@
civil: Hvala za obvestilo! Sem si že označil na koledarčku.
Mja, sicer pa dobro vprašanje ... Jaz naredim takole (in tudi letos bom). Nabavim si spored s kratkimi opisi filmov, grem skozi in si meni najbolj zanimive označim. Običajno se nabere med 5 in 10 kandidatov, več že ni smiselno. Potem si za izbrane filme na urniku označim najprimernejše ure (pozno popoldanske, večerne, redko dopoldanske) in dneve tako, da so čimbolj enakomerno razporejeni, z upoštevanjem najprimernejših kino dvoran (CD-ju se izogibam, Kinodvor je nekje na sredi). In to je več ali manj to. Kart vnaprej ne kupujem, spremljam pa stanje za posamezne predstave na domači strani. Glede na izkušnje iz zadnjih let, mi na koncu uspe gledati dva ali tri filme maksimum. Na prvih dveh LIFFe sem bil neprimerno bolj aktiven. Parkrat sem poskusil tudi metodo "poskusi", recimo, ko sem imel v nekem trenutku ravno čas in sem bil primerno razpoložen (in je bila večina vnaprej izbranih filmov iz takšnih in drugačnih razlogov že zamujena). "Popravi" pa doslej še ni bil potreben (za kaj takega bi se moral že resno potruditi).
V glavnem, zanesi se na svoje občutke in se včasih pusti presenetiti!
P.S.: Še glavni sklopi za moj izbor: Perspektive, Predpremiere, včasih si privoščim kakšno Ekstravaganco, iz drugih redko.