Letne pnevmatike kitajskih proizvajalcev...

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
...so poceni ampak smrtno nevarne:
http://www.motorevija.si/l2.asp?L1_ID=34
Ja, Nankang, priljubljena znamka pri colarjih, baje huda guma je dobila oceno nepriporočljivo zaradi katastrofalnega oprijema na mokrem. Hm, verjetno se colarji vozijo le po suhem vremenu.
grin1.gif

Nič, sedaj pa gremo po en komplet Nankangk, baje ultra best price-performance gume.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Nekaj takega.
Če imaš plastiko bo obraba minimalna, če imaš gumo bo obraba. Oprijem si pa verjetno tudi znamo predstavljat pri obeh možnostih.
grin1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Sam se pri na prejšnjem avtomobilu ob nakupu dobil zraven 17" take Wanli gume.
bonk.gif
To je blo zanimivo! Po suhem je še nekako šlo, v dežju je bla pa katastrofa.
Res da so poceni, sam dejansko še tok niso vredne, ko se prvič zapelješ na razmočen asfalt.

Edit: Sedaj berem ta AMZS test. In Eagle F1 asymetric je dobila nižjo oceno zaradi relativno velike porabe goriva. Je res tako veliko odvisno tudi od gume?

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Kot vsako leto, še kar naprej zaupam RE050 . Do sedaj še nisem bil razočaran.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ravno tako so šrot ostale kitajske znamke, sem pa lahko vključimo tudi Savo Intenso, katera se pa skoraj ne obrablja, pa tudi veliko goriva privarčuje.
cheer.gif

Zanimivo je, ta tako sranje od gum delajo svabi. V Sava Tires delajo Goodyear gume, ki so boljse kakor nemske "Savine", ceprav so Amerikanci ob prihodu k nam ukinili kakovostne razrede (dokler je Sava sodelovala s Semperitom / Continentalom, so bile klase gum in se je vedelo kaj je A, kaj B, kaj je skart), to pa so Ameri dosegli na tak nacin, da so dovolj dalec spustili kakovostne kriterije
bonk.gif

Ce pomislim, da so namerno izbrali toliko slabso kvaliteto, pa se vedno dela kranjska tovarna bistveno boljse gume glede na njihovo celotno ponudbo, kaksen cuden drek potem delajo v Nemciji in kaj se potem sele dogaja v kaksnem bananastanu a'la Poljska (tam so kupili Debico) ?

V glavnem ... zalostno, da delajo svabi smeti pod "naso" znamko, mi pa namerno slabe izdelke, ki so se vedno toliko boljsi od svabskih.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Poljska bananastan? Mi smo prej bananastan kot oni
rolleyes-1.gif

Glede Kitajskih gum, pa ne verjemte prevec tem testom. Forsirajo se Evropske 5x precenjene znamke
Sem vozil ze tudi na kitajskih gumah pa ne morem reci da so res obcutno slabse, so pa obcutno cenejse.

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ej bolje vsako leto NOVE nankang kot 7 let ene michelin
smirk-1.gif

Sem pa 5 let vozil fulda gume, ki so bile najboljše ocenjene, proti koncu so bile že res slabe na mokrem.

Pa še to - če si [censored] za volanom ti niti neostik lepilo ne pomaga.

LP

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ehh, jaz sem pred časom odkril Bridgestone in ne mislim dati na avto kaj drugega. Pozimi LM35, poleti pa bodo še Re050a OK za to sezono.

MobiSuxGuru

Pripravnik
6. nov 2008
119
0
16
So na amzsju lepo napisal, da se čungalunga guma vozi še 40m potem, ko se priporočljive gume že ustavijo. Bremzat so pa začel pri 100km/h.

Tko da se čungalugna kupci kr tolažte. Upam, da ne bo ker vosu vame prletu.

ajd

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
tak daleč osli ne razmišljajo. razmišljajo do famoznega stavka: saj ne divjam, pa ne rabim takih dobrih gum
bonk.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Poljska bananastan? Mi smo prej bananastan kot oni
rolleyes-1.gif

Baje da ne - info iz prve roke (govorim v kontekstu avtomobilskih gum in proizvodnje znotraj koncerna GY). So nasi debelo gledali, ko so Poljaki prisli na obiske/izmenjave kmalu po GYovem nakupu pri nas, kako ne njim ne Amerikancem ni bilo nic jasno, a se Poljci vsaj niso delali genije, Amerikanci pac.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Pa veš da ne dam na avto nekih čungalunga gum.....se pravi če jaz z dobro gumo pri 100 pohodim bremzo in ko se jaz ustavim bo oni z čungalunga gumo še vedno mel na števcu 50-60 km/h...... in hop v mojo rit.....mene bo itak bolel vrat tak, da bojo mogli z helikopterom po mene prit......še vedno ni sedaj boljše dat 20€ več za gumo???

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.217
1.716
113
40
Vidiš, če bosta oba melo čungalunge pa ne bo prislo do nesreče
grin1.gif

Problem je v tvoji prekratki zavorni poti...

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Vidiš, če bosta oba melo čungalunge pa ne bo prislo do nesreče
grin1.gif

Problem je v tvoji prekratki zavorni poti...

aplauz.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Na avtu sem dobil en tak kitajski šrot, sori ampak po manj kot 10k prevoženih so gume trde ko kamen in 5 let stare bridgestonke so bile za te gume amerika, že na suhem je slabo, na mokrem pa pogreb. Ga ni denarja da dam karkoli kaj ni "firma" na avto.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Hehe, vprašanje: a so bile 19 ali 20?
grims-1.gif

Ker vem, da so v teh dimenzijah čungalunga res občutno cenejše od kvalitetnih znamk (v bistvu dobiš komplet čigumijev za ceno ene kvalitetne gume). Kako dobre pa so, pa neodvisni testi pokažejo, ne mnenje colarjev.
evil.gif
Je lepo napisano v testu, kaj se po forumih govori o teh gumah...
Aja, točno, še ena načrtna diskreditacija proizvajalcev 5x precenjenih ampak kvalitetnih gum.
evil.gif

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Kdor kupuje čungalunge, naj se pozanima tudi o cenah plehovja, kleparjev in ličarjev, če nima ravno kaska. Nenazadnje tudi kresalčkov.