Linux terminal

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Linux maherji, Imam en majhen problem, sem namreč čisto nov v linux okolju. Poskušam neko specifično zadevo, pa mi ne gre, saj se zadeva izvaja v terminalu..Ker je projekt "občutljive" narave, bi prosil če me lahko kdo, ki povprečno obvlada Ubuntu in komande v terminalu, kontaktira preko ZS, kjer predstavim težavo. Lahko rešimo tudi preko team viewerja..Zadeva zgleda simpl, navodila so zelo kratka a v kombinaciji z mojim (ne)znanjem linuxa je to zame vseeno prevelik zalogaj
crazy1.gif

nahrung002.gif

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16
Zdravo,

če še nisi dobil nikogar ti z veseljem priskočim na pomoč,
tiste bash ukaze bomo že odtipkali, najraje pa tipkam rm / -fr
smile-1.gif

lp

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
Tudi sam ti lahko pomagam za kakšen ukaz, če imaš dokumentacijo dobro itak ni problema pri ukazih. Kontaktiraj če ne rešita. Nisem pa nek štručko, bolj za hobi furam ArchLinux in ostale stvari.

kibu

Pripravnik
16. sep 2016
30
0
6
In RNS315 bo dobil svoje posodobitve zemljovidov
zmaga.gif

edit: Že dobil. Spregledal v drugi temi
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik hitcher pravi:
Zdravo,

če še nisi dobil nikogar ti z veseljem priskočim na pomoč,
tiste bash ukaze bomo že odtipkali, najraje pa tipkam rm / -fr
smile-1.gif

lp

Tole je boljše: dd if=/dev/zero of=/dev/da0
evil.gif

Pač rešitev, če ti kdo ne plača
10.gif

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16
tisto pa raje v crontab dodam nekaj kot v stilu:
Wget moja_spletna_stran.com/kupecID=10211/pay.txt

File=pay.txt
if grep -q 478327289347 "$File";
then
echo "Uporabnik je bil priden"
else
echo "ti ti uporabnik nisi bil priden"
fi

Pa potem še vse skupaj zašifriraš in začaraš, da se to nahaja nekje v enem deamonu, kateri starta, npr. vrineš v
osveževanje protivirusne zaščite, katera se običajno starta na nekaj minut, ali pa v kakšen smtp deamon in podobne neumnosti,
ampak ker nismo več mladinci, tega več ne delamo.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
ko ste se že ravno Linux znalci pofočkali v tej temi: ali bi mi znal kdo povedat, zakaj mi vedno napiše spodnjih 5 vrstic, ko se preko Putty prijavim na moj Ubuntu strežnik:
Koda:
-bash: $'\r': command not found
sem jaz napisal kako trapasto startup skripto?

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
V kakem config fajlu za bash (verjetno bashrc) ali kaki startup skripti imaš windows style newline character. Z nano editorjem ga lahko shraniš v unix format.

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16
Prijavi se preko Putty-a na svoj strežnik,
z urejevalnikom besedil (npr. nano, ali še bolje vi (pravoverni urejevalnik besedil na *nix okolju) odpri datoteko .bashrc (pazi piko
spredaj) pa poglej kaj imaš narobe napisanega in le to popravi/pobriši - ter seveda shraniš.

semnov

Pripravnik
19. feb 2009
192
17
18
Vidim, da vas je tukaj nekaj, ki imate izkušnje z Linux, verjetno tudi ubuntu.
V okolici MB, iščem poznavalca, ki zna urediti nov nalagalnik za sistem.

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Da ne odpiram nove teme. Imam težavo z namestitvijo Owncloud na Linux Mint. Če je kakšen strokovnjak, ki bi mi lahko to poštimal...tudi preko Teamview lahko. Nekajkrat sem se že lotil po različnih postopkovnikih, ki sem jih našel na internetu, pa mi ne uspe...Lahko na ZS...

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Gre bolj za malenkosti, ki jih ne znam naštimat in popravljat...npr. dodat HDD, pojma nimam, kje to sploh napravit, potem kako se dostopa do clouda od zunaj (imam statični IP), insttalacija LAMP server, kako se preveri, če je vse nameščeno in in in...skratka izgubil sem se...potrebujem pa to zaradi backup-a posnetkov s kamere. Sem probal po kar nekaj postopkovnikih, pa povsod se je nekje zalomilo nekaj malega, tako da končni rezultat nikdar ni bil delujoč owncloud...bom pa probal še po tem postopkovniku, da vidim, kako bi šlo...
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
meni se je pa tu ustavilo. sveža namestitev Owncloud, ki se poskušam prvič prijaviti v owncloud, mi javi spodnjo napako
exIJkNQ.png

Nazadnje urejeno:

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
V spodnja štiri polja moraš vnesti podatke za dostop do baze. Pred tem moraš kreirat novo bazo v mysql in userja, če ne boš uporabljal root userja od mysql. Pa še pravice za userja. Priporočam phpMyAdmin da si nastaviš bazo.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
že rešil. preko terminala sem se prijavil v mysql in ponovno nasravil geslo za ocuser