Lizing

uli

Pripravnik
6. okt 2007
103
0
16
Lep pozdrav
Mene zanima kje bi se dalo videt po netu avtomobile oz traktorje k jih lizing hiše zasežejo, ko ljudje ne morejo več plačevat lizinga.Al ma to vsaka lizing hiša posebej.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Leasing hiše v slo imajo ponavadi zunanje izvajalce....pač prodajalce rabljenih avtov. Sem pa že videl od Volksbank in SKB oglase na avtonetu....niso pa nič kaj preveč cenejši. Bolj je to uporabno v tujini, ko so kakšni poslovni najemi, in imajo nato na lagerju par deset avtov in več....potem pa naši dilerčki pripeljejo sem kot novo vse skuapaj....

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik uli pravi:
Lep pozdrav
Mene zanima kje bi se dalo videt po netu avtomobile oz traktorje k jih lizing hiše zasežejo, ko ljudje ne morejo več plačevat lizinga.Al ma to vsaka lizing hiša posebej.
Vse to se prodaja po tržni ceni, vsaj v začetku. Če se težko proda, pa pade tudi kakšen popust, ampak sigurne ne "u pola cene", kot jih večina pričakuje.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Mal cenej so kot ponavadi ampak večinoma so tudi zanemarjeni, nič spedenani, kakšen vijak kje manjka, zato so cenejši, Najdeš jih pa na avtonetu če malo prebrskaš, če ne pa vtipkaj lizing hišo v google, greš na njihovo stran in najdeš vozila na prodaj ali podobno, recimo evo eno stran

http://www.takoleasy.si/rabljena-vozila/
http://www.avto.net/_DEALER/results.asp?broker=11869&oglasrubrika=1

http://www.hypoprodaja.si/si/search?query=&queryid=105%2c151%2c106%2c107%2c152%2c153%2c108

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.562
113
Marlbor
Avta od lizing hiše sploh ne bi nikoli kupil. To so vozila za katera ni bilo denarja niti za redni obrok, niti za zavarovanje, tak da o kakšnem vzdrževanju lahko samo sanjate.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Meh, ni nujno... Edino ziher moras biti, da dobis avtomobil, ki je bil v uporabi s strani podjetja, po moznosti v obliki operativnega leasinga.

Ce recimo (ok, nismo v isti drzavi, ampak...) kupis avto, ki je bil v uporabi pri nasi firmo je najvecji problem to, da ga je treba orenk spolirat ker je najmanj 2x na mesec v pralnici... Vse ostalo je pa tip-top, ker gre v momentu ko je problem cela scena po sistemu "draga leasing hisa, tlele je kljuc, priperljite nadomestnega, tega pa popravite"...

Edino kako identificirati take avte je problem - razen seveda, ce ti kdo ne rece da dajejo avto nazaj takrat-in-takrat, se pa velikokrat zgodi, da se taki kupijo "za zeno" - vsaj jaz imam tak plan s svojim, ko mu cez 2.5 leti potece leasing... 3.5 let star avto, okoli 120k z znano servisno zgodovino in "enim" voznikom? Win.

Je pa res, da mid-range (ala Focus, itd.) bi se jaz bal kupiti, za "executive" (Mondeo, ipd...) je bolj ziher.
smile-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
A si opazil krizo?
frown-1.gif

Mondei/Superbi so postali executive sluzbeni avti. Otisla vremena BMW 5...

Pri nas smo sli za moj "nivo" iz 43.000 EUR (za kar si pri nasem leasingu dobil recimo solidno opremljeno BMW 5 karavan ali skoraj "full option" Galaxyja) na 27.000, za kar dobis solidno opremljenega Superba
cry12bpy.gif