Lj džamija - klic k molitvi bo!

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
ksz
http://www.rtvslo.si/slovenija...premljal/317483
Po komentarjih sodeč so se Slovenčki zapičili 'denar iz Arabije'.

Ce bi bil denar iz centra Ljubljane bi se obesili na visino minareta, barvo fasade ali karkoli drugega
crazy1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ce ze hoces konkretno. Meni je vseeno za IC ,ker zelim in bom pokopan izven SLO. Pripadam skupnosti izven SLO. Tisoce drugim pa ni vseeno in razumem njihovo potrebo. Mogoce bodo moji otoroci imeli.... Ce se to lahko omogoci, zakaj pa ne?
Ja, konkretno prosim. Kaj potem sploh delaš v Sloveniji? Kaj se vedno oglašaš v temi o džamiji/IC, če pa ti je vseeno? Kaj bodo tvoji otroci počeli v Sloveniji, če pa nisi s srcem tu?

1. ni tvoja stvar
2. vidim svet dlje od svoje riti
3. kdo pa je "z srcem" tu? kaj to sploh pomeni?! kaj imajo moji otroci z moji pocutjem kjerkoli

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ce ze hoces konkretno. Meni je vseeno za IC ,ker zelim in bom pokopan izven SLO. Pripadam skupnosti izven SLO. Tisoce drugim pa ni vseeno in razumem njihovo potrebo. Mogoce bodo moji otoroci imeli.... Ce se to lahko omogoci, zakaj pa ne?
Ja, konkretno prosim. Kaj potem sploh delaš v Sloveniji? Kaj se vedno oglašaš v temi o džamiji/IC, če pa ti je vseeno? Kaj bodo tvoji otroci počeli v Sloveniji, če pa nisi s srcem tu?

3. kdo pa je "z srcem" tu? kaj to sploh pomeni?! kaj imajo moji otroci z moji pocutjem kjerkoli

To pomeni da je idiotsko da se nekomu ustreze z dzamijo ki je tukaj kot gost, ker pac s srcem ni. Izkoriscanje gostoljubnosti.

Pa sej ce pomislim ce bi bil kdo tukaj s srcem, bi bil srecen da je tle in se nebi prepucaval z zahtevami o dzamiji in bi bil tiho in uzival. Zelja po dzamiji je bolj kot ne vsiljevanje sebe in svoje vere drugim, ker prostor za molitve bi si pa ze zrihtal.

In ce ze nekaj hoces od drzave jo prvo vsaj spostuj ,se nauci jezika okolice kamor si prisel, ne pa tako kot imamo in samo zahtevat. Sej je se tisti glavni musliman iz Jesenic napisal da ga je sram ker ta glavni muftij nezna Slovensko.

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

To pomeni da je idiotsko da se nekomu ustreze z dzamijo ki je tukaj kot gost, ker pac s srcem ni. Izkoriscanje gostoljubnosti

To ni usluga in mi nismo gostje. Edina obveza nekoga v neki drzavi (tudi bistveno vecjih in starejsih) je da placuje davke. Vse drugo je pod "razno". Glede na to da drzava ze vsaj 30let del svojih davkoplacevalcev ponizuje je malce pretirano to opisati kakor "izkoriscanje gostoljubnosti". Opisovati to populacijo kot teroriste in hkrati moralizirati kako se nekdo ne pocuti tako ali drugace je pa ....
stupid-1.gif

To bi ze zdavnaj moralo na sodisce v EU in se z penali postavi dzamija v sosescini.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
To pomeni da je idiotsko da se nekomu ustreze z dzamijo ki je tukaj kot gost, ker pac s srcem ni. Izkoriscanje gostoljubnosti.

Pa sej ce pomislim ce bi bil kdo tukaj s srcem, bi bil srecen da je tle in se nebi prepucaval z zahtevami o dzamiji in bi bil tiho in uzival. Zelja po dzamiji je bolj kot ne vsiljevanje sebe in svoje vere drugim, ker navaden prostor za molitve bi si pa ze zrihtal kjerkoli ze

In ce ze nekaj hoces od drzave jo prvo vsaj spostuj ,se nauci jezika okolice kamor si prisel, ne pa tako kot imamo in samo zahtevat. Sej je se tisti glavni musliman iz Jesenic napisal da ga je sram ker ta glavni muftij nezna Slovensko.

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:Pa sej ce pomislim ce bi bil kdo tukaj s srcem, bi bil srecen da je tle in se nebi prepucaval z zahtevami o dzamiji in bi bil tiho in uzival. Zelja po dzamiji je bolj kot ne vsiljevanje sebe in svoje vere drugim, ker prostor za molitve bi si pa ze zrihtal.

Aha... Biti "z srcem tukaj" pomeni biti ponizen in pohleven. Dej to teorijo pojasnit zamejskim Slovencem, ok? Imajo pri tem precej problemov kljub temu da so imeli pred kratkim celo svoje ministerstvo v SLO.

Se ti vsaj malo sram da mora tvoj sosed, sodelavec ali XYZ na molitev v sportno dvorano? Kot cloveka? Se ti ne zdi to vsaj malce ponizajoce do socloveka?

Glede poznavanja slovenske jezika (pa se kaksnega drugega) sva vsaj na istem. Glede na to da si ponosen domacin in jaz samo neuk tujec je to malce tragicno za tebe. Glavni "mufti" se trudi govoriti slovensko. Enako kot se trudijo bolj ali manj vsi tuji diplomati v SLO. Njegovo poznavanje slovenskega jezika je pa seveda zelo vazno za vsakdan povprecnega Slovenca.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Preberi Ustavo, potem se pa zjokaj.

Btw, kako poteka zbiranje podpisov?

V ustavi ze v zacetku pise, da ima oblast ljudstvo, ki lahko prepove dzamijo, ukine ustavno sodisce itd. Oblast ljudstva je neomejena.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
S tem ne boš prišel prav daleč: resno pravim, glede na to, da se večina Slovencev ne strinja z džamijo - povežite se, vršite pritisk na Ustavno sodišče itd. Sedaj izpade, kot da vam je dolgčas in ste si našli to džamijo, da preganjate čas.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Jest nocem nobenmu kratiti pravic in nagajat, dzamija mene moti zarad simbola in kar predstavlja,in ker po Eazyjevo toliko malo muslimanov hoce svoje velke objekte in to da me ze cerkev moti in jih nocem se dodatnih, to da imajo verniki nek objekt kjer lahko molijo si ga pa lahko zrihtajo kjer koli ze(tudi tista hale ne vidim kot problem). Cerkveni verniki tudi nimajo placa ko hocejo biti vsi v glavni cerkvi na presercu notr.

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Glede poznavanja slovenske jezika (pa se kaksnega drugega) sva vsaj na istem. Glede na to da si ponosen domacin in jaz samo neuk tujec je to malce tragicno za tebe. Glavni "mufti" se trudi govoriti slovensko. Enako kot se trudijo bolj ali manj vsi tuji diplomati v SLO. Njegovo poznavanje slovenskega jezika je pa seveda zelo vazno za vsakdan povprecnega Slovenca.

Vi kot verski voditelj na Jesenicah govorite slovensko in bosansko. Muftija kot vrhovni poglavar slovenskih muslimanov pa v Sloveniji ne govori slovensko?

To je resen problem. Na izbor muftije verniki nimamo vpliva, postavijo ga iz Sarajeva, ki je nadrejeno Ljubljani. Bilo bi zelo koristno, če bi znal slovensko. Mi je nelagodno, ko mi očitajo, da govori le bosansko.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Če ne želiš nikomur kratiti pravic, potem si pa tako in tako za džamijo.

Tudi jaz nisem veren, vendar imajo muslimani do džamije enako pravico, kot budisti do svojega temlja, ali pa kristjani do cerkve.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Citat:
To ni usluga in mi nismo gostje. Edina obveza nekoga v neki drzavi (tudi bistveno vecjih in starejsih) je da placuje davke.

fact je tak
grupisanje in vlečenje socialnih transferjev... ne pa plačevanje davkov...
V šolah pa gledaš teleta k si mahajo in šiptajo po njihovo...

še enkrat apartheid bo treba uvest, pa jebeš une s človekovimi pravicami... To dol itak prakticirajo, dol je ok klele pa ni...

Švica kot najrazvitejša in bogata država zna...... s'takim....

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Jest nocem nobenmu kratiti pravic in nagajat, dzamija mene moti zarad simbola in kar predstavlja,in ker po Eazyjevo toliko malo muslimanov hoce svoje velke objekte in to da me ze cerkev moti in jih nocem se dodatnih, to da imajo verniki nek objekt kjer lahko molijo si ga pa lahko zrihtajo kjer koli ze(tudi tista hale ne vidim kot problem). Cerkveni verniki tudi nimajo placa ko hocejo biti vsi v glavni cerkvi na presercu notr.

Cerkveni verniki imajo na raspolago cekerv v vsakem mestu in vasi. Ce si pripravljen finicirati to za IS bodo z veseljem sprejeli zamenjavo IC za dzamijo v vsakem mestu in vasi
smirk-1.gif
Ta lokacija ni prva ali zelja IS ampak je bila malce podtaknjena. Bivsa lokacija je bila na deponiji. Bi te tudi tam motil "simobol". Te te tudi tam bode v oci da obstajaj drugacni?! Nisi pa ksenofob seveda, samo motijo te drugacni. No ja, drugacni slo lahko znotraj diskretnih belih zidov in stavb pravokotne oblike.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Muslimanom ne želiš dovoliti džamije, ker so primitivni, zato se želiš obnašati tako, kot se obnašajo muslimani 'dol' in jim prepovedati džamijo. In potem se razlikuješ od teh muslimanov, ki jih tretiraš za primitivce, kako ...?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Vi kot verski voditelj na Jesenicah govorite slovensko in bosansko. Muftija kot vrhovni poglavar slovenskih muslimanov pa v Sloveniji ne govori slovensko?

To je resen problem. Na izbor muftije verniki nimamo vpliva, postavijo ga iz Sarajeva, ki je nadrejeno Ljubljani. Bilo bi zelo koristno, če bi znal slovensko. Mi je nelagodno, ko mi očitajo, da govori le bosansko.

Mi je nelagodno, ko mi očitajo, da govori le bosansko

30.000 ljudi se hebe v glavo z IC in oni se morajo opravicevati za svoje (ne)poznavanje slovenscine.