Citat:
Uporabnik T00MY pravi:
Po vaših nasvetih sem bom zagotovo res odločil med Laguno ter 406-ko .... odvisno katerega bom dobil lepše ohranjenega
...glede Lagune me pa še zanima kako je z 1.6 motorji ....doma imamo sicer 1.8 16V in se dobro obnese...toda glede 1.6 16V nisem informiran kako je s temi motorji..če kdo kaj ve ( pokvarljivost, poraba v primerjavi z 1.8, mogoče podhranjenost motorja, ... ) ?
Če ti moje mnenje slučajno pomaga:
Iskal sem pred leti (za ženo) Laguno I.
Našel sem 1. lastnika s potrjeno servisno knjigo.
Na ogled sem vzel svojega mehanika, ki (prosim brez komentarjev) pozna dejansko vse avtomobile in jih tudi servisira.
Bilo je že ponoči in mi je namignil, da je avto v redu. Rekel pa je, da bo potrebno menjati sprednje "fedre" in se ne spomnim, ampak še nekaj.
Res je tako, da so bili "fedri" napokani. V tistih letnikih baje pri vseh Renaultih. Na servisu mi je pokazal vse te zanič dele("fedre", zamenjal je jermen, olja,...). Zadaj nima "fedrov". Od takrat je crknila pečica za gretje kabine (baje klasika Renaultov). Avto je bencinar, 2.0 I in porabi (v 95 % je mestna vožnja) 10,5 litrov, na avtocesti pa porabi pri 130 km/h 6,5 litra.
Ima pa avtomatsko klimo, vsa okna na elektriko, potovani računalnik, komande za radio na volanu, ...
Pa veliko sreče...
Ne vzemi pa prvega, saj jih je veliko.