LG Optimus 4X HD

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
A še noben ni pri Mobitelu vzel LG Optimus 4XHD

JAz ga imam in sem res pozitivno presenečen ker zadeva res leti

http://www.gsmarena.com/lg_optimus_4x_hd_p880_review-review-780.php

LG-Optimus-4X-HD1.jpg

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Jst osebno ne bom nikoli več kupil LG ker jim je podpora na nuli..
10.gif

Pred tem sem mel LG in vem kak stojijo stvari..
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Ja pri uradnih Update so LG zelo slabi obljubljajo a večkrat tudi prestavijo datum... a neuradne stvari me ne zanimajo..
wink-1.gif

p.s: To je so moje osebne izkušnje z firmo LG..tko da raje se vrnimo nazaj na temo..
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

sfaljk

Pripravnik
13. dec 2010
34
0
6
Pozdravljeni. Da še po tem forumu mal povprašam uporabnike LG P880. Pred cca. 2 tednoma sem kupil nov omenjen telefon. Ker sem pred tem uporabljal HTC Wildfireja, je bil ta LG zame Bentley. Baterija je zdržala brez večjih naporov cel dan (pa sem se kar dost igral). Evo od včeraj na danes pa sem ga napolnil in mi je tekom noči kljub ugasnjenem prenosu podatkov, wifiju, BT, sinhronizaciji požrlo skoraj za 80 % baterije. To se mi ne zdi normalno, splh, ker mi je dneve pred tem požrlo samo po par %.

Danes popoldne sem ugasnjenega napolnil do konca. Ko sem ga prižgal mi je v 15 do 20 minutah požrlo 3 %, brez wifija, BTja, ... V mirovanju.

A je imel še kdo take težave in kako jih je rešil?

Študiram, če naj telefon povrnem v tovarniške nastavitve, sam se mi ne da par ur preživet s ponovnim nameščanjem aplikacij?.

Lep pozdrav.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Osnove: settings -> about device -> battery use (ali nekaj podobnega odvisi od verzije)

Tam dobiš podatek kaj ti porablja baterijo, dokler tja ne pogledaš je brezveze kaj debatirat.

LG 4x ima lahko obupno porabo zaradi CPUja in pa velikega zaslona, tako da razna nabijanja angry birdsov na full svetlosti zaslona požrejo baterijo v 2h!
tongue-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Pri njemu je problem ko je telefon v pripravljenosti. Če ni kakšna HW napaka potem bi moral hard reset pomagati. Poglej katera aplikacija pije največ baterije.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Tudi sam opažam, da baterija zdrži komaj dan. Čakam še nekaj ciklusov polnjenja, potem bo pa padel hard reset.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
En dan običajne uporabe je čisto normalno. Pametni telefoni, sploh ti višje kategorije, so delani za en dan uporabe. Več ne zdrži noben oz. mogoče zdržijo dan pa pol ali pa dan pa 3/4 ampak zaradi navad uporabnikov je optimalno delovanje 1 dan. Filaš ga pač enkrat dnevno, ali je to ponoči, ko si v službi ipd.

Ljudje imamo dnevni ritem in temu se prilagaja tudi telefon kar je čisto ok. Problem bi bil če bi telefon crknil prej kot pa po končanem dnevnem ritmu.

Visoka poraba v stanju "počivanja" je posledica zanič aplikacij, precej jih je takih da držijo wake state in kurijo nenormalno veliko energije. PRed namestitvijo vsake aplikacije vas Android vpraša če dovolimo uporabo pravic ki jih aplikacije zahteva. Če bi bili uporabniki pametni bi tam prebrali seznam in pol aplikacij nebi namestili, ampak ker se nobenemu ne da brat ali pa sloh ne ve kaj ga tam sprašuje deluje sistem tako kot deluje (konkretno "system tools" kategorija "prevent phone from sleeping", če to zahteva neka leva aplikacija tipa "talking whatever" jo je pametno spregledat).

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Mah, sem bil navajen BlackBerrya, 2 dni brez problema pa nemali broj mailov. Tukaj pa dan. Je pa res, da je veliko vsega pa štiri jedra, najbrž se pozna.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
3-4h neta, kaka ura glasbe, 15 smsov danes in včeraj, 45 minut pogovorov, pol ure angry birdsov, parkrat pregled mailov...... po 1 dnevu in 20 urah imam še vedno 45% baterije
shocked-1.gif
sicer ni LG, ampak da mi pri taki rabi baterija ne drži cel dan brez problema, bi se resno vprašal kaj je narobe s telefonom....

B81

22. jul 2007
37.628
10.917
113
Ima oče, leti ko šus. Najpomembneje je, da brskanje laufa, moj arc si vzame čas da te mine poleg....

sfaljk

Pripravnik
13. dec 2010
34
0
6
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
Če še nisi, za začetek ugasni, prižgi telefon.

To je blo prvo kar sem naredil. Pa ni pomagal.

Zadevo sem rešil. Tako kot je eden od uporabnikov zgoraj navedel, je bila kriva ena izmed zadnje nameščenih aplikacij. Vrgel sem dol nekaj aplikacij, ki sem jih namestil v zadnjem dnevu (v resnici jih niti nisem potreboval, pač sem se mal igral). Sumim pa, da mi je težave povzročal simi clock widget (čeprav mi je na htcju deloval bp). Ker so se mi takrat začele pojavljat težave, oz. jih prej nisem opazil.

V glavnem. Včeraj zjutraj ob 7ih sem izklopil telefon iz polnilca do sedajle mam pa še 84%. Sam je pa laufu res špar program. 10 min klicev, 5 min wifija za pošto sčekirat in 15 min gprsa za mal po netu pobrskat. Ostal cajt so ble te stvari izklopljene.

Hvala vsem za odziv in pomoč.

Lep pozdrav

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Da ne odpiram nove teme.Kaj je boljši nakup: LG Optimus 4x (nov) ali Samsung Galaxy S2 (rabljen)?

Predvsem me zanima kje baterija dlje zdrži ob povprečni uporabi.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Glede, da ima LG večji zaslon ima tudi večjo porabo. Vendar ima verjetno tudi večjo baterijo.

Torej v pripravljenosti bo več zdržal LG, ob večji uporabi pa s2.

Pomoje ga nisem pihnil veliko.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
LG je v vsaki postavki boljši, razen v sekundarni kameri, tako, da me preseneča, da se sploh odločaš. Pa na GSM areni ga primerjajo z S3.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
5 col je za marsikaterega že too much.... 4.3 je pa pomoje lih ena idealna velikost za vsakodnevno rabo.

Imam s3, pa nisem lih nevem kolk navdušen po enem mesecu nad njim, delno tudi zaradi velikosti.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: