Lesena okna

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Jaz vidim edino razliko v tem, da boš rabil lesena čez čaš trihat...in če jih je za celo hišo, je to kotprvo cel podvig, kot drugo pa nikoli več enbojo zgeldala tako kot v prvo (in to je mene motilo).

Okovje je verjetno isti drek povsod...izvajlec ki da kaj nase, uporablja dobra..oni 'ta poceni' pa malo slabša.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Če ti napišem da leseno dvoslojno okno stane 300 eur bom falil ravno toliko kot če napišem da stane 600 eur.

Plastično dvoslojno okno veliko 110x110 z žaluzijo brez montaže stane ca. 200 EUR, leseno pa 300 EUR. Najdeš pa seveda plastično okno istih dimenzij v baubau štacuni za 100 EUR. Z drugimi besedami, to ti nič ne pomaga, ker tudi sam še nisi povedal kaj točno bi sploh rad.

Sedaj imam kakih trideset set stara enokrilna lesena okna na kip, dimenzije 90x130. Rad bi jih v bližnji prihodnosti zamenjal za nekaj podobnega, seveda lesenega. Ker je bajta stara 100 let, bi bila po moje dvoslojna zadosti. Koliko približno bi bila cena z vgradnjo vred?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
V Nemčiji res mečejo ven plastiko, ampak tista plastika je bila narejena pred 30 in več leti. Vem iz prve roke, kolega je po nemčiji montiral Inlesova okna

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Pa to po kakšnem sistemu, zakonu, z razlogom.. ali grem tudi jaz lahko vpiti da pri nas ven mečemo lesena okna, ker jih je sosed recimo že zamenjal, nam pa alu lepo deluje?

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Jaz bom naslednje leto zamenjal dobrih 30 let stara lesena okna z lesenimi.
Zakaj les. Ker je veliko lepše za videt kot plastika. Ker je naraven material.
Konec koncev so lesena do sedaj zdržala več kot 30 let pa niso neke hude kvalitete. Med tem časom pa so bili prebarvani mogoče največ 5x. Tako da je glede vzdrževanja en navaden larifari kar nekateri pišejo.

Meni so plastična vseč samo zaradi cene. Bi jih pa dal v kakšno delavnico, na mojo hišo pa pod nobenim pogojem ne.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
meni pa lesena niso všeč zaradi cene
smile-1.gif

kake debate, vsi, ki mate lesena okna opravičujete ceno, tisti s plastičnimi pa opravičujejo lepoto. v glavnem noben se noče počutit naplahtano
smile-1.gif

dejstvo pa je, da se tukaj bahate ljudje iz različnih družbenih slojev, zato pa nekomu cena pomeni več, drugemu pa manj. Meni osebno cena pomeni veliko, če upoštevamo, da oba materiala opravljajata svojo funkcijo
smile-1.gif

ljlj30

Zelenc'
17. nov 2012
5
0
1
Ljubljana
www.zigolo.si
jst mam od AJM-ja PVC okna in sm zadovoljen, pa tud vsi, k so mi jih predlagal so zadovoljni. Nekaj reklamacij sem sicer imel.. a so to korektno odpravili.
Za lesena... sm pa dobil info, da so jih začel delat, ker po novem subvencijo doviš samo za lesena okna, ne več za PVC... hočjo met vse v ponudbi.
so pa načeloma dražja od PVC-- tko mi je reku trgovc njihov, ko sm želel še eno ponudbo za drugo lokacijo.

lp

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
meni pa lesena niso všeč zaradi cene
smile-1.gif
je res tako velika razlika v ceni ko še upoštevaš subvencijo.
seveda če primerjšaš dobra lesena in dobra pvc okna.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
No, jaz sem pa danes dokončal tri nadomestna lesena okenska krila za počitniško hišo.
Po 110 letih in problematični legi (nizko pritličje, klet) je bilo treba nekaj narediti.
Priznam, da sem gledal tudi možnost nakupa cenene plastike, pa bi bilo z vgradnjo preveč cirkusa.

Takole je videti moj izdelek:

okna3.jpg

BTW: prekanje o tem, kaj je boljše in kaj slabše pa nima smisla, primerjave cen pa še manj. Za nekoga je zakon les, za drugega plastika, tretji zagovarja kovino. Najbolj od vsega me je presenetil nekdanji sodelavec, ki je naredil krasna hrastova okna za celo hišo, brez napak, nato pa jih je oblekel v imitacijo lesa - aluminij.
In kljub mojemu prigovarjanju, da je to škoda in da bo tisti pobarvan aluminij z leti grd, se ni dal - in prav je imel. če se je tako odločil, je to njegova odločitev in pika.

LP