LG 37LH7000 ali PHILIPS 37PFL 8404H/12???

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Jaz bi izbral Philipsa. Ima boljšo sliko , ambilight, NetTV, ... stane pa isto. Edino .mkv fajlov ne bere iz ključka, kar pa LGju ne predstavlja težav.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Viro, če ti je prodajalec rekel, da je "Philips in LG ista firma" te je močno nateg.nil. Panela prihaja iz istega traku, to je res, tu se pa vse podobnosti končajo. Panela nekako pomeni 1/5 do 1/6 končne kvalitete izrisa slike.
Drugače pa izmed teh dveh predlagam Philipsa....enostavno je naprednejši, ponuja več in je v praksi boljši ponuja bolj realno sliko.

Viro

Pripravnik
29. jul 2009
32
0
6
Info. nima veze s prodajalcem.
Kar se pa TVja tiče je pa itak stvar "videnja" in stvar proračuna, ki si za pripravljen dat in za kaj ga potrebuješ, če gre bolj za gledanje DIVxov, športa, dvd jev.....načeloma meni recimo USB nič ne pomeni, tudi LH3000ko se da v servisnem meniju odklenit da ti USB dela za gledanje filmov.
Najbolje tudi da si sam oba pogledaš v trgovini priključena na isti TV signal pa se glede slike na podlagi tega odločiš.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Tvoj info tudi nima nobene veze z realnostjo. Drugače se pa strinjam z nadalje napisanim.
lp

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.687
5.867
113
Citat:
Uporabnik Viro pravi:
Osebno imam 37LH3000 pa sem zelo zadovoljen s sliko. Phillips in LG je drugače ista firma, kolikor je meni znano.
Imaš pa tukaj
http://www.moj-tv.com/home.php...;___page=3#open
za 50 eurov več že 42inčov na voljo.
Z nobenim ne boš zgrešil, v to sem prepričan.

Philips in LG nikoli ni bila in nikoli nebo ista firma. Skupno imata le proizvodnjo LCD panelov, pa še to ni nikjer rečeno da čisto vseh. Naprimer na LG-jih sem opazil več mrtvih pixlov kot na Philipsih in imam občutek, kot da Philips predaja drugo razredne panele LG-ju. Zato je tudi cena LG-jev nižja.

Glede procesiranja in izrisa SD slike pa je Philips daleč naprej. Pri HD pa potem ni več velike razlike.

Če te pa mika predvajanje .mkv datotek, pa razmisli raje o nakupu kakega WDtv, popcorn hour, twix ipd. Boš imel mnogo več prednosti s tem predvajalnikom kot pa z prevajanjem direktno iz TV-ja.

medena

Pripravnik
15. sep 2009
63
0
6
i just registered to share some interesting information with you.
You can activate your usb port to play music, photos and movies (mkv´s with 1080p working!) through the service menu. (LH 3000 - 7000, maybe 2000 too)
You can reach the service menu by pressing "OK" on your remote and "OK" on your TV. Password is "0000".
Once you entered the service menu, go to option 3 and change "divx movie playback via usb" to "HD". Change JPEG to "1".
Use the return key on your remote to leave the service menu.
Now you can use your USB port to play Videos, even 1080p mkv files

Greetings

OMFG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Na LH4000 sem danes sprobal tole in delajo .mkv1080p v nulo. Jutri bom še na 3000 in 2000 seriji probal...

medena

Pripravnik
15. sep 2009
63
0
6
Tale podatek je zlata vreden če mene vprašate.....lažji prodaš stranki ko ji to poveš
smile-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Sem bral enkrat na AVForums da na 2000ki dela na eni verziji fw (po spominu do 2.15 al nekaj takega - sem že pozabil), na novejši pa ne pali več ta fora z OK za vstop v servisni meni.

Itak pa se da verjetno pri vsakem TVju prit v servisni meni, sam skoda ker ni to malo bolj javno
smile-1.gif