Lizing

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Mi lahko, kdo razloži, kako pridobim lizing.
Kupil bi vozilo mlajše od l.00
Takoj bi poravnal 50 % vrednosti avta preostalo pa vzel na lizing, kje bi dobil lizing, in, kakšna dokazila je potrebno priložt.
Sam imam status izobraž.odraslega, torej imam dohodke iz ŠS + neko min.vsoto. Mam upokojena, toda pod min.pokojojnino.
Imam namreč 2500 evrov gotovine za ta denar ne dobim pametnega vozila, ki bi imel klimo in, da je lepo ohranjen.
Torej 2500 evrov gotovine in 2500 evrov na lizing
2500 evrov /24 = 104 evre.+ obresti

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Take majhne vsote se bolj splača kredit.

Status je pa važen samo ZAPOSLEN ali NEZAPOSLEN, pa najmanj 3 zadnje plačilne liste boš rabil...

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.053
69
48
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Sam imam status izobraž.odraslega...

Kva pa je to za en status???
bonk.gif

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Že tako nimate nič denarja, sedaj se boste pa še za avto pufal.
Ne počni takih neumnosti.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Mi lahko, kdo razloži, kako pridobim lizing.
Kupil bi vozilo mlajše od l.00
Takoj bi poravnal 50 % vrednosti avta preostalo pa vzel na lizing, kje bi dobil lizing, in, kakšna dokazila je potrebno priložt.
Sam imam status izobraž.odraslega, torej imam dohodke iz ŠS + neko min.vsoto. Mam upokojena, toda pod min.pokojojnino.
Imam namreč 2500 evrov gotovine za ta denar ne dobim pametnega vozila, ki bi imel klimo in, da je lepo ohranjen.
Torej 2500 evrov gotovine in 2500 evrov na lizing
2500 evrov /24 = 104 evre.+ obresti

Najprej cut the crap. Si zaposlen ali ne? Če si, potem načeloma ni večjih težav. Potrebuješ zadnje tri plačilne liste, potrdilo delodajalca o zaposlitvi (če si na primer zaposlen za določen čas, lahko kredit/leasing vzameš samo za tisti čas, ko ti velja pogodba), osebno izkaznico, davčno številko in bančno kartico. Če si misliš, da bi ti znali na leasingu komplicirat, raje vzami kredit - pazi, ko avto kupiš, ni še konec! Treba je plačat cestnino in zavarovanje (ki ga sicer spet lahko poravnaš v obrokih), poleg tega pa računaj še na kak servis.

Ampak zdi se mi, da redno zaposlen nisi, zato se pri bankah pozanimaj, kje bi ti dali kak kratkoročni kredit upoštevajoč samo prilive na tvojem računu. Še enkrat si malo oglej svoje finančno stanje in dobro premisli, preden jemlješ kredit ali leasing. Banke namreč ne omahujejo preveč, ko gre za izterjavo, sploh zadnje čase, ko je finančno stanje na trgu dokaj nestabilno.

edit: typo

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Če imaš našparanih 2500eur, glej rabljen avto v rangu 1000-1500eur.
Računaj da je več kot primerno narediti velik servis, zamenjati gume če so v slabem stanju, plačati zavarovanje in cestni sklad...
Pa ti ostane še za bencin in kakšno malenkost.

Kaj novega pa itak ne dobiš za ta denar. Mogoče Dacio pa še to vprašanje?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
ce bos mel 50% pologa, ne rabis potrdil o zaposlitvi...gre leasing cez.

Je pa drug hec, rabljen avto ob koncu financiranja ne sme biti star več kot 8 let, izjema so kaksen BMW, AUDI, VW.

Predmet financiranja: RABLJENO VOZILO NAD 3 LETA
MPC: 5.000,00
Stranka:
Kontaktni naslov:
Polog: 22,49 % cene ali 1.124,41
DDV: 125,59
Število obrokov: 24
Obrok: 187,65
Stroški sklenitve pogodbe: vključeni v polog

Nazadnje urejeno:

promonte

Pripravnik
19. nov 2007
58
0
6
Imaš status izobraženega odraslega.
grin1.gif
. Drugač pa kot je predhodnik že napisal, če daš 50 posto pologa ne rabiš bit nikjer zaposlen, ti dajo avto na lizing ni blema.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik promonte pravi:
Imaš status izobraženega odraslega.
grin1.gif
. Drugač pa kot je predhodnik že napisal, če daš 50 posto pologa ne rabiš bit nikjer zaposlen, ti dajo avto na lizing ni blema.

Piz*a mam tak status, da lahko delam preko ŠS + obvezno zavarovanje + še nek dodatek

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Zakon o izobraževanju odraslih (http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r09/predpis_ZAKO449.html) opredeljuje "Status udeleženca izobraževanja odraslih", katerega ima verjetno glede na napisano tudi trust.

promonte, trigga, blazko, mtl, mirko... če ste nerazgledani se ne delajte norcev iz ostalih. Trust ima večinoma čisto OK post-e in vprašanja a nekateri stalno iščejo/iščete razloge, da začnete pljuvati. Zanimivo je, da moderatorji take off-e dopuščajo - in to konstantno.

Kar se pa lizinga tiče pa bi ti ga jaz odsvetoval... za 3000€ se najde marsikaj. Tudi s klimo.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Jest nujno rabim avto saj sem brez avta
uf-1.gif
na dnu, namreč do trgovine imam 10 km, avto vsak dan rabim, ponavad jih tud po 150 km na dan anredim, ampak redko kdaj, letno jih delam 20 tkm s tem, da se ne vozim za brez veze, če bi se vozil še malo tako na kiks bi jih delal letno 30tkm.

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Za vozilo do vrednosti cca 10.000€ , ne rabis nobenih dodatnih papirjev razen osebne, davčne in načeloma bo šla zadeva skozi.
Isci pa cimmlajse avte,ker starih noben noce financirati.

Torej VSAJ nad letnikom 2002 ...

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Zakon o izobraževanju odraslih (http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r09/predpis_ZAKO449.html) opredeljuje "Status udeleženca izobraževanja odraslih", katerega ima verjetno glede na napisano tudi trust.

promonte, trigga, blazko, mtl, mirko... če ste nerazgledani se ne delajte norcev iz ostalih. Trust ima večinoma čisto OK post-e in vprašanja a nekateri stalno iščejo/iščete razloge, da začnete pljuvati. Zanimivo je, da moderatorji take off-e dopuščajo - in to konstantno.

Nihče se ne dela norca na tem mestu, kvečjemu trust. Lost1 mu je že dodobra razložil kaj in kako, po moje pa bi brez zaposlitve znal imet težave. Samo moje mnenje. Nima ravno nedosegljivih ciljev, a bi po moje moral malo znižat kriterije, pa bi veliko lažje prišel skozi. Banke pa si dandanes tako ali tako zavarujejo rit z vseh strani, tudi z (za moje pojme) visoko EOM.

Še ena reč je, in sicer to, da nas dosti bere in piše na forum. Kajpak smo vsak persona zase in imamo zato svoje mnenje, ki ga napišemo. Moderatorji s pretirano represijo forumu kvečjemu škodijo - a naj pišem na forum, kjer mi bodo vsak drugi post cenzurirali, ali bognedaj izbrisali? Pa ne me razumet narobe, meja mora bit. A v tej temi jo ni še niti na spregled, kaj šele, da bi po njej hodili...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Še ena reč je, in sicer to, da nas dosti bere in piše na forum. Kajpak smo vsak persona zase in imamo zato svoje mnenje, ki ga napišemo. Moderatorji s pretirano represijo forumu kvečjemu škodijo - a naj pišem na forum, kjer mi bodo vsak drugi post cenzurirali, ali bognedaj izbrisali? Pa ne me razumet narobe, meja mora bit. A v tej temi jo ni še niti na spregled, kaj šele, da bi po njej hodili...

Briga me persona posameznika, če v resni temi v reply-u napiše le eno vrstico, katere namen je zaje.bavati tistega, ki je odprl temo. Taki naj imajo svojo persono v banovcih.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
A sem v svojem prvem odgovoru napisal samo eno vrstico? Pustiva tole prerekanje raje za kdaj drugič in se osredotočiva na reševanje problema avtorja teme.