Lepote multikulturnosti 4

B81

22. jul 2007
37.985
11.150
113
In še največji problem vsega...to, da levičarji mrzijo desničarje, ker sklepajo, da so slednji proti vsem migracijam. V resnici pa želijo(m)o le red, pomeni vstop z dokumenti, poskusno dobo, iskanje zaposlitve, jezikovni tečaj in v primeru nemogoče asimilacije ali še kakšnih prekrškov - takojšnji izgon. Tako kot so hodili naši predniki v tujino.

Ni to v resnici bolj pošteno do ljudi ki jih sprejmejo, do države in posledično še do žepov državljanov, ki vse plačujejo? Zdaj pa je že itak prepozno in bi morale države takoj ustavit in nazaj meje vzpostavit po Evropi. Ampak če to rečeš si itak ekstremist že, skrajnež itd.... :bonk:

V določenih stvareh se oba strinjava, ne pa z objavami osmice. Netenje sovraštva meni ni blizu.
Kdo ga pa neti? Tisti ki zanika in te zadeve pometa pod preprogo, in s prstom kaže na tiste ki si drznejo ta problem omeniti, ali tisti ki na ta problem pokaže? Pa če smo že pri tem, zakaj do tega sploh prihaja? Verjetno sovraštva ne bi bilo če ne bi bilo incidentov iz strani določenih skupin. Te skupine so pa voda na mlin določenim političnim straknam in organizacijam, sploh tistih z levega pola...torej?

osmica je pač osmica. Pa isto je ferdo, pa ti tud nisi dost zadaj po prepričanjih ki jih tu beremo...edino pol je drugi

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: jest5 in Kamele0N

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.094
6.279
113
blizu močvirne prestolnice
Hec je da jaz nobenega sovražim. Z vsemi se lahko čisto normalno pogovarjam. Res pa ne maram tiste ki so pri nas že 30+ let in nočejo govoriti slovensko prav tako pa sem za vse legalne migracije vendar le do takrat, dokler so dodana vrednost. Ko pa začnejo izkoriščati naš socialni sistem pa se konča pri razumevanju.

• Haha
Reactions: jest5

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.934
-1.319
63
Kdo ga pa neti? Tisti ki zanika in te zadeve pometa pod preprogo, in s prstom kaže na tiste ki si drznejo ta problem omeniti, ali tisti ki na ta problem pokaže? Pa če smo že pri tem, zakaj do tega sploh prihaja? Verjetno sovraštva ne bi bilo če ne bi bilo incidentov iz strani določenih skupin. Te skupine so pa voda na mlin določenim političnim straknam in organizacijam, sploh tistih z levega pola...torej?

osmica je pač osmica. Pa isto je ferdo, pa ti tud nisi dost zadaj po prepričanjih ki jih tu beremo...edino pol je drugi
Meni so fejk njuz v stilu, ki jih objavlja, točno to. Namen je izključno vzpodbujanje sovraštva. Smešno, če ne tragično je, da on trdi da nikogar ne sovraži, razen...
Saj veš, to je kot tista od Niemöllerja, najprej so prišli po...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.223
2.018
113
Emona / Carnium
Samo to se rešuje z legalnimi delavskimi migracijami (viza jamčena z zaposlitvijo), ne z nelegalnimi in/ali azili za katere bi morali zaprositi v prvi varni državi.
To je nekoliko naivno razmišljanje.
Kot prvo je tu EU zakonodaja, ki pred ekonomskim daje prednost humanitarnim migrantom (lahko so brez dokumentov in ne moreš jih enostavno deportirati)...Kot drugo, EU birokracija, veš koliko časa trajajo takšne legalne migracije? Kako učinkovito varuješ par 100 ali 1000km meje?
Pritisk velikih korporacij, da Evropa pa potrebuje nekoga, da dostavlja hrano DANES, da poceni dela v proizvodnji, da poceni zaliva paradižnik ...Mogoče Angelca, Berlusconi in drugi desno klerikalni predsedniki vlad vedo kaj več o tem, zakaj so izpadli tako nemočni v tem oziru...
Seveda je tu še javno mnenje, ki se ga politiki očitno bojijo, pa razni NVO-ji ipd., politična korektnost oz. hinavščina...
Me zanima koliko teh skrajnih desničarjev je dejansko rasistov, koliko je pa normalnih ljudi, ki jih moti kriminal.
Ne vem koliko je normalnih. Definiraj normalen.

• Všeč mi je
Reactions: corsol

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.664
1.833
113
To je nekoliko naivno razmišljanje.
Kot prvo je tu EU zakonodaja, ki pred ekonomskim daje prednost humanitarnim migrantom (lahko so brez dokumentov in ne moreš jih enostavno deportirati)...Kot drugo, EU birokracija, veš koliko časa trajajo takšne legalne migracije? Kako učinkovito varuješ par 100 ali 1000km meje?
Pritisk velikih korporacij, da Evropa pa potrebuje nekoga, da dostavlja hrano DANES, da poceni dela v proizvodnji, da poceni zaliva paradižnik ...Mogoče Angelca, Berlusconi in drugi desno klerikalni predsedniki vlad vedo kaj več o tem, zakaj so izpadli tako nemočni v tem oziru...
Seveda je tu še javno mnenje, ki se ga politiki očitno bojijo, pa razni NVO-ji ipd., politična korektnost oz. hinavščina...

Ni naivno, je potrebno. Če je zakonodaja problem, se jo spremeni (problem je tudi, ker obstoječe ne uveljavljamo). Čudno, da že danes ta za ene EU države velja bolj kot za druge.

Delavce rabimo, da. Koliko nelegalnih migrantov danes dejansko dela in koliko jih vleče podpore in so neto minus državi. Ne bi bilo bolje, da tega stroška davkoplačevalci ne bi rabili plačati?