiš kratke hlače. Ja, zakon dovoljuje obrezovanje dečkov in luknjanje ušes. Ne dovoljuje pa pedofilije.Citat:
Uporabnik capl pravi:
Vem da zakon nikjer tega izrecno ne prepoveduje, da pa izrecno dovoljuje, pa nisem nikoli zasledil.
npr. staršem je dovoljeno trajno poškodovat ušesne mečice al ka so že, svojim otrokom
Ne, ne - govorim o odgovornosti, ki jo vi želite naprtiti muslimanom, Romom itd - torej Silvo Plut ubije nekaj žensk - ali si se opravičil svetu za njegove zločine? Zakaj se ne odseliš iz Slovenije, če pa ste belci nasilni psihopati?Citat:
Uporabnik capl pravi:
seveda sem, ker bom moral soplačat odškodnino svojcem vsaj ene od žrtev, sicer se ne strinjam s tem, ampak pravo je tako reklo, ka si morem
Aha, na skrivaj, tako da zanj ve samo izbrana skupina ljudi. Seveda, ja. Samo da povzamemo: napisal si, da je slovensko sodišče pod preporogo pometlo primer, ko je romski moški imel otroka z deklico.Citat:
Uporabnik capl pravi:romski primer, ki sem ga omenil, se je pa na sodišču reševal na skrivaj kolker se je pač dalo in če ga takrat ne bi izvohal Jelinčič in obelodanil, zanj sploh ne bi vedeli, ...
Ja, po '357. členu je sodišče obtožbo zavrnilo'. In, kakšno vezo ima to s celotno romsko skupnostjo?