Licenca za Windows 7

danijel8

Pripravnik
2. nov 2010
199
8
18
Imam Asusov netbook, zraven sem dobil licenco za Windows 7 Starter Edition, ki pa je napisana na spodnjem delu naprave. Problem je v tem, da se nekateri znaki licence ( 4 znaki) ne vidijo več, ker so se ob uporabi zbrisali. Je kakšen način, da izvem, kakšna je moja licenca?

danijel8

Pripravnik
2. nov 2010
199
8
18
Probal sem s tremi podobnimi programi in vsak mi izpiše tole kodo, ki jo je napisal Blazko, čeprav imam v licenci popolnoma druge znake. Za office mi pa napiše pravo kodo. Ne vem, verjetno bom res poklical na Microsoft.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ta na sedmici ne dela.
A res? Sem ravnokar na mojem Asusčku pognal in je lepo izpisal.

Win 7 Starter Edition

(izpisal pa je zgoraj napisano kodo. Če se ujema z nalepko pa ne vem, ker je nalepka popolnoma neberljiva. Sem jo sicer pravočasno slikal, samo nimam pojma, kje sem shranil sliko
tongue-1.gif
Če kdo pozna program, ki bi iz tisoč fotk našel tole z nalepko, se priporočam)

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Eno je kar je napisano na licenci (sem prepričan da so tele OEM licence nalepljene z unikatnimi ključi) drugo pa je s katerim ključem je ASUS zadevo predaktiviral (kot OEM builder). Zelo verjetno je, da je cela serija prenosnikov narejena na osnovi iste zagonske slike, ki je že predaktivirana.
Če pa bi sam nalagal pa bi tvoja številka seveda prijela (vendar samo na mediju, ki je ASUS brandan).

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.438
422
83
Sem malo prehitro odgovoril. Zgoraj napisani ključ je tisti, ki je uporabljen za aktivacijo tvojega OS. Je pa ta zadeva skrita in se ne nahaja na nalepki. Kaj točno piše na njej nimam pojma - verjetno serijska, ki jo uporabiš pri kontaktiranju MS za tehnično pomoč?

Z omenjenim ključem pa lahko namestiš (aktiviraš) OS na novo v primeru, da izgubiš DVDje (če jih imaš) ali skrito particijo z namestitvijo W7.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ta na sedmici ne dela.
A res? Sem ravnokar na mojem Asusčku pognal in je lepo izpisal.

Win 7 Starter Edition

(izpisal pa je zgoraj napisano kodo. Če se ujema z nalepko pa ne vem, ker je nalepka popolnoma neberljiva. Sem jo sicer pravočasno slikal, samo nimam pojma, kje sem shranil sliko
tongue-1.gif
Evo, kaj meni napiše:

Windows 7 Enterprise
Product Part No.: X15-39122
Installed from 'Volume' media.
Product ID: 55041-008-1328554-86855 match to CD Key data
CD Key: BBBBB-BBBBB-BBBBB-BBBBB-BBBBB
Computer Name: TINKO
Registered Owner: Bizi
Registered Organization:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pomeni da imaš gor verzijo iz travnika, odklenjeno s kakšnim loaderjem. Skratka, piratiziraš. Fej...
ne-ne-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
tongue-1.gif
Sem našel sliko. Na nalepki je druga koda.