Lepote multikulturnosti 4

mistique

Guru
16. jun 2009
14.867
2.572
113
Emona / Carnium
A vidiš, jaz pa menim, da tebi ne prebije. Ne, ne pogovarjamo se o izgonu muslimanov od koderkoli ampak izpostavljam problem, do katerega pride, če se v državo spusti preveč migrantov z (zelo) drugačno mentaliteto, to je primarni problem. Islam pride do izraza šele potem, ko so vsi ti ljudje že v državi in se združujejo proti (za njih) skupnemu sovražniku, ki ga pa določijo na podlagi vere - to je pa sekundarni problem, do katerega pa ne pride, če onemogočiš nastanek primarnega.
Sekundarni mi dol visi, ker ga ni, če rešuješ to kar imenuješ primarni. Lahko pa naštejemo še vsaj 10 problemov...but the bitch ain't one (bi rekel ĐejZi).
Ne da bo lahko problem večji ampak problem BO še večji v kolikor se ne bo konrketno spremenilo migrantske politike in mentalitete. A ti sploh bereš kaj ti pišem glede na to, da sem ti že prej napisal, da bi se vse lahko preventivno rešilo že drugače, popolnoma brez fokusa na vero? A veš tole:
High five? Mogoče nas bo naš Bog uslišal...
Ja, IMHO se lahko problem z neciviliziranimi primitivci uspešno reši s primerno spisano migrantsko in kazensko zakonodajo, tu sploh ni potrebe po vmešavanju vere. Ker pa imajo v Španiji že cel kup neicivlizioranih primitivcev, ki se združujejo in dajejo drug drugemu še dodaten zagon/podporo na podlagi vere pa se lahko na tej točki omeni tudi to saj so ravno na podlagi le-te (pa pustiva ali si pravilno ali napačno interpretirajo Koran) prepričani, da ne delajo ničesar narobe. Qrc, kaj narobe, v določenih primerih bodo kao še nagrajeni z devicami.

To, da pa bomo imeli resen problem, ker delamo kot delamo oz. da imamo resen problem in ga sploh ne rešujemo, mi je pa že dolgo jasno tako da ja, I get it.
Ni važno kaj si mislijo ti primitivni tujci. Naša motivacija je: delaš peesdarije? Mrš! Seveda bodo ustavni pravniki in drugi "paper pusherji" zadevo zakomplicirali do paralize.

Tko, da...če povzamem: oba serjeva, a samo en listek za rit obrisat imava...while your generation is overthinking it, se bom jaz s koprivo obrisal :evil:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.918
17.317
113
Sekundarni mi dol visi, ker ga ni, če rešuješ to kar imenuješ primarni. Lahko pa naštejemo še vsaj 10 problemov...but the bitch ain't one (bi rekel ĐejZi).
Se strinjam ampak, če tebi dol visi zanj ob teoretičnem reševanju primarnega problema, ki se žal pač ne dogaja, to še ne pomeni, da se ga ne more izpostavit sploh ob predpostavki, da se ta moment na podlagi medijskih prispevkov gleda kaj se dogaja, kdo to izvaja in kaj je motiv. Si pa tudi sam srčno želim, da bi lahko to (pod)tematiko povsem zanemaril ampak trenutno je splošen povzetek pač tak, da imajo krščanski Španci imajo konkretne težave s prevelikim številom ilegalnih islamističnih migrantov ravno zaradi vere.

High five? Mogoče nas bo naš Bog uslišal...
Če si sami (Evropejci) ne bomo pomagali, nam ne bo nihče. Še glede "našega Boga" imamo rek "pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal" (torej pljunit v roke in na delo) ampak imamo kar problem saj gledano na celotno družbo z vodstvom vred eni nočejo narediti nič, drugi pa ne smejo narediti nič in do neke mere je prav tako ampak, ko bo šla zadeva čez rob, bo pa sranje na 67.potenco, Španija se že približuje tej točki.

Ni važno kaj si mislijo ti primitivni tujci. Naša motivacija je: delaš peesdarije? Mrš! Seveda bodo ustavni pravniki in drugi "paper pusherji" zadevo zakomplicirali do paralize.
Ja sej to je del tistega od zgoraj "nočejo narediti nič" in se iz vidika varstva človekovih pravic komplicira ij dela razne varovalke in spet - nmačeloma je do neke mere prav tako ampak dotična situacija enostavno zahteva drastične poteze in ne splošno izpoblikovanje modernih pravil za migracijo saj večina aktualnih pravil in pravic še vedno izhaja iz cca.60 let starih sporazumov, ki so bili spisani v popolnoma drugačnih okoliščinah (potrebah even) kot so dandanes.

Tko, da...če povzamem: oba serjeva, a samo en listek za rit obrisat imava...while your generation is overthinking it, se bom jaz s koprivo obrisal :evil:
Bolje overthinking it in naslovit problem kot pa underthinking it oz. da se obnašaš, kot da je vse tako kot mora bit ali pa da se ignorira vse skupaj češ not my problem.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.867
2.572
113
Emona / Carnium
Omenjeni problem se ne bo rešil v medijih, jaz pa nisem tako zelo politično korekten ali woke, da bi na veliko razglabljal o tem, kaj je ključni problem, medtem ko poka...
Verjamem v enostavna izhodišča (hitro se jih implementira in vsakdo jih razume - ne glede na vero :evil: ) in upoštevanje večplastnosti problema, kjer je v kontekstu reševanja primarnega problema, posameznim plastem potrebno dodeliti prioriteto in kot sem že omenil, glede na resnost situacije, tudi logični operator (AND/OR)...in sam gasa. Vera? Je ni na seznamu. V EU so pravice prebivalcev in zaščita lastnine jasno definirane...se mi zdi.