Bluzenje z avtodomom

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Jaz si pač ne predstavljam DOPUSTOVAT na industrijskem parkirišču, ali pri Gavioliju, pol pa kaj? Hodiš do morja, al kaj. Po vaseh se najdejo free parkingi za par dni, ampak na obalo lahko skoraj pozabiš, pa Plitvice tudi.

Ja ko se peljem na Švedsko, tudi jaz v Nemčiji prespim na kakem "tovarniškem" parkingu - na AC nikoli, ne morem spat v hrupu, ampak potem grem zjutraj dalje, večinoma niti ne stopim iz avtodoma - pozno ponoči spat in zjutraj dalje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
No saj jaz dejansko nimam v mislih, da bi bil ta(k) parking baza, zanima me točno iz takega vidika, kot si ga ti opisal - (pozno) ponoči spat in zjutraj dalje. Čez dan bom pa že nekam porinil tist avtodom medtem, ko bomo mi na čolnu ali pa v hribih.

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Tukaj imaš zemljevid PZA-jev - http://www.avtokampi.si/pza.asp
Sicer je pa najbolje naredit nek plan kombinacije ogleda rek, jezer in morja, lahko dodaš še kakšne terme, ob tem pa upoštevaj, da je med 15.7. do 20.8. pri nas kar precej gneče, ker bot udi letos rekordna sezona kar se tujcev tiče. Jaz priporočam kakšne 3 ni ob Soči, potem malo Bohinja ali pa Kranjske Gore, premik proti vzhodu - lahko je tudi čez Jezersko in Pavličevo sedlo, kjer imaš potem ogled Logarske doline, potem pa greš lahko po Savinji ali pa Dravi naprej proti Pomurju, kjer obiščeš kakšne terme. Ko se naveličaš bazenov in toboganov, se odpelješ proti jugu do reke Kolpe in uživaš še tam kakšen dan in zaključiš npr. v Kočevju ali pa ob Bloškem jezeru....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Oh kjera banalna....have a beer seriuosly! :)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.750
6.744
113
pri taščici
V izoli je PZA 15 evrov. To se mi zdi poceni. Toliko je kamp za eno osebo. Vem da je nelektrika in voda na voljo, ne vem pa ce je v tej ceni.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Za stanje na asfaltu in poslušanje nabijanja glasbe iz hangarja do vsaj polnoči (prej do 2h zjutraj) je 15€ odločno preveč, ampak ok ponudba-povpraševanje. Če bi bil PZA v San Simonu na spodnji terasi bi pa zanj plačal tudi 20€ brez vode in elektrike. Pa ne pozabit, da se po novem na PZAjih v SLO plačuje tudi TT - okoli 3€ po osebi. Mislim, da je PZA v Potroroški marini že blizu 30€/noč - halooo?!
Medtem v Savudriji takoj čez mejo kamp z vodo na parceli, prva ali druga vrsta do morja, dve osebi + otrok, TT, 22€/dan.

Mimogrede: PZA v tujini je večinoma omejen na 48 ali 72 ur in to ni kamp.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.750
6.744
113
pri taščici
Pri ladjedelnici ni hangarja. Je en ringelspil na drugen koncu parkinga bil vcasih, kinoa je precej sameval ko sem hodil mimo.. Mogoce bolj moti to da si tik ob cesti.
Za TT pa nisem vedel.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Tisti pri ladjedelnici, je sicer med čisto prvimi PZAji in je temu primerno povsem faljen - meji na Izolsko vpadno cesto, pa še ravno ti parkingi so najbolj "všeč" raznim "padalcem" z osebnimi, ki "samo skočijo nekam". Včasih je tam bil en zelo uporaben makadam, malo bolj proti vodi in dokler ni iz tistega nastalo "cigansko" naselje je bil čisto OK.

Bolj uporaben je tisti v Tomažičevi ulici - ta veliko terasasto asfaltirano parkirišče.

Glede TT pa je zakonodaja med "objekte nastanitev" pri katerih se pobita TT uvrstila tudi PZAje in občine so to seveda hitro pograbile, pozabile pa na pravilnik o minimalnih tehničnih zahtevah,... , ki za PZA zahteva nekatera pravila, ki pa jim redki lahko zadostijo - se pa pospešeno prilagajalo.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Mimogrede, je kdo opazil, da je uvoz avtodoma (postal?) nesramno drag?

Za AD z euro6 motorjem je DMV 13 %. LOL?

Torej, če pripeljem bemfla euro6 je dmv ranga 500 eur, za AD pa 5 jurjev (podobna nabavna cena).

PIC

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Matr čisto spregledal tole, jaz pa se čudim zakaj pod 20% sploh ne pridem več skozi - bedaki!

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Sploh je ta DMV za bivalna čisto skregan z logiko. Do 2,5L mašino imajo vsi na lahkem podvozju izdelani iz "papirja", daleč od varnega. Ostali so preko 2,5L in heavy podvozje, ki je varno tam do 4,5T (itak smo vsi pretežki).

Še največji vic pa je da so bivalna vozila nad 3,5T naenkrat uvrstili med osebna vozila (zakaj jih potem ne moremo vozit z B kategorijo?), da lahko kasirajo DMV, ker na tovorna bivalna kot so bila prej, DMVja ni.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Mimogrede, je kdo opazil, da je uvoz avtodoma (postal?) nesramno drag?

Za AD z euro6 motorjem je DMV 13 %. LOL?

Torej, če pripeljem bemfla euro6 je dmv ranga 500 eur, za AD pa 5 jurjev (podobna nabavna cena).

PIC

Ma to je že kar nekaj časa. A invalidi alinvelike druzine lahko koristijo boniteto brez dmv za AD?