LG in navigacija

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Imamo Optimus 4x.

Navigacija dela slabše kot 0.

Ne najde satelitov, ko jih, če ji, po celi večnosti pa je sprejem zelo slab, moten prekinjen.

Nima veze ali si v avtu, peš, kakorkoli.

Ali ima še kdo težave s tem na LG-ju, sploh na omenjenem tipu telefona, ali je kdo to že reševal in je bilo potem bolje.

Sam sem imel nedavno telefon na servisu, med drugim sem imel omenjeno na popisu napak tudi to, pa ni nič bolje.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Primerjal sem že z Garminom, pa sem si mislil ok, zadeva je namenska, dela počasneje.

Včeraj sem recimo primerjal z HTC-jem. Na parkirišču pri Bohinjskem jezeru vklopljena oba naenkrat, HTC se je našel takoj, LG je še na AC pri Peračici iskal satelite. Potem sem ga izklopil.

Bom pa zajel kakšno slikco kako zgledajo sateliti. Najde jih kar nekaj, vendar v zeleno območje ne pride.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Probaj hardreset.... to je že stara zadeva, bog ve kaj si ti je že nabralo v tem času.

Čene je pa hardware. Probaj še kak drug program, npr. sygic se mi zdi da mi zelo hitro poišče satelite.

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Tudi meni je na tem telefonu iskalo satalite nenormalno dolgo. Najprej pomaga, če imaš med iskanjem prižgan prenos podatkov (sicer se potrebne informcije prenesejo preko satelitov, vendar počasneje). Za hitrejši GPS fix lahko nastaviš NTP server za državo v kateri se nahajaš (sam imam za to aplikacijo FasterGPS - je pa potreben rooten telefon, da lahko to spreminjaš). Imam naloženo tudi že zgoraj omenjeno aplikacijo GPSstatus, ki ima tudi nekaj koristnih orodij. Meni sedaj traja cca minuto ali dve, če nimam še od prej "cached" podatkov (cold start), sicer pa lahko govorimo o sekundah.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Probal sedajle, ko sem se peljal domov.

Prižgal GPS ko sem štartal iz BTC-ja, pri Trnovskih vratih, cc 15 minut kasneje, je bila moč signala taka da je začelo nekaj delat. Do Kolezije se je dvakrat vmes zgubil, nato na Jamovi spet najdel. Potem sem ga izklopil.

Hard reset je bil narejen kakšen mesec nazaj, pa ni bilo nič bolje. Nadgrajen je bil SW s strani serviserja. Quick memo bom pa jutri prilimal kako zgleda.

To danes je bilo še hitro.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Kot obljubljeno, še slikovno podkrepljeno (ne)delovanje GPS-a.
po 5 minutah

po 10 min

po 14 min

po 15 min se je pa le spomnil da bi delal

vendar je bila zanesljivost po predlagani aplikaciji pogojna:

Ali je to kdo na omenjeni napravi že reševal, oziroma, ali je to to kar LG zna/ponuja.

Bom danes poklical še servis, da vidim kakšno je njihovo mnenje.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na enem samsungu sem samo kontakte privzdignil, na drugem pa kabelček prilotal;)
če ni ali je zelo slab kontakt z anteno ti noben app ne bo pomagal.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Sem.
Hvala, nisem pa doma v tem svetu, rootanje naprave pa je ta trenutek podobno sestavi poročne torte.

Saj bi verjetno šlo, končni rezultat pa je seveda močno vprašljiv, saj tega nisem še nikdar počel.