Lepote multikulturnosti 4

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Tudi to spada k dokumentarcu.

London priznal, da ne ve, koliko civilistov je umrlo v napadih na IS.
Organizacija Airwars opozarja: Ubitih civilistov je več tisoč

iz članka:
Britanske zračne sile so od avgusta 2014 v Siriji in Iraku izvedle najmanj 1.700 zračnih napadov proti IS-ju, kar je okoli pet odstotkov vseh napadov mednarodne koalicije pod vodstvom ZDA, ki jih je bilo 34.000.

Medtem ko je ameriška vojska potrdila smrt 1.275 civilistov v napadih koalicije do konca februarja, organizacije, ki spremljajo posledice teh napadov, kot je Airwars, navajajo precej višje število, in sicer od 7.500 do 12.300 mrtvih civilistov.

IS je uporabljal te žrtve (in njihove podobe), da je predstavljal napade koalicije nanj kot vojno proti muslimanom. V britanski vladi sicer menijo, da se poleg vojaških napadov na IS za radikalizacijo teroristov, ki jih je navdahnila ta skupina, izkoriščata tudi britanska zunanja politika in islamofobija.

Lancaster je še opozoril, da se grožnje IS-ja ne da uničiti samo z vojaško silo. Džihadističnaideologija se namreč širi tudi po spletu, je dejal.

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
One tahude, kjer so ljudje nonstop slabe volje in bi radi vse pomuslili...
Aja, ja, tiste ki pobijajo svoje, ker niso dovolj radikalni. Upam da čimmanj, čeprav seveda da prihajajo.

Sicer so vse pa vse veje islama Mohamedove, če smo že pri tem. Alah je bog in Mohamed je njegov prerok. Tako kot je Jezus Kristus v krščanstvu božji sin in mesija, v islamu pa tudi prerok.
V bistvju je pa tako, da se v glavnem delijo na šiite in sunite (med sabo si niso ravno v najboljših odnosih), tretja veja so pa haridžiti. Tudi jaz nisem vedela za njih, dokler se nisem lotila malo bolj podrobno guglati o Omanu.

Qshtr

Fizikalc
22. avg 2011
477
79
28
Aja, ja, tiste ki pobijajo svoje, ker niso dovolj radikalni. Upam da čimmanj, čeprav seveda da prihajajo.

Sicer so vse pa vse veje islama Mohamedove, če smo že pri tem. Alah je bog in Mohamed je njegov prerok. Tako kot je Jezus Kristus v krščanstvu božji sin in mesija, v islamu pa tudi prerok.
V bistvju je pa tako, da se v glavnem delijo na šiite in sunite (med sabo si niso ravno v najboljših odnosih), tretja veja so pa haridžiti. Tudi jaz nisem vedela za njih, dokler se nisem lotila malo bolj podrobno guglati o Omanu.

Dobr si ti te veje natuhtala...

S.png

• Všeč mi je
Reactions: Občasnik in Matey

B81

22. jul 2007
36.928
10.499
113
Res me zanima, koliko casa, denarja, molitev, ce hoces, energije, empatije vlozi en tak osebk, kot je tale tu, v to, da pomaga tem, ki hodijo sem.

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Potem si pa bolj hinavske sorte. Rada bi jih imela tu, dala pa nic. Ampak da bo tako, si ti le mislis...
Ne, nekoč sem že jasno in obširno napisala moje mnenje o migracijah, pa je Matey vse skupaj izbrisal.
Lahko pa ponovim samo bistveno.
Absolutno sem proti migracijam na način, na kakršen se dogajajo in v obsegu, v kakšnem so.