Lepote multikulturnosti 4

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.767
6.160
113
blizu močvirne prestolnice
Ha ha. No tako bo tudi z vami ljubitelji multi kulti.
1f198.png

https://twitter.com/Fake_Ljaschko

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
migrant-1.jpg

Foto: Twitter
Italijansko tožilstvo je javnosti sporočilo, da je 27-letni migrant maroškega porekla priznal umor 33-letnega Italijana Stefana Lea, ki je bil najden zaboden na bregovih reke Pad v Torinu konec februarja letos. Naravnost grozljiv je razlog za njegov umor, namreč ta je priznal, da se je nad moškim znesel, ker je začutil potrebo, da nekoga ubije.

Maročan Said Machaouat se je tekom vikenda predal policiji in priznal, da je morilec Lea. “Moram se predati, ker se počutim, kot da so mi karabinjerji vseskozi na sledi. Za njegov umor sem se odločil zato, ker mi je deloval srečen in to mi je šlo na živce,” je brez sramu dejal tožilstvu.
Kilk

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.675
3.272
113
U fino, stvari, ki so se dogajale 50 - 60 let nazaj. Ni ga čez aktualno. Koneckoncev bi lahko tu obdelali celotno WW2... Glavno, da se ne soočamo z realnostjo, ker ni ravno fina...

• Všeč mi je
Reactions: 8888

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.767
6.160
113
blizu močvirne prestolnice
I

Izbrisan uporabnik #9334

A so prosili zanjo?

Sosed je napeljal centralno v pasjo bajto, da ubogega kužata ne bi zeblo ponoči. Se je kuža luža suvereno izselil iz bajte in sedaj spi zunaj pred njo. Pa nič kaj neke hvaležnosti ne kaže zaradi tistega radiatorja.

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
To, kar je kralj Lepold II. med leti 1885 in 1908 počel v Kongu ni bil imperializem, ampak totalitarizem, genocid in holokavst.

Krvava kolonialna preteklost Belgije pometena pod preprogo

https://en.wikipedia.org/wiki/Congo_Free_State

Sicer pa na na nacionalki lahko pravkar gledamo francosko dokumentarno serijo o suženjstvu v Afriki v štirih delih Po poteh sužnjev. Prvi del je še na ogled, drugi bo predvajan v nedeljo

Po poteh sužnjev - 1. del

In še kratek video o Svobodni državi Kongo. Na YT najdete cele dokumentarce o tem.

Nazadnje urejeno:

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.363
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
To, kar je kralj Lepold II. med leti 1885 in 1908 počel v Kongu ni bil imperializem, ampak totalitarizem, genocid in holokavst.

Krvava kolonialna preteklost Belgije pometena pod preprogo

https://en.wikipedia.org/wiki/Congo_Free_State

Na nacionalki lahko gledamo francosko dokumentarno serijo v štirih delih Po poteh sužnjev. Prvi del je še na ogled, drugi bo predvajan v nedeljo

Po poteh sužnjev - 1. del

Ni bil samo on: By 1900 much of Africa had been colonized by seven European powers—Britain, France, Germany, Belgium, Spain, Portugal, and Italy.

Vir: http://exhibitions.nypl.org/africanaage/essay-colonization-of-africa.html

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Zanimivo. Torej naj prvo nasilje enostavno ignoriramo ter tako poizkusimo ne sprožit drugega nasilja oz. odgovora/reakcije na prvo akcijo? Kolikokrat pa? Kdaj lahko pride do odziva, če sploh lahko pride ali je pač "edina možna opcija" podrejanje nasilni skupini do česar avtomatsko pride v kolikor ni odziva na primarno nasilje? In ne, ni potrebe po sprehajanju po zgodovini in iskanju krivde več tisoč let nazaj.
To je efekt "nastavi drugo lice"...i dont like it
V demokratičnih državah z delujočim pravnim sistemom odgovor na nasilje z nasiljem ne sme biti niti opcija, kaj šele rešitev. Razen če želite živeti v družbi ki tolerira ali pa zagovarja posameznike kot je Brenton Tarrant. Jaz ne.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Torej bi moral srbi k so naredili genocid nad bosanci zdaj te vse bosance živet in to vsaj 50 generacij vnaprej.

B81

22. jul 2007
36.930
10.500
113
V demokratičnih državah z delujočim pravnim sistemom odgovor na nasilje z nasiljem ne sme biti niti opcija, kaj šele rešitev. Razen če želite živeti v družbi ki tolerira ali pa zagovarja posameznike kot je Brenton Tarrant. Jaz ne.
Vedno se odgovori z istim. Ali s protiudarom na drzavo, ki napade, ali se cloveku odvzame svoboda, ali se ga ferderba (china style), tako da v vsakem primeru gre za nasilje, vcasih fizicno, vcasih se "napade" clovekovo svobodo. Vedno. Nikjer se ne skloni glave in gre dalje. Ene moznosti so hitre (ograja ki se ne da preeplezat), druge (spuscanje teroristov, pogrebi kasneje ubitih, sojenja, zapori, premestitve...) pa pac dolgotrajne.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Vedno se odgovori z istim. Ali s protiudarom na drzavo, ki napade, ali se cloveku odvzame svoboda, ali se ga ferderba (china style), tako da v vsakem primeru gre za nasilje, vcasih fizicno, vcasih se "napade" clovekovo svobodo. Vedno. Nikjer se ne skloni glave in gre dalje. Ene moznosti so hitre (ograja ki se ne da preeplezat), druge (spuscanje teroristov, pogrebi kasneje ubitih, sojenja, zapori, premestitve...) pa pac dolgotrajne.
Vi pišete ali o nastavljanju lica ali o nasilju. Kot da sta to edini možnosti. V resnici je pa SDS sestrska stranka CDU. Kako že glasujejo v EU parlamentu?

Nazadnje urejeno: