Lightroom 4 problemi z macom

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
A je komu jasno zakaj 4-ica tako počasi dela z macom?
confused-1.gif
Dejansko tako počasi, da je neuporabno za delo. Pa imam zadosti močno kišto (MBP 2,0 4-jedrni, 8 GB rama, externa grafična)...

Vglavnem katastrofa. Neke slike obdelujem že par tednov in prava muka mi je bila. Danes sem za foro inštaliral Aperture 3.5. Po eni uri učenja, moram rečt, da je odlična zadeva.

Kakorkoli. Googlal sem in baje ima/je imelo ogromno uporabnikov podobne težave s hitrostjo. Mogoče kdo ve, so to že rešili, bojo sploh rešili...? Kakorkoli, zasrali so Lightroom s to verzijo. :S

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
če je še počasnej k aperture, si sploh nocem predstavljat kok mukotrpno mora bit urejanje fotk...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Za foro poskusi s trojko.. Ceprav ima 4 tudi pri meni kdaj popadek in dela hudicevo pocasi... Bom poskusil na FB najti en post, kjer je bilo govora o nekem ciscenju, ampak takrat nisem bil pozoren nanj
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Trojka je delala OK. Aperture dela zelo hitro, instantno.

Lightroom 4 pa dela tako počasi, ko prestavljaš slider-je za npr. white balance, shaprening..., da enostavno ne moreš ujeti želene nastavitve. Neuporabno. :S

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
4.0

Kakor sem bral komentarje za 4.2 in na Macu je baje isto sranje. Si ne upam updejtat, ker imam cca 500 fotk na pol obdelanih, pa da se mi kaj ne zjebe.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Apperture ma napako pri tem, da predolgo ingesta, drugače bi verjetno že delal z Apperture. preden meni poingesta fotke, traja. in to je zame predolgo. se pa strinjam, vsake toliko ga LR res štrajka, sem mislil, da je samo moj komp tak ... klinc, ko ima LR 4.x toliko boljši modul oz. algoritem za popravke, da raje počakam tiste par trenutkov, kadar melje, pa potem naprej delam ...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Hm, nisem opazil, da bi predolgo mlelo fotke. Je pa res, da sem jih že imel na disku, ne na kartici.

Za foro probaj zadnjo verzijo Aperture. Meni se zdi zelo ok. Z Brush-em lahko delaš v se živo, kar v lightroomu ne moreš.

Kar me moti je noise reduction, nisem navajen nanj in nimam fellinga koliko aplicirati. Ter teeth whitening funkcijo pogrešam pri portretih. Copy paste adjustments dela veliko hitreje in enostavneje...., nisem pa našel, da bi izbral kaj točno naj skopira (npr. samo WB).

Manjka v primerjavi z lightrom 4 kar nekaj...samo kaj ko je 4-ka preveč počasna za uporabo.

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Bemu, nekaj sem pozabil povedati. Obupna počasnost se pojavi predvsem, ko imam priklopljen zunanji monitor (na trojki tega ni bilo).

Če ima kdo MacBookpro naj proba še z eksternim monitorjem
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ja, po priklopu zunanjega monitorja se pa to ekstra pozna - ker ima grafa deljen RAM - nekaj svojega in nekaj sistemskega. po pol ure dela, in če imam recimo samo LR odprt, hitro gre vseh 8 GB RAM-a ...

opažam, da se mi vsake toliko LR zatika, dela najprej normalno par fotk, potem pa pri eni fotki malce zavrti vetrnico, par sekund štrajka in potem naprej ...

Apperture sem velikokrat že probal, ker prav tako lahko zelo veliko potegneš iz fotke. ampak so stvari, ki mi niso všeč, oz. določene stvari mi ne ustrezajo ... ena od teh je predolg import, tudi če imam fotke na disku ...

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Meni LR 4.X na Win7 tudi počasi dela. Import je karseda OK, pač renderira 1:1 previewe in tisto tako ali tako ne more biti hitro. Drugače pa, ko se sprehajam po fotkah v develop modulu, se tudi počasi premika. Zamenjam fotko in traja par sekund, da se pokaže drug graf, druge fine nastavitve fotke... Pravtako če recimo nastavljam WB, na fotki spremenbe niso vidne "live" ampak recimo s sekundnim zamikom, kar ti spet oteži delo.

Pa delam to na fresh sistemu z Athlon Quad procesorjem in 4GB RAMa. Bi mogoče pomagal upgrejd RAMa? Ampak mi ga LR že sedaj ne porabi več kot 1GB, pa čeprav ga je še dosti frej.