Linksysov router ima obupno slab domet

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Moj Linksys router WRT120N bi naj oddajal signal do 20 metrov, a ga vseeno v sosednji sobi že zeo slabo lovi. Kako lahko povečam signal? Vem, da obstajajo neke antene, ampak sploh ne vem, če vsaka paše na vsak router in ne bi rad kupil takšne, ki ni ustrezna za moj router. Nekateri omenjajo, da se je treba poigrat z nastavitvami, ampak ker sem na tem področju pravi laik, se mi zdi, da ne bom znal. Mi lahko pomagate?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.439
422
83
Pomojem bo najboljša rešitev menjava routerja.

Tvoj ima namreč švohotni notranji anteni, brez priključkov za zunanje antene. Menjava je torej bolj ali manj domena kakšenga hobi elektronika.

Poleg tega zanj ne obstajajo alternativni firmwarei, ki ti omogočajo več nastavitev za radijski del.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Sej imaš wireless N standard , ta mora nesti dosti dlje kot si napisal in višje hitrosti .Seveda če imaš še USB kartico ali pci - e , ki ima N standard .

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.439
422
83
Ups, malo prehitro pišem. Moj odgovor velja v splošnem, ampak do sosednje sobe bi moral signal seči b.p.

Jaz bi se v nastavitvah radijskega dela poigral s spremembami kanala in/ali omejitvami protokola (npr. N-only ali B-only... odvisno od potreb). Prreizkusiš nekaj kombinacij in vidiš ali je razlika v dometu. Pa router mogoče postaviš na čim višjo lokacijo.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
V sosednjo sobo bi moral tako B kot G standard iti , je res ja . Naj proba reset še enkrat zadaj routerja - usmerjevalnika ali flash - updejt z zadnjo verzijo .

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.439
422
83
Jaz bi začel s spremembo kanalov, potem pridejo na vrsto ostale stvari.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.886
-8.592
113
Citat:
Uporabnik robbus pravi:
Moj Linksys router WRT120N bi naj oddajal signal do 20 metrov, a ga vseeno v sosednji sobi že zeo slabo lovi.
Naj bi neslo tako daleč... Zunaj, brez ovir
evil.gif

Ta router ima žal švoh oddajno moč in samo 2dbi antene.

Menjaj router, to je edina smiselna rešitev.

NeMeBasat

Pripravnik
28. maj 2008
248
0
16
Toti Maribor
Obstaja kje kakšen vodič samo ta mora biti za telebane, da povečaš moč signala...imam namreč takšen router...Hvala!... ((:)

LP B.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne toliko boljši kot da obstaja za njega cel kup firmware-ov, kjer lahko marsikaj nastavljaš po želji, tudi moč.

Sicer pa bo za dober domet dober tudi kak TP-Link s veliko anteno (30cm), ki stane 20€.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.598
68
48
Citat:
Uporabnik robbus pravi:
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
To nabavi, pa lahko delaš z njim kar češ:

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3259_512041_Linksys_WRT54GL_Wireless_Router

A je ta res toliko boljši?

Dovolj boljši
grin1.gif
Laho ga naviješ do 240 mw izhodne moči (seveda z DD-wrt firmwarom), ima pa tudi zunanje snemljive antene, ki jih lahko nadomestiš z boljšimi oz. celo kakšno prenosno anteno kam postaviš, da povečaš doseg. Ni pa ta ruter nek vrhunec tehnologije, je pa preverjeno dober. Razen če rabiš n-standard, kar pa dvomim

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Odvisno tudi od zidu med sobami. Če je veliko železa, potem pač ne bo šlo.

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Če prav razumem, je torej moj router slab in ga je treba menjat? Za tega WRT54GL? Pa bo razlika res opazna?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Odvisno tudi od zidu med sobami. Če je veliko železa, potem pač ne bo šlo.
Če živiš v bunkerju, potem je železo v stenah. Sicer ga ni.

Ne govori neumnosti. Si videl kako se gradijo novejši večji objekti? Stene se vlivajo z betonom in vsebujejo kar precej železa.
Iz prve roke ti povem, da v takšnem objektu še GSM signal zelo slabo vleče, WIFI access point pa mora biti itak v vsakem prostoru, sicer bi bila pokritost praktično na nuli.