Lj. Bežigrad - Slovenčeva

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Sploh ne upam pomislit, kok takih kamikaz se vsak dan vozi po cesti, ki na "srečo" prispejo varno na cilj.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Priča: Rekel sem si: Ni šans, da ga izpustimo

Govorili smo s pričo, ki je moškega ujela. "Tekel sem mimo, ko sem zaslišal pok, kot bi trčila dva avtomobila. Ko sem se obrnil, sem videl, da mimo mene po zelenici pelje avto. Od njega so odpadale stvari, verjetno od deklet, pa je kar peljal naprej. Videl sem dekleti, ki sta ležali na tleh, približno 30 metrov stran. Ni zaviral, na cesti ni bilo nobenih sledi," je opisal.

Šel je k dekletoma, jima preveril utrip, nato pa stekel do prve hiše in stanovalcem naročil, naj pokličejo reševalce. "Oni so bili že na balkonu, ker so slišali pok in so jih že poklicali. Potem smo jih čakali skoraj 15 minut, zelo dolgo je trajalo," je povedal.

Čez približno deset minut se je nekdo zadrl, da je neki moški vzel registrsko tablico. "Videl sem ga, kako teče stran, zato sem stekel za njim. Ujel sem ga in drugi so mi pomagali, ker se je hotel tepsti. Ko smo se prerivali, sem zavohal, kako smrdi po alkoholu. Umirili smo ga in do prihoda policistov pazili, da ne bi pobegnil. Potem se je umiril tudi on in govoril, da ni hotel tega ... ampak saj to vsi govorijo."

Ob pohvali zaradi prisebne reakcije je le skromno dejal: "Kaj takega sem že tolikokrat videl, da sem si rekel: ni šans, da ga izpustimo".

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:Mislim, to kar pišeš, se prebere, kot da bi zagovarjal voznika in je čisto neprimerno v tej temi
10.gif
Seveda, za klenega Slovenca je primerno, da tuli tako kot celotno krdelo. Prepovedano razmišljanje...
Ne zagovarjam voznika, ampak ni mi jasno, kako sta dekleti sploh bili na prehodu za pešce, če se jima je (verjetno ne z malo hitrostjo) približevalo vozilo. Po mojem sta sklepali, da sta glavni na svetu in se bo svet ustavil zaradi njiju. Žal se včasih usodno motimo. Voznik seveda tudi ni pobegnil v afektu, temveč je prav dobro vedel, kaj je naredil, ker se je premišljeno vrnil po tablico. Torej je dobro pogledal svoje vozilo, preštudiral, kaj mu manjka in šel iskat. Po mojem je kriv.
Tiščati glavo v pesek, da je v vsakdanjem življenju dovolj, da se držimo zakonov, je hudo mimo... Je pa tipično v duhu slovenske mentalite. Nekdo drug (velika mama DRŽAVA) bo poskrbel zame, ker konec koncev se držim zakona... Temu bi jaz rekel slovenska religija.

Voziti je treba tako, da zmoreš popraviti napako drugih. Voznik je kriv in zanj ni nobenega opravičila. Alkohol, brez vozniške, zapustitev kraja nesreče, poskus uničevanja dokazov... če k temu prištejemo še verjetno preveliko hitrost...

Nima tu mama država nobene zveze.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Na koncu bo izpuščen, zaradi prisilnega pridržanja in bo globo dobila priča, ker ga je pridržala. Po mnenju nekaterih sta pa itak dekleti krivi, kaj po hodita čez prehod za pešce.

Resnično upam, da nihče od nas, ne bo kdaj v tej koži, ko bo storilec ali še huje, žrtev.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.511
10.736
113
še enkrat, kdo pravi da sta dekleti krivi?

Pravimo (nekateri) da se to dogaja, da ljudje kar skočijo na prehod, potem pa naj drugi rešujejo situacijo. Seveda je vedno kriv potem voznik, ampak kosti pa glihajo pešču.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:Nima tu mama država nobene zveze.
Zanašanje na mamo državo ima še kako vezo. Dekleti sta storili vse po zakonu, samo sta žal mrtvi. Če bi ravnali bolj samozaščitno, bi bili danes živi.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.117
1.058
113
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Ja, na prehodu za PEŠCE je glavni pešec.
In na grobu jima bo pisalo "imeli sta prednost".
In ne bosta ne prvi ne zadnji.

Ja, že res da ima pešec prednost, ampak v primeru napake ali pešca ali voznika, bo pešca veliko bolj bolelo.
In zato morajo pešci bolj pazit in reševat tudi tuje napake.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Ja, na prehodu za PEŠCE je glavni pešec.
In na grobu jima bo pisalo "imeli sta prednost".
In ne bosta ne prvi ne zadnji.

Ja, že res da ima pešec prednost, ampak v primeru napake ali pešca ali voznika, bo pešca veliko bolj bolelo.
In zato morajo pešci bolj pazit in reševat tudi tuje napake.

Na ulici, kjer jo prečkam 4-6x dnevno, na žalost ne prideš čez prehod, če sam ne stopiš nanj in ne izsiliš prednosti, saj se mi v dobrem letu in pol odkar hodim tam, še noben voznik ni ustavil, so pa me objestneži obvozili po drugem pasu. Ta cesta je 2 ulici stran od kraja včerajšnje tragedije.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Pravimo (nekateri) da se to dogaja, da ljudje kar skočijo na prehod, potem pa naj drugi rešujejo situacijo. Seveda je vedno kriv potem voznik, ampak kosti pa glihajo pešču.

Tudi meni je nenavadno, da peški ne bi opazili razerja, sta sploh pogledali na levo in desno, se prepričali? če prav razumem sta celo že prečkali polovico cestišča, saj ju je divjak snel z leve.

Lahko da sta zbezljali preko in se hihitali ob kakšnem smsu.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.103
3.158
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
........., ampak ni mi jasno, kako sta dekleti sploh bili na prehodu za pešce, če se jima je (verjetno ne z malo hitrostjo) približevalo vozilo. Po mojem sta sklepali, da sta glavni na svetu in se bo svet ustavil zaradi njiju............................

bonk.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Tudi meni je nenavadno, da peški ne bi opazili razerja, sta sploh pogledali na levo in desno, se prepričali? če prav razumem sta celo že prečkali polovico cestišča, saj ju je divjak snel z leve.

Lahko da sta zbezljali preko in se hihitali ob kakšnem smsu.

Ja, res je, hihitali sta se, smsali, poslušali muziko in imeli sončna očala gor. Zaslužili sta si!

Ta Alter res ratuje leglo čudakov
stupid-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Lej debatiramo o situaciji in sicer tudi o peškah, meni se ne zdi,da je bilo vse "čisto", glede na razvoj dogodkov.

Pa nihče ni govoril, da sta si zaslužili, ampak debatiramo o povsem znanem pojavu pešcev, ki zelo radi zbezljajo čez prehod, ne da bi se prepričali ali je prosto in varno.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Ok, debatirajmo. Hipotetično sta zbezljali na cesto. Kul. Pri 50km/h kolikor je omejitev, ju je obe povozil do smrti. Zbežal. Napihal. Se upiral. Vozil brez izpita.

Case closed.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.758
15.811
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

Še enkrat se je pokazalo, kako pomembna je uredba, da tablice ne smejo biti neposredno privijačene ali nalepljene. Ravno zaradi takih osebkov je predpis, da mora biti tablica v okvirčku, tako da v primeru trka odpade...

Razumem tvoje razmišljanje in se do neke mere strinjam z njim ampak dokler bo državno podjetje kršilo državne predpise (komplet LPP vozni park ima prinetane tablice), jih bom imel tudi jaz in že dvakrat se je to izkazalo kot dobra odločitev zaradi poizkusa kraje tablic, ki se je končal zgolj z rahlo pokrivljenimi a še vedno na mojem avtu namontiranimi tablicami. Sem pa 100000%, da če mi bo kdaj "uspelo" koga povozit ali pa se zaletet, sigurno ne bom zbežal s kraja nesreče.

I

Izbrisan uporabnik #488

Mogoče bo ta nesreča preventivno streznila tudi pešce, da ne bodo tako bezljali.

Za divjaka pa nimam besed, še spizdil je, se vrnil po tablico in dobro da so ga ujeli. Noro.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.758
15.811
113
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

Še enkrat se je pokazalo, kako pomembna je uredba, da tablice ne smejo biti neposredno privijačene ali nalepljene. Ravno zaradi takih osebkov je predpis, da mora biti tablica v okvirčku, tako da v primeru trka odpade...
http://www.uradni-list.si/1/content?id=101428&part=&highlight=zmv
Citat:
(5) Registrske tablice morajo biti pritrjene tam, kjer je to predvidel proizvajalec vozila, in sicer tako, da so dobro vidne in čitljive, niso poškodovane, upognjene, zakrite, dodatno prevlečene ali prekrite. Registrske tablice so lahko prikovičene, privijačene ali kako drugače čvrsto pritrjene.

Problem je v tem, da če so privijačene ali prinetane so seveda tudi naluknjane, torej poškodovane.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz imam lastno tablico in normalno, da je prevrtana in privita, to je dovoljeno, le da ne smeš navrtati tam kjer so znaki oziroma, da bi motilo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.758
15.811
113
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Priča: Rekel sem si: Ni šans, da ga izpustimo

Govorili smo s pričo, ki je moškega ujela. "Tekel sem mimo, ko sem zaslišal pok, kot bi trčila dva avtomobila. Ko sem se obrnil, sem videl, da mimo mene po zelenici pelje avto. Od njega so odpadale stvari, verjetno od deklet, pa je kar peljal naprej. Videl sem dekleti, ki sta ležali na tleh, približno 30 metrov stran. Ni zaviral, na cesti ni bilo nobenih sledi," je opisal.

Šel je k dekletoma, jima preveril utrip, nato pa stekel do prve hiše in stanovalcem naročil, naj pokličejo reševalce. "Oni so bili že na balkonu, ker so slišali pok in so jih že poklicali. Potem smo jih čakali skoraj 15 minut, zelo dolgo je trajalo," je povedal.

Čez približno deset minut se je nekdo zadrl, da je neki moški vzel registrsko tablico. "Videl sem ga, kako teče stran, zato sem stekel za njim. Ujel sem ga in drugi so mi pomagali, ker se je hotel tepsti. Ko smo se prerivali, sem zavohal, kako smrdi po alkoholu. Umirili smo ga in do prihoda policistov pazili, da ne bi pobegnil. Potem se je umiril tudi on in govoril, da ni hotel tega ... ampak saj to vsi govorijo."

Ob pohvali zaradi prisebne reakcije je le skromno dejal: "Kaj takega sem že tolikokrat videl, da sem si rekel: ni šans, da ga izpustimo".

Hvala k, da se še najdejo taki
roza.gif