Lexus IS dizl

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Emm, ja ravno zaradi tega sem napisal kar sem. Tvoja subjektivna mnenja me pa zal ne zanimajo. Toyota naj se uci kako se dela bencinarje iz ostalih koncernov. Zanesljivi so samo in izkljucno zaradi tehnike iz 80 let prejsnjega stoletja. Dizla se danes ne znajo narediit.

Ti ocitno nimas pojma.

IS250 ima povsem nov motor V6, sicer je Toyota prej delala vrstne sestvaljnike kot npr BMW.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Emm, ja ravno zaradi tega sem napisal kar sem. Tvoja subjektivna mnenja me pa zal ne zanimajo. Toyota naj se uci kako se dela bencinarje iz ostalih koncernov. Zanesljivi so samo in izkljucno zaradi tehnike iz 80 let prejsnjega stoletja. Dizla se danes ne znajo narediit.

To, da je avtomatik v resnici 6-stopenjski in ne 4-stopenjski, ni subjektivno mnenje. Sposodi si enega pa rpeštej koliko prestav ima, če ne verjameš meni.
Pa tisti del, ki na laž postavi tvojo trditev o porabi (15+) boš tudi težko za subjektivnega proglasil. Ker pač ni taka.

Kje sva zdaj ostala? Pri tehniki iz 1980? Če misliš na motor, se motiš. Ta družina motorjev je stara cca 10 let ... Prejšnji V šestaki so bili pa iz devetdesetih, ne osemdesetih. Vrstni šestaki takisto.

Tako da si v bistvu falil čisto vse, kar se je dalo.
hysterical-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.660
113
Letnik ki ga gledas...07/08 so 2.2d radi pil olje...samo to se pozanimaj ce je porihtan...ostalo je ok

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Toyota je opustila proizvodnjo dizelskih motorjev, od drugega leta z novim Aurisom bodo začeli z BMW motorji. Tolk o Toyotinih dizlih
hysterical-1.gif

Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik miha123 pravi:
@ggg, mi lahko poveš kdo danes zna narediti "dizla"?

povprasaj na Bosch servis, kaksnega priznanega Arčon Renče recimo. Da ne bom netil vojne na forumu. Kateri injektorji, pumpe ipd delujejo skoraj vecno in katere avtomobile najmanjkrat popravljajo.
itd, jtd..

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Sam sem vozil oba! Tako IS 220d 177 KM kot IS 250 z avtomatskim menjalnikom.
Kar se tiče dizla s 177 KM so imeli tovarniško napako,da je motor vrgel ven hladilno tekočino s tem da ni javil nobene napake.
Motor na Toyoti zamenjajo BP, preverjeno. Vožnja ni name naredila nobenega posebnega vtisa.Poraba nikoli pod 8,5l na 100 km!
Čisto drugače je bil IS250. Zame fantastičen avto, tako motor kot menjalnik.Poraba 11,3 - 12,5.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Vozil IS 220d in z njim brez težav uspel imet porabo pod 7 litri na 100 km. Je pa vse odvisno od stila vožnje.
wink-1.gif

Mi je pa pri taki klasi vozil imet traktor in ročni menjalnik res malo mimo. Klo, klo, klo, sklopka, ročica menjalnika, ... Jebeš to, gasa in dajmo ...
smile-1.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Ja, Toyota je znana po svoji pregovorni nezanesljivosti.
smirk-1.gif

V bistvu res ... razočaran, ane? 2.0 in 2.2 D4-D sta podpovprečna motorja.

V čem, performansah ali kvaliteti? In imaš mogoče kakšen bolj trden argument da podpreš to svojo ad hoc izjavo
sprasujem se.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
tudi mene to zanima.. sploh, ker si lastnim toyoto s 100 kW motorjem, pa nimam pripomb - sploh, če ga primerjam z VW traktorjem.

LP

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Ja sej, ko je treba predstaviti argumente, pa četudi preplonkane, pa nikjer nikogar.

Tole sicer ni Lexus 220d, je pa prvi nadomestek. Lexusov ni na lestvici, verjetno zaradi premajhnih številk, da bi jih statistika zajela. Zdaj pa primerjajte konkurente zraven in poglejte kje se nahajajo! Daljša ko je zelena črtica višje na lestvici kvalitete je avto.

Kamele0N

23. jul 2008
42.431
5.660
113
Še vedno ne zadovoljuješ z odgovorom
smile-1.gif
Ker na servisu ni blo neki problemov glih...razen 2.2D .....nekaj 1.8 in 1.4D francoski yarisi ki so pil olje .....popravljeno vse v sklopu tovarniške garancije....tud mislm da križ pr avensisih se je menjal pod garancijo.......pa nekaj xenonk od avensisov k so se rosile pravtako

Tko da kar se mene tiče močno dvomim v tvoj stavek

Tud 2.2D sem vozil........v corili verso.......in je ornk vleku...kljub velikem avtu!

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Govoril sem o 2.0 in 2.2 D4-D, ne o 1.8, 1.4 in ne vem še čem drugem.

Sicer pa - injektorji, vztrajniki, pa tudi glave smo delali. Pa 2.0 85kW ne gre nikamor.

Kaj je Toyota menjala pa me niti ne zanima ... ker tudi na VW ti brezplačno zamenjajo vse 4 injektorje, ampak dejstvo je še vedno, da sta motorja (pod)povprečna.

Kamele0N

23. jul 2008
42.431
5.660
113
Povedal sem samo mašine ki so pile olje.........in jim je bila s strani toyote priznana garancija na to hibo ( btw obstajajo še japonski 1.4D yarisi ki so bp).

Vztrajniki........spomnim se parih sklopk....ne vem pa zdej al so ble zarad iztrošenosti al zarad napake pač....je že too long away

Šobe.......lej ko se je odpru servis v BTCju....cel pomp...najmodernejši v tem delu EU.......so ble vse balkanske podružnice oz njihovi direktorčki na odprtju.......in se mislm da en od enga centra iz BG odloču k sm pa že lih na otvoritvi bom pa še servis kle naredu.....blo je clo mal prej pred intervalom.......običen servis....menjal smo mu pa še naftni filter k se je spremenu v teglc majoneze zarad srbske nafte......tko da injektorji so bl tko tko....šravfaš pod kozolcem zemotom k hodjo dol po balkanu....recimo al pa tankajo kurilca
wink-1.gif

Glav se nobenih ne spomnem

Nazadnje urejeno:

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
sprasujem se.gif

Dej še enkrat poglej mojo prejšnjo povezavo in zraven za primerjavo klikni VW Passat, da boš videl kje se nahaja po kvaliteti! Potem pa še enkrat skušaj odgovorit!
Pa ne mi s takimi, da šraufaš tudi Toyote na neuradnem servisu. To je kvečjemu statistika za podpovprečne avtoservise, ne za avte, ki jih šraufaš.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Še vedno pa nismo zvdeli, zakaj je 2.2D podpovprečen motor? Zmogljivosti? Poraba? Vzdrževanj? Kaj tretjega? Res me zanima.... Da vem, če me kak strošek čaka ali je le mlatenje prazne slame?

Drugače pa kot sem že napisal, proti 2.0 TDI v passatu se lepše pelješ s Toyoto. (Moje subjektivno mišljenje, da me ne boste takj napadli
smile-1.gif
)

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Kater tdi? Pd je res traktor, novi cr motorji so pa zelo kultivirani in tudi lepše (bolj zvezno) vlečejo.