Lepote multikulturnosti 4

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.367
855
113
tam ko se terc po tori rola
Bežijo iz dežel, kjer niso srečni v dežele, kjer živijo srečni ljudje. Logično. In zdaj bi radi v deželi, kjer živijo srečno, uveljaviti način življenja, od katerega so pobegnili... Naj mi nekdo, pametnejši od mene, to razloži... Ni potem nekako bolj logično, da s3.14zdijo nazaj, kjer to že velja...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.440
13.141
113
kod Džej-Zija
V deželah, kamor prihajajo, jim domorodci dovolijo, da živijo v skladu s svojo kulturo. Tako se ne integrirajo, kaj šele asimilirajo, in je njihov način življenja edino, kar poznajo. Zaradi tolerance domorodcev in zrastejo apetiti in ko dosežejo kritično maso, zahtevajo spremembe. Da bi imeli ”najboljše” obeh svetov, njihova kultura bi prevladala v tolerantnem svetu domorodcev z njihovo varnostjo in ekonomskim stanjem.

Žal se ne zavedajo, da so določene komponente obeh družbenih podstati med sabo nekompatibilne, in da z uveljavljanjem svoje kulture režejo vejo, na kateri v novi družbi sedijo, in peljejo vse v smeri slabše družbe, kot je bila njihova domača, zaradi anarhije.

B81

22. jul 2007
39.593
12.266
113
Bežijo iz dežel, kjer niso srečni v dežele, kjer živijo srečni ljudje. Logično. In zdaj bi radi v deželi, kjer živijo srečno, uveljaviti način življenja, od katerega so pobegnili... Naj mi nekdo, pametnejši od mene, to razloži... Ni potem nekako bolj logično, da s3.14zdijo nazaj, kjer to že velja...
med žlahto rojeni ne razmišljajo tako daleč