Lepote multikulturnosti 4

Floki

Guru
6. sep 2007
10.166
3.197
113
Danes sem bral na reditu odgvore od policista iz Lj ki je odgovarjal na vprašanja upobnikov. Da je problematika z migranti (kolikor jo nekateri hočejo zanikat) velikaje sklepati tudi iz njegovih odgovorov.

V: Koliko kriminala povezanega z migranti je zares v Ljubljani in koliko % pride v medije? Se res skriva pred nami posilstva itd., kot nas pogosto strašijo?
o: Kriminala povezanega z migranti je ogromno, največkrat gre za tatvine in vlome. Tega ne pride v medije skoraj nič. Jaz bi rekel, sa okoli 10% pride v medije.
Posilstva so, sicer bolj redko, ampak se pojavljajo. Velikokrat niso medijsko izpostavljena. Pazite nase in si kupite solzivec, zadeva deluje odlično :)

v:Kaksno se ti zdi stanje s kaznivimi dejanji migrantov? Mislis da bi tozilstvo/sodisce moralo bolj strogo obravnavati te primere?
o:Meni se zdi stanje katastrofalno in me bolj jezi kot bi si upal priznati. Sodšče mora 100% bolj zaostriti, saj to ne pelje nikamor. Migranti že sami ugotavljajo, sa njihova dejanja pogosto nimajo posledic.

Pa še novička iz Štajerskih zaporov da bo nekaj na tem tudi pri njih.

to so tisti ki po Nemčiji, Belgiji in Avstriji najraje štihajo z noži.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.189
1.083
113
Danes sem bral na reditu odgvore od policista iz Lj ki je odgovarjal na vprašanja upobnikov. Da je problematika z migranti (kolikor jo nekateri hočejo zanikat) velikaje sklepati tudi iz njegovih odgovorov.

V: Koliko kriminala povezanega z migranti je zares v Ljubljani in koliko % pride v medije? Se res skriva pred nami posilstva itd., kot nas pogosto strašijo?
o: Kriminala povezanega z migranti je ogromno, največkrat gre za tatvine in vlome. Tega ne pride v medije skoraj nič. Jaz bi rekel, sa okoli 10% pride v medije.
Posilstva so, sicer bolj redko, ampak se pojavljajo. Velikokrat niso medijsko izpostavljena. Pazite nase in si kupite solzivec, zadeva deluje odlično :)

v:Kaksno se ti zdi stanje s kaznivimi dejanji migrantov? Mislis da bi tozilstvo/sodisce moralo bolj strogo obravnavati te primere?vel
o:Meni se zdi stanje katastrofalno in me bolj jezi kot bi si upal priznati. Sodšče mora 100% bolj zaostriti, saj to ne pelje nikamor. Migranti že sami ugotavljajo, sa njihova dejanja pogosto nimajo posledic.

zakonodaja je taka kot je,.....veliko spisane v nekih drugih časih, za drugačno družbo kot je danes.
Ni v koraku s časom.
Če nočemo diktature ali anarhije je to treba spreminjat - aktivno.

Ne velja samo za tujce, tudi domači kriminalci veselo postopajo in se vsem režijo, da ne govorim o višjih "kastah" za katere zakoni ne veljajo oz. se znajo izmotat zaradi lukenj v zakonu, če pa že dobijo kazni so vsem v posmeh.
npr.nikoli mi ne bo šlo v glavo, da "bulija" ne smeš "onesposobit" ne da bi se bal, da sam dobiš kazen.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.213
-8.849
113
npr.nikoli mi ne bo šlo v glavo, da "bulija" ne smeš "onesposobit" ne da bi se bal, da sam dobiš kazen
Zaščita pred odločitvami posameznikov, kdo in koliko mora fasati. Če bi se pustilo nesorazmerno branjenje, bi slej kot prej prišlo do absurdov, ko bi nekoga potolkli, ker te je napačno pogledal in si se počutil ogroženega.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.189
1.083
113
Zaščita pred odločitvami posameznikov, kdo in koliko mora fasati. Če bi se pustilo nesorazmerno branjenje, bi slej kot prej prišlo do absurdov, ko bi nekoga potolkli, ker te je napačno pogledal in si se počutil ogroženega.

Verjento bi bilo tudi kaj takega, sam bi pa ta drug 2x premilsil, kaj lahko in kaj ne in bi se zavedal morebitnih posledic......in ja, ta beseda "nesorazmerno"....wtf .....npr., zakaj ne smem poškodovat nekoga , če mi nedvoumno grozi z nožem, brez da bi se bal da me toži.......oz lahko ga lahko poškodujem .."sorazmerno", da bo v skaldu z zakonom......aja pokličem policaje.....da pridejo čez ene 3 ure.
Asurdno je tako kot je sedaj, pa ne milsim mularije ki čokolado ukrade.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.159
2.679
113
Verjetno nisi pravnik, ne gre za samoobrambo, ampak silobran. Definicija silobrana je sicer nekako "tista sila, ki je nujno potrebna, da se od sebe ALI KOGA DRUGEGA odvrne istočasen protipraven napad". Tako da glede na to da se je "aktivno dogajal napad na tretje" in da so posledice za druge žrtve v času dogajanja že jasne je tole kar praktično šolski primer silobrana. Čudno bi bilo če bi sploh sprožili postopek (tudi sorazmernost je podana - grozil je odvzem življenja (celo zgodil se je), ukrepanje je bilo tudi tako, da je grozil odvzem življenja, torej sorazmerno).
Hvalaaa, Hvala. Ne, nisem poznal razlike ni je nisem videl!

damirj

Guru
9. maj 2012
5.420
2.462
113

v:Kaksno se ti zdi stanje s kaznivimi dejanji migrantov? Mislis da bi tozilstvo/sodisce moralo bolj strogo obravnavati te primere?

Rešitev prenatrpanih zaporov sicer ne bi rešila neposredno, mogoče posredno. Vse kar je potrebno je, da takšen tujec, sploh brez urejenega statusa, po koncu prestajanja kazni sledi izgon iz države.

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.159
2.679
113
Na račun enega, ki jih je fasal po nesreči ostali ne smemo braniti svoje življenje, ne da bi poškodovali napadalca! SIC!

p.s. solzilec pena li curek?

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.109
544
113
tam ko se terc po tori rola
Pa še malo več o napadalcu v Beljaku:

Butcu se ni skeglalo, pač pa je bil navadna speča celica. Kdo ve, koliko jih je po celi Evropi... Ja, cilj mu je bil zabadati vojaško sposobne, dokler ga ne poči Policija. Žal je preživel.. ne bo dolgo, bo to ponovil. Me pa zanima, če jim buče še vedno polnijo z zgodbo o 40 devicah, ki ga bodo počakale na onem svetu... Odkar je Lemmy tam, jih ni več. In odkar je Fredy tam, tudi devičnikov ne....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.263
16.549
113
Še malo o Sircu iz Beljaka, ki je ustavil psihopata. Vsa čast še enkrat.

Še en update, ki je - v kolikor ne gre za fake news in zaenkrat ne kaže tako - zelo negativne narave:

Unfassbarer Hass gegen den Helden von Villach

(Incredible hatred towards the hero of Villach)

Alaaeddin Alhalabi, the 42-year-old Syrian who overpowered the Islamist knife attacker in Villach, has not dared to go public since an interview with an Arab TV station - for fear of his own community, which sees him not as a hero but as an apostate whom it now sees as a threat - video

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.263
16.549
113

Žal ni to nič novega ali presenetljivega. To je znano že kar nekaj časa ampak si mnogi pred tem vztrajno zatiskajo oči in navedeno zanikajo ali pa relativizirajo (verjetno z namenom zmanševanja magnitude dogajanja), tudi na temu forumu jih ne manjka.

#RasističnoKsenofobniPopulizmi
#ŠtevilkeSoNapihnjene
#DomačiniTudiZganjajoKriminal

Rosenthal

Pripravnik
11. okt 2007
518
19
18
Po pričevanju očividcev je policaj stal 150m od prizorišča, in je rabil približno 7minut da je prišel na mesto zločina.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.626
4.826
113
torej vidimo s prve roke, kakšne namene ima večina...
Še en update, ki je - v kolikor ne gre za fake news in zaenkrat ne kaže tako - zelo negativne narave:

Unfassbarer Hass gegen den Helden von Villach

(Incredible hatred towards the hero of Villach)

Alaaeddin Alhalabi, the 42-year-old Syrian who overpowered the Islamist knife attacker in Villach, has not dared to go public since an interview with an Arab TV station - for fear of his own community, which sees him not as a hero but as an apostate whom it now sees as a threat - video
Si že kdaj videl muslimana obsojati njihove klavce, ki veselo pobijajo po Evropi? So kar lepo tiho in uživajo.