Lexus IS dizl

Steve

Guru
13. avg 2007
10.019
1.932
113
resno se poigravam z mislijo da si to uvedem. rabljeno, tam ene 07, 08 letnik. zdaj pa mene zanima ce ima kdo kake preverjene informacije glede tega modela? ok vsi vemo da so zmagovalci v zanesljivosti. ampak me zanima kako je ce vseeno kaj crkne? je drago za zjokat se? koliko stanejo servisi in kako pogosti so in take zadeve. verjetno to ne znajo sraufat privat mehaniki? vozne lastnosti in udobje verjamem da so ok. kaj pa poraba?

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Ima kolega letnik 2010. Avto je za avtocesto vrhunski, po mestu pa malo manj. Ima zelo dolge prestave... Poraba mislim, da ima okrog 8l/100km. Je pa res, da ne vozi počasi. Cena servisa je ugodna(cene so iste kot pri toyoti).. So pa nekateri primerki radi pili olje tako da pred nakupom to preveri na Toyota servisu in ti bodo pogledali v digitalno servisno...

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Kateri servis v LJ-Gorenjska priporočate za Lexusa? Sodelavka svojega IS250 vozi na redne servise v Toyota Center in bo kmalu bankrotirala... Še dobro da nima težav z avtom.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Ja, Toyota je znana po svoji pregovorni nezanesljivosti.
smirk-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.019
1.932
113
malo berem izkusnje na whatcar in ta avto je kompletna katastrofa z tem motorjem!? sploh ne morem verjet....nebi naj to bila neka top shit roba, kvaliteta pa to?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Ja, Toyota je znana po svoji pregovorni nezanesljivosti.
smirk-1.gif

Na avtomobilistični sceni res nisi med bolj razgledanimi, v nasprotnem primeru bi vedel za težave z d4d motorji.

Drugače bi pa bil hvaležen da bi se nehal v vsak moj post vtikat. Bo šlo?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
d4d so navadna jajca. kupi bencinarja lexusa. je sicer pregovorno zanesljiv ampak cisto zaradi tega, ker gre za motor iz prazgodovine. poraba +15l, 4 stopenjski navaden avtomat, skratka samo se fergazer mu manjka.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Emm, ja ravno zaradi tega sem napisal kar sem. Tvoja subjektivna mnenja me pa zal ne zanimajo. Toyota naj se uci kako se dela bencinarje iz ostalih koncernov. Zanesljivi so samo in izkljucno zaradi tehnike iz 80 let prejsnjega stoletja. Dizla se danes ne znajo narediit.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.672
2.414
113
Pomurje
Ti lexusi imajo dva različna menjalnika. En ima uber dolga prestavna razmerja, ta drugi pa prekratka. Postvljen pa je vzdolžno in so bili probleni z avti, zato je lexus zaključil z dizli.
Eni so imeli tudi enormno porabo nafte, ampak so zadeve sanirali. Je pa vzelo precej časa, ker so bili veliko na servisih in so zadeve menjavali po nekem protokolu, dokler niso uspeli problema rešit.

Ti mororji olja niso nikoli pili. Pili so 2.2 z 136KM.

5 let sem si lastil točno tak motor, ampak v Avensisu.
Vsak traktorist iz VW koncerna je na koncu vožnje vprašal, če je dizel, pa kako je možno da se tako tiho pelje pri 200km/h in več
smile-1.gif

V teh 5 letih v avto nisem vtaknil niti € za popravila. Zdaj ima 200kkm, še vedno je bp. Upam, da kolegu še dolgo služi.
Od drugega kolega je pa romal nekam v Beneluks. Prodal ga je z nekaj pod 300kkm, zdaj jih ima čez 400kkm pa mu služi bp.

D-Cat filter ni nagajal in je lahko samo vzor nemškim filtrom.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik miha123 pravi:
@ggg, mi lahko poveš kdo danes zna narediti "dizla"?

povprasaj na Bosch servis, kaksnega priznanega Arčon Renče recimo. Da ne bom netil vojne na forumu. Kateri injektorji, pumpe ipd delujejo skoraj vecno in katere avtomobile najmanjkrat popravljajo.
itd, jtd..

Steve

Guru
13. avg 2007
10.019
1.932
113
Dvomim da je v zgodovini avtomobilizma obstajal motor brez vsaj enega problema