Linux terminal

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Ni variante. Zmeraj nekaj ne dela. Je pa res, da nisem strokovnjak na tem področju. Ukaze v terminalu znam uporabit le v smislu copy/past. Še zmeraj velja, če je kakšen stručko, ki bi mu pol ure življenja ne predstavljalo neko hudo izguba časa in bi npr. preko teamview instaliral na Linux Mint 18 Nextcloud ali Owncloud. Lahko na ZS
confused-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
hmmm... moji pomisleki na tvoje poste:
- ali potrebuješ owncloud za zasebno ali poslovno rabo
- kar ti potrebuješ je kompletna postavitev, ne malenkost
- v pol ure traja out-of-the-box inštalacija na Windowsih z malo odpiranja portov, kreiranjem uporabnikov, ne pa neka custom zadeva na linuxu
- delo ne predstavlja izgubo časa v življenju, ampak vir prihodka za tistega, ki zna
- postavitve na linux niso klik, klik, klik na Windowsih, zato to ne dela glih vsak mulc.

veliko sreče pri iskanju strokovnjaka.

PS: pa ne mislim,da ti alerjevci ne bi pomagali, ampak tvoji posti so napisani, kot da gre za obiranje hrušk, tako je vse trivialno.

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Potrebujem za zasebno rabo - za backup posnetkov iz kamer, kot sem napisal, sem instaliral v morda eni uri vse skupaj vendar so me zajebavali male stvari, ki jih pa res nisem več znal rešit.
Imaš pa prav, da ni WIN=Linux. Tja mulci...odivsno do katerega leta ti misliš, da je nekdo mulc. Ne podcenjujem potrebnega inputa in popolnoma mi je jasno da to ni obiranje hrušk - čeprav tudi to zna bit izziv nekomu, nekomu pač mala malica in, če moderator misli, da ni ok, potem naj zbriše.

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
povej, kje se ti ustavi? tudi jaz sem imel take izkušnje z namestitvijo ownclouda (stalno se mi je nekje zataknilo), zdaj pa mi končno dela (bolj ali manj)

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Jaz imam na Debian/Ubuntu super izkusnje. Ukaz "apt-get install owncloud-server" se izkaze z delujocim sistemom.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
problem je, ker samo zgornji ukaz ni dovolj, predpogoj so nameščeni in pravilno konfigurirani PHP, SQL, apache, ...
in če postavljaš strežnik iz nule, pa nisi ravno nek maher, hitro kaj sfališ, še posebej ker je vsak tutorial malo drugače napisan. na koncu si pa "nagrajen" z napako Bad Request, ko se hočeš z desktop klientom povezati na delujoč strežnik.