Res je. Vendarle imajo (ali bi jo vsaj naj imeli) ilegalni migranti pravico da vložijo prošnjo za mednarodno zaščito."Prisilna vračanja so nezakonita"
Ilegalno prečkanje meje je prav tako nezakonito.
Drugače je pa kompleten tekst prenasičen z napačnimi in zavajajočimi izrazi ala begunec. Tisti, ki je to pisal nima blage o čem piše ali pa je njegov namen nekaj drugega od poročanja o resnici.
Ni res. Potem Slovenija sploh ne bi imela zakonske podlage za sprejemanje prošenj za azil. Pa jih mora sprejemati.Seveda petra, te pravice sploh nebi smeli imeti, ker bi morali ostati v prvi varni državi.
In ta pravica jim je odvzeta.
Kaj zdaj, imajo ali nimajo pravico vložiti prošnjo za mednarodno zaščito? Kdo potem tudi krši zakone?Če je nebi tako zlorabljali kot jo, jim verjetno nebi bila. Je bilo že kar nekaj prispevkov različnih medijev na to temo (zloraba azila).
Na svojem ozemlju bolj težko. V trenutku ko so vstopili v prvo varno državo jim pripadajo vse pravice kot beguncu ampak se morajo registrirat.Ni res. Potem Slovenija sploh ne bi imela zakonske podlage za sprejemanje prošenj za azil. Pa jih mora sprejemati.
Kaj zdaj, imajo ali nimajo pravico vložiti prošnjo za mednarodno zaščito? Kdo potem tudi krši zakone?
Do migracij se danes nisem prav nič osebno opredeljevala, pravim samo kaj jim je oziroma bi jim moralo biti po zakonu omogočeno. Samo to. Ker se pač vsi tako zelo in radi sklicujemo na zakone in pravila in ker nekateri tako zelo radi uporabljajo izraz nezakonito.Posluš, ženska! A se tebi zdi prav, da dovoljuješ in toleriraš selitev polovice sveta skozi izgovor azila?
Si ti prismojena, ali sem jaz?
Če je ta količina migranstva, s kakršno se srečujemo, torej upravičena, bo treba zadeve reševati kje drugje in ne na naših mejah, kaj praviš? Zakaj ne bi šla tja dol, kjer so krize in tam reševala zadev? Zakaj misliš, da smo pa mi dolžni sprejeti vse te migracije, ki se - mimogrede, izvajajo popolnoma narobe, ilegalno, torej na kriminalen način?
Bo naslednja tvoja misel, da bi se pa sedaj mi odselili tja dol, kjer so se pravkar svetovi izpraznili?
Mislim - tema božja, ženska ! Kje imaš pamet? Jaz kot državljan moram absolutno upoštevati čisto vse zakonodaje ki so si jih za nas izmislili, ti zločinci (so zločinci, saj delajo protizakonito ) pa smejo kar takole, po lastni pameti? To je anarhija. To je "propad Rima" !
Kaj zdaj, imajo ali nimajo pravico vložiti prošnjo za mednarodno zaščito? Kdo potem tudi krši zakone?
Se pravi cela Evropa krši zakone? Mi jih lahko citiraš prosim?Imajo pravico zaprositi za zascito v prvi varni drzavi. Beri konvencijo OZN o beguncih.
Zakone krsi vlada, ker ne varuje meje v skladu z zakonodajo. Vzrok so krimigrantoljubci.
Hudič je, da so sedaj ti sužnji priklenjeni in se nikakor ne morejo več osvoboditi okov in pobegniti v svobodo. Prav tako ne morejo sporočiti sonarodnjakom, da naj ne pridejo, ker jih bodo v Evropi nemudoma prikovali na plantaže.Ker nimam dovoljenja pisati v temi o migrantih v Sloveniji, bi rada tukaj dogovorila na
Ilegalni migranti so že desetletja sužnji v Evropi. Ta dokumentarec smo lahko gledali pred kakšnimi 14 dnevi na nacionalki. Priporočam ogled, ne samo zaradi migrantov.
Brez dokumentov pravzaprav ne smeš koliko? 500 m od doma? Mejo pa Avstrijci še vedno kontrolirajo bolj tako tako, 14 dni nazaj sem jo prevozila 4x, od tega sem videla eno kontrolo v vstopu (jaz sem ravno takrat izstopala). Še tista je bila običajna kot pred leti, pomahaš z osebno in počasi pelješ dalje.Vse brez dokumentov IZGNAT, jaz si v Avstrijo ne upam brez dokumentov. FAK kam smo prišli.