Lidl športna ura

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kaj bi rad slišal?

Jaz je ne bi kupil, ker razlika v cenah ima nek razlog. A pas ima?
Sicer pa če tako šparaš, potem jo vzemi.

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Toliko stane samo pasek za mojo uro... Če za to ceno kolikor toliko zanesljivo kaže pulz in obenem zdrži eno sezono uporabe je v redu.

Edit: iz firbca sem pogledal koliko dejansko stane pasek za mojo uro - 45€
13.gif

Nazadnje urejeno:

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če hočeš samo pulzmeter, potem vzemi. Dela. Če je to isti model kot pred leti, lahko na vsake toliko malo izgubi signal, ampak, načeloma, za svoj denar, deluje. Če se imaš pa namen bolj resno ukvarjat s športom in se spremljat, si pa kupi polarja, da boš lahko podatke o vadbi tudi na pc prenesel...
smile-1.gif

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Jaz imam hoferjevo že 3 leta in dela brez problema. Točnost merjenja utripa občasno preveril s prstom na žili in je po moji oceni +- par procentov. Kar je zame (kot amaterja) čisto kul. Za slabih €20 čisto spodobna urca.

EDIT: Edina stvar, ki me moti. nikjer nimaš indikatorja baterije na paščku. In v tistem vmesnem obdobju kakih 2h tednov je potem problem s signalom.

Nazadnje urejeno:

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Baterija ti bo držala par ur. Ne kupuj ročne ure z navigacijo. Kupi si normalno digitalno ali pa analogno uro, na dodatne funkcije pa pozabi ... zato imaš kolesarske števce ali pa kolesarske in pohodniške navigacije.

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Baterija v tej uri ti bo držala toliko, kot pri vsaki drugi uri. Koliko pa drži v tisti z GPSom je pa drugo.

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
519
174
43
Še ceneje sem podobno športno uro kupil par dni nazaj v Eurospinu. Mislim da je bila okoli 13€. zadeva deluje normalno in celo oddaja na isti frekvenci kot moja steza Bremshey RN5,tako da se mi utrip izpisuje tudi na monitorju steze, kar je bil nepričakovan plus. Zaenkrat v delovanju nisem opazil razlike med pasom pri tej uri, ter tistim, ki sem ga dobil pri stezi.

shit

Zelenc'
8. nov 2013
27
0
1
tudi sam sem jo nabavil zaradi objave na tem forumu ker nisem vedel sploh da imajo sedaj to.. prvih 5 min mi je odletel gumb set ven ampak ok, sem ga postavil nazaj in zgleda kot da se ni nic zgodilo (mogoce sem prevec trdo pritisnil..) druga slaba stvar pa je, da meri pulz priblizno v rangu 1m, se pravi ce nosis uro na roki je ok ce delas karkoli kjer te ura na roki ovira pa ni najbolje..

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
ksz

Čist ok ura za spremljanje utripa, ki bo vsaj na 3 utripe natančen, če ne bolj! Sicer pa, kdo še hoče ta neudobn pas?! Mam uro, ki dela tudi brez pasa in je superca, pasa sploh ne uporabljam. GPS podatke pa mam na telefonu preko nike+ running... Škoda denarja za gps uro imo...

To, da pa slabo lovi signal, pa bi lahko bila kriva baterija v pasu ali v sami uri. 1m je res malo... Kvaliteta izdelave ure pa jasno pri 16 eur ne more bit kaj prida, je pa 2 ali celo 3 leta garancije, tak da ne vidim problema. Zamenjaš ali pa vrnejo kupnino. Čez 3 leta pa itak nebo več ur s pasom...
smile-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Bolj kot vse te težave, bo največji problem baterija, ki ne bo držala par let, kot nekatere analogne in tudi digitalne ure, ampak bo držala par ur ob uporabi gpsja ali pa kakšen dan ali pa dva brez gpsja. Sem si kupil eno ročno uro z navigacijo v hervisu ... sem pozabil že za kako firmo je šlo - dokaj znano - ampak vseeno ... ob navigaciji mi je zdržala par ur, pol pa vsakih nekaj dni ... baterija se ni dala polniti, tako da sem tisto nesnago celo delujočo vrgel v smeti.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
To pa je tvoj problem, če je nisi odprl pa pogledal, kaka baterija je not... Večina ur brez gps ima navadno cr2032 baterijo, ki jo z lahkoto sam zamenjaš. Ista baterija je tudi v pasu pa avtomobilskih ključih in še kje.

Na moji ekg uri baterija drži nekaj let oz. je še v dveh letih ni blo treba menjat. Kot ura dela nonstop, kot merilec pa jo uporabim recimo enkrat na teden v povprečju za nekaj min prikazovanja, ker ne uporabljam pasa.

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
EmptyHead, ura o kateri govorimo nima nobenega GPS sprejemnika in baterija v njej brez problema zdrži eno leto.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Oni garminov pas za merjenje srčnega utripa, ki si ga daš okoli prsnega koša, je še zdaj delujoč, pa ga imam že ... najmanj 5 let.

Sem pogledal kaka baterija je notri .. ampak 3 ali 4 evre vsakič pa ne mislim davati ... sem jo parkrat kupil, pol pa v smeti vrgel. ura pa je stala skoraj 70 evrov.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ja je boljše kupit novo uro, kot pa nabavit novo baterijo?
bonk.gif
Kaka baterija je bla not? Dvomim, da ni bila polnilna, če je ura mela GPS oz. jo baterijo pobralo v manj kot tednu dni?! Ni logike in ni računice... Na ebayu pa so cene mnogo nižje kot pri naših zlatarjih, tak da...

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Kakšna ura je bila, ker za kaj takega še nisem slišal? Moja GPS ura ima polnilno baterijo in to ne majhno, ena CR2032 baterija ne bi zdržala dolgo.
Možno da si imel kakšni kitajski jajc, ki je hotel bit GPS, pa mu kaj dosti ni uspevalo, dobre GPS ure čisto dobro delajo, žal tudi dosti stanejo.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Nihče nikjer ne omenja ure z gps-jem.

Meni polarjeva ura drži 2-3leta z eno baterijo, pašček 5let cca. Na dve leti se menja tudi baterija za števec hitrosti (na bajku, tudi od polarja).

Domet ranga 1 meter je normalen. Mislim da tudi ostali specificirajo domet tako nekje... Razen če bi skeširal kak hud trak z Bluetooth4.0 podporo in ga connectal na telefon na kak sports tracker ti ne pride v poštev drugega, kot da imaš napravo, ki beleži pulz, stalno pri sebi.

lp