libreoffice

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Glede na to da imaš že vsaj 10 let na voljo openoffice (kar libreoffice je) si malce pozen za prehod!
evil.gif

Načeloma je cool za vsakršno delo, problematična je edino združljivost z MS office dokumenti. Druga stvar je počasnost, kar je očitno posledica univerzalne (neoptimizirane) kode ki se potem prevaja za vse OSje. Sam paket kot celota se mi sicer nikoli ni dopadel, tako da dosti uporabljam tudi druge open alternative, ampak včasih brez OOja oz. po novem libreoffica pač ne gre.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz imam OpenOffice, torej ata od LibreOffice. Zdaj je menda Oracle odprl OpenOffice nazaj, ugibam, da se bodo enkrat spet zdruzili ?

Glede tezav z zdruzljivostjo je tako, da jih imam ravno toliko, kot med dvema verzijama M$ Office (konkretno gre za Word in diplome).

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Jaz uporabljam open office že vsaj 10 let, oziroma še ko je bil znan pod imenom starOffice.
Le na eni mašini imamo MS Office, če kdo pošlje kakšen dokument v najnovejšem formatu, ter za tiskanje nalepk. Pri starejših različicah openoffica so bili neki problemi z nalepkami.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Ve kdo, kako v LibreOffice Draw spraviti (če se da) orodno vrstico "Risbe" na levo/desno stran okna? Da bi bilo zrihtano na podoben način kot je v Microsoftovem Visiu.

Nazadnje urejeno:

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Potegneš z miško? Vse orodne vrstice se da premikati tako da jih »primeš« povsem na začetku (se pravi v tvojem primeru povsem na levem robu) kjer je označeno.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Sem pomislil na to, vendar prej nisem opazil "polja", ki ga klikneš za premik. Sedaj je zrihtano. Hvala.