Lepote multikulturnosti 4

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.603
6.219
113
Vprašanje, koliko take prepovedi otrokom v ortodoksnih okoljih dejansko koristijo. Deklice bodo izpisali iz šole in jih poslali v matične države. Vrnile se bodo po koncu šolske obveznosti, brez da bi imele vsaj evropsko osnovnošolsko izobrazbo.

mistique

Guru
16. jun 2009
17.219
4.140
113
Ena pozitivna
Sem ga ene parkrat srečal v hribih. So pa drugi povedali, da so ga neki hribovci zbadali, ker je imel s sabo molitveno preprogo...v svetem miru vsemogočne narave. Mirnes je za marsikoga lahko zgled krotke človeške narave in dobrote.

jonny77

Guru
16. sep 2007
13.261
2.411
113
Pomurje
Sem ga ene parkrat srečal v hribih. So pa drugi povedali, da so ga neki hribovci zbadali, ker je imel s sabo molitveno preprogo...v svetem miru vsemogočne narave. Mirnes je za marsikoga lahko zgled krotke človeške narave in dobrote.
Tepih bi lahko doma pustil. Saj ni tak dolgo na kolenih da ga tišči.
Pravtako bi trebalo križe iz vrhov pometat, ker jih ni narava dala

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
221
136
43
Zopet govoriš neumnosti. V primerjavi z jugo so tam poslušali Božjo besedo v slovenščini prav tako pa so imeli misal in spremljali v slovenskem jeziku.
Kje tam?

Drugi vatikanski koncil

Koncil je pri bogoslužju namesto predhodno obvezne latinščine dovolil tudi uporabo domačega jezika.

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
221
136
43
8888 poleg tega da ozaveščaš, verjetno (vsaj upam da) tudi pomagaš.

• Ljubezen
Reactions: mistique

mistique

Guru
16. jun 2009
17.219
4.140
113
Tepih bi lahko doma pustil. Saj ni tak dolgo na kolenih da ga tišči.
Pravtako bi trebalo križe iz vrhov pometat, ker jih ni narava dala
On tepiha ne nuca, še posebej ne na prelepem apnencu ali dolomitu...Se strinjam, da so marije, križi, kapelice in oltarji na vrhovih gora direkt za v kanto.

Ampak, ker velja verska svoboda, potem bi lahko tudi hribovci dobili kak izvod ustave...in to sem želel povedati, da tako imenovani ljubitelji narave in miru, hribovci premorejo nestrpne primitivce očitno krepko z bogom povezane v iskanju večvrednosti.

• Všeč mi je
Reactions: frodoo