Letno čistilo za stekla - VITREX

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
Zanima me katero je najboljše čistilo za stekla.... Važno mi je da ne maže in da očisti poleti tiste zapacane mušice?

Ker je RES NAJBOLJŠI?
467716-post_slo.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
... Važno mi je da ne maže in da očisti poleti tiste zapacane mušice?

Ker je RES NAJBOLJŠI?

Če ti je glavna zadnja vrstica, potem si kupi brisalec za stekla (take, kot jih videvaš poleti na pumpah, kjer si jo lahko očistiš. Ker tako dobro kot gre z brisalcem dol svinjarija (vključno z mušicami) ga ni čistila, ki bi se lahko temu vsaj od daleč približal. Ti pa vzame 30 sekund časa, pa nakup brisalca se vrti okoli 2 EUR. Uporabljaš pa potem lahko zgolj navadno vodo z malenkostnim dodatkom česarkoli za poletno sezono.

(vsaj jaz tako postopam).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni je najboljši iz OMV - piše gor da je za insekte, pa mislim da je tekočina rumena. Prejšnje sezone ko je bilo isto vprašanje (search ti ne dela?) sta bila najbolj hvaljena Sonax in tale iz OMV.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
Za ful zapacana in mastna stekla itak pomaga le čiščenje na roko, glede čistil pa vedno uporabljam SONAX-ov koncentrat.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz imam tamočen koncentrat (1:100) pa super dela. Z insekti je pa tako, da ga dol spraviš samo takoj. Kdor hitro da, dvakrat da
grin1.gif

Ko sem lani prekruzal celo Italijo do Sicilije, tega nisem upošteval, se ostanki mušic niso dol speljali, dokler mi ni majster v avtopralnici spucal z nekim posebnim njegovim čistilom.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Tako dobrega koncentrata kot ga imajo v Skandinaviji nisem nikjer drugje zasledil. Na njem naveliko piše, da samo en pokrovček na posodo za tekočino za stekla. Tisto dobesedno razžre vse mušice in ostalo. Kaj pa je noter, pa raje ne niti ne izvem.
grin1.gif

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Tako dobrega koncentrata kot ga imajo v Skandinaviji nisem nikjer drugje zasledil. Na njem naveliko piše, da samo en pokrovček na posodo za tekočino za stekla. Tisto dobesedno razžre vse mušice in ostalo. Kaj pa je noter, pa raje ne niti ne izvem.
grin1.gif

Voda od umivanja stotih devic....
evil.gif

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
nikoli nisem bil pozorn na te izdelke na pumpah...
do sedaj sem bolj uporabljal org. od renaulta, zimski je odličen, letni je pa samo prfumirana voda...

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
Na katerih pumpah pa imajo SOnax? pa prib. cena?
Kupi raje v kakem trgovskem centru, je pol ceneje. Leclerc ima kar nekaj izbire.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Pa je res tok dobr? A to tuki kupuješ al čez mejo?
Sm pa opazu da imajo v At. boljšo izbiro pa kvalitetnejšo glede na ceno kot mi tu... (mogoče se motm)

LP,S

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
A to tuki kupuješ al čez mejo?
Sm pa opazu da imajo v At. boljšo izbiro pa kvalitetnejšo glede na ceno kot mi tu... (mogoče se motm)

Namen je bil kupiti kje čez mejo (beri pri severnih sosedih).
rolleyes-1.gif

Vendar pa je imel E.Leclerc nekakšno akcijo in je bil popust na njihovo kartico kar konkreten, tako, da je bila cena zelo ugodna.

Glede kvalitetnejše izbire pa se nič ne motiš - tako je tudi npr. v trgovinah s hrano, ipd...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
V Sloveniji folk kupuje samo čimbolj poceni šrot. Zato je high end ponudba teh pomad bolj švoh. Isto je z zimskimi formulacijami teh jajc.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
sem ga kupil danes, BTC hala A, 6,5eur, tko da se ga bolj splača na Mimovrste kupit če maš kake opravke blizu BTC pa si ga daš v njihovo poslovalnico tja poslat...

kako pa bo pa še nisem probal. Vem pa iz ene pretekle izkušnje, da navaden vitrex ni pomagal in je bilo na autobahnu skoraj nemogoče peljat, pol pa na pumpi nabavim uno malo bombico tega oranžnega, pa samo BANG in umazanija izgine
grin1.gif
resnično šokiran sem bil nad razliko....