Še moje mnenje. Preizkusil sem navigacijo na mobilniku, sicer res z rešitvami obeh operaterjev. Kakovost zemljevidov je bila dobra, motil pa me je uporabniški vmesnik. Resnično se mi ne da ukvarjati par minut z zagonom aplikacije na mobilniku, vklapljanjem GPS modula, preverjanjem, če je sploh baterija slednjega polna, s pozicioniranjem mobilnika v svoje vidno polje, s poslušanje relativno tihega govornega usmerjanja in blokado delovanja vsakič, ko me kdo kliče (po Murphyju takrat, ko navigacijo najbolj rabiš).
Posledično sem kupil klasično avto navigacijo. Garmina nuvi 250W + AR1.8.
Lepo, zanesljivo deluje, user interface je simple, tudi med vožnjo, če je nuja. Karte so enako natančne (update na AR2.0 še prvi dan), POI so nekaj novega in uporabnega, izgleda lepo.
Zaenkrat nimam nobenega razloga, da bi sploh pomislil na navigacijo z mobilnikom ali dlančnikom. Morda ima kakšna tovrstna rešitev boljšo grafiko, več šminke in kup dodatnih funkcij, ki jih ne rabim. Tudi prav, ampak zakaj bi si želel takšne stvari med vožnjo? Tisto, kar rabim, Garmin odlično obvlada. Za ostalo mi je vseeno.
Telefon pa si raje kupite kakšen cenejši, bo ostalo za navigacijo dovolj v žepu.