Lepote multikulturnosti 3

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
JAR - Z rasizmom proti rasizmu :cheer:

a9KRMZ0_700b.jpg

• Všeč mi je
Reactions: brane_new
I

Izbrisan uporabnik #9334

vse študije natakneš na one. ne vemo a je gsm ok al ni. a je paradajz proti ali za raka. itd

tko da kaj kažejo študije, raziskave, statistika, povprečja..sranje

drugi in tretji rod sta manj asimilirana zaradi oz pri posameznikih, ki so:
- ostali na ali pod izobrazbo staršev
- na ali pod delovnimi mesti staršev
- pogrnili v rasti in nadgrajevanju sebe
- bili izpostavljeni zasmehovanju

ata in mama sta se trudila, otroci so videli trud, poskušali, bili zasmehovani in premladi, prešvoh da bi dojeli nizko raven zasmehovalcev. počasi so gradili odpor in ga na koncu izgradili. če so vmes odpor premagali, so verjetno bolj izobraženi itd.

Sto procentno, ampak zares stoprocentno, nič od tvojega seznama ne drži.

Dejstvo je, da so starši bili ZELO motivirani, da so šli s trebuhom za kruhom ... zato so se tudi poizkušali asimilirati po svojih najboljših močeh. Toda v krogu družine, v lastni intimnosti, je kultura ostala. Se negovala. In prav je tako. Zato so otroci - sedaj v mnogo boljših pogojih kot pa njihovi starši nekoč v matični domovini, lahko tu vzcveteli. Hkrati navezali stike z žlahto v matični domovini itd, ... ter jo po zaslugi dostojnega standarda tudi negujejo. Ker kri ni voda. Sploh pa srbska ne.

Prav nič bogokletnega, to je zgolj odraz človekovega življenja - ali kulture, še bolje. Tako pač je.

Imam odličnega prijatelja, črnogorca, ki je bil rojen pri nas, visoko situiranega, pa njegovi starši (priseljeni črnogorci) lepše klopotajo po slovensko, kot pa on (rojen tukaj, izobražen tukaj, kariero delal pa tukaj in čez cel Balkan). Noben pravkar priseljeni bosanc ne klopota tako polomljeno, kot pa ta moj prijatelj, rojen in visokošolsko izobražen pri nas.

Imam odličnega prijatelja, bosanca, bil je bosanski vojak in ustreljen skozi pljuča, kasneje je prišel k nam in zahaklal gorenjsko punco ("Ti boš pa moja!"), imata 5 otrok itd ... klopota slovensko po najboljših bosanskih močeh, dela in švica ob tem kot bosanc, ko se ga napije, je pa tudi en tak bosanc ... pa samo čevape bi jedel, tudi to je po bosansko :D . Njegovi otroci funkcionirajo stoprocentno slovensko.

Imam lastne žlahte po svetu ... v nemčiji, ameriki, kanadi. Torej moji strici in tete in njihove družine, vsi brez izjeme so potrdili, da se tam pogovarjajo v obeh jezikih, sinovi in hčere (moji bratranci itd ...) pa samo še angleško.

Ne bi več pisal, itak tega špeha ne bo nihče bral. Toda - kako se podmladek asimilira, je precej globoka zgodba, ob njej lahko človek postane vraževeren. Sosed ki je že 50 let v Nemčiji in ima 4 otroke, prvi dve sta punci - torej prvi je v bistvu čisto vseeno, ko pride k nam na obisk, govori bolj nemško kot pa po naše. Pa iz leta v leto je slabše. Druga pa, je že pri petnajstih povedalada je slovenka in da je ona TU doma itd, vsaj 5x na leto pride sem, njeni otroci so slovenci. Vsi!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Sto procentno, ampak zares stoprocentno, nič od tvojega seznama ne drži.

Dejstvo je, da so starši bili ZELO motivirani, da so šli s trebuhom za kruhom ... zato so se tudi poizkušali asimilirati po svojih najboljših močeh. Toda v krogu družine, v lastni intimnosti, je kultura ostala. Se negovala. In prav je tako. Zato so otroci - sedaj v mnogo boljših pogojih kot pa njihovi starši nekoč v matični domovini, lahko tu vzcveteli. Hkrati navezali stike z žlahto v matični domovini itd, ... ter jo po zaslugi dostojnega standarda tudi negujejo. Ker kri ni voda. Sploh pa srbska ne.

Prav nič bogokletnega, to je zgolj odraz človekovega življenja - ali kulture, še bolje. Tako pač je.

Imam odličnega prijatelja, črnogorca, ki je bil rojen pri nas, visoko situiranega, pa njegovi starši (priseljeni črnogorci) lepše klopotajo po slovensko, kot pa on (rojen tukaj, izobražen tukaj, kariero delal pa tukaj in čez cel Balkan). Noben pravkar priseljeni bosanc ne klopota tako polomljeno, kot pa ta moj prijatelj, rojen in visokošolsko izobražen pri nas.

Imam odličnega prijatelja, bosanca, bil je bosanski vojak in ustreljen skozi pljuča, kasneje je prišel k nam in zahaklal gorenjsko punco ("Ti boš pa moja!"), imata 5 otrok itd ... klopota slovensko po najboljših bosanskih močeh, dela in švica ob tem kot bosanc, ko se ga napije, je pa tudi en tak bosanc ... pa samo čevape bi jedel, tudi to je po bosansko :D . Njegovi otroci funkcionirajo stoprocentno slovensko.

Imam lastne žlahte po svetu ... v nemčiji, ameriki, kanadi. Torej moji strici in tete in njihove družine, vsi brez izjeme so potrdili, da se tam pogovarjajo v obeh jezikih, sinovi in hčere (moji bratranci itd ...) pa samo še angleško.

Ne bi več pisal, itak tega špeha ne bo nihče bral. Toda - kako se podmladek asimilira, je precej globoka zgodba, ob njej lahko človek postane vraževeren. Sosed ki je že 50 let v Nemčiji in ima 4 otroke, prvi dve sta punci - torej prvi je v bistvu čisto vseeno, ko pride k nam na obisk, govori bolj nemško kot pa po naše. Pa iz leta v leto je slabše. Druga pa, je že pri petnajstih povedalada je slovenka in da je ona TU doma itd, vsaj 5x na leto pride sem, njeni otroci so slovenci. Vsi!

sem prebral. si preskočil in ostanejo z izobrazbo in deom na nivoju ali pod svojimi starši...
in ne zberejo moči požret gnusa, ki ga zliva okolica

si to preskočil?
v sloveniji se je na veliko občutilo mržno do srbov, kasneje so prišli na vrsto muslimani. da po tem ostaneš skuliran in ne potenciraš po nepotrebnem nepotrebnega je nivo zrelosti, IQ.
ko muhamed da sinu ime almir, ga je malo zaznamoval. ko ga začne okolica zajebavat ga še malo. in potem da fk cazin na armaturko, sevdalinke do konca in je najjaci..med svojimi, če že ne med svojimi.

nobe, noben z IQ nad termično obdelavo virusov ne izraža svoje nacionalnosti na prvo žogo in si jo 'tetovira' na čelo. celo grki ne.
če ni slabih izkušenj, zaničevanja, ali pa je zrelost dala to čez, tudi na drugo ne trza na to.

lahko ogledaš forum, pa boš videl vzorce, ki ti jih pišem.

I

Izbrisan uporabnik #9334

sem prebral. si preskočil in ostanejo z izobrazbo in deom na nivoju ali pod svojimi starši...
in ne zberejo moči požret gnusa, ki ga zliva okolica

si to preskočil?
v sloveniji se je na veliko občutilo mržno do srbov, kasneje so prišli na vrsto muslimani. da po tem ostaneš skuliran in ne potenciraš po nepotrebnem nepotrebnega je nivo zrelosti, IQ.
ko muhamed da sinu ime almir, ga je malo zaznamoval. ko ga začne okolica zajebavat ga še malo. in potem da fk cazin na armaturko, sevdalinke do konca in je najjaci..med svojimi, če že ne med svojimi.

nobe, noben z IQ nad termično obdelavo virusov ne izraža svoje nacionalnosti na prvo žogo in si jo 'tetovira' na čelo. celo grki ne.
če ni slabih izkušenj, zaničevanja, ali pa je zrelost dala to čez, tudi na drugo ne trza na to.

lahko ogledaš forum, pa boš videl vzorce, ki ti jih pišem.

Ne, nisem preskočil in tudi razumel sem tvojo poved. Pa pravim, da se motiš.
Ne vem ... pa sem prepričan da sem večinski pri nas, - pri nas šteje samo učinkovitost. Ter čast. Če ti je ime Amir, ti je tako pač ime in te bom imel mnogo raje kot Janeza, ki mi je tradicionalno pred dvema tednoma zaril nož v hrbet pri šefu.

Razumeš? Pa ti povem, da sem večinski. Sami sebi si delate sranje, ker se pomanjšujete. Ter hkrati želite favorizirati svojo kulturo v našem svetu - od tu dobivaš prezir. Obnašaj se kot človek, ne kot okupator. Ker - srbi so leta 1919 dobili ravno to pravico, da se pri nas smejo obnašati kot okupatorji. Ko sem bil majhen, se še spomnim, ko je na železniški postaji Zidani Most pisalo zraven še v cirilici! Pa čefurska muzika, pa razni južnjaški izrazi ki ne sodijo sem, ...

Eh, ja. Vzemi kakor hočeš. Zame je to samo slika, odraz, kako smo si ljudje različni. Pa vsi vsak zase točno vemo, da smo najboljši ... :D

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa pusti srbe..maš zdej muslimane..
še čisto nič ti nočejo, al pa nam nočejo, pa je že panika, zmerjanje, poniževanje.

hebeš butaste srbe..

I

Izbrisan uporabnik #9334

Srečnga pa zdravga ti želim ... pa vsem skupaj ki tole berete.
Zdej grem pa na žurko. :p

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.661
3.939
113
Ljubljana
hmpg.net
Drugače o tem, kar piše Softi, obstajajo študije iz Francije, ki mu dajejo prav. Dvomim, da jih je bral, ampak drži, kar trdi.

Ne bom dal vira, poiščite sami, ker drugače ne boste verjeli ( ne boste verjeli tudi če ga najdete).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nisem bral. ne berem političnih oz družboslovnih študij. še z naravoslovnimi sem na Vi. imam pa odprte oči, spremljam okolico, gledam kaj se dogaja. bi predlagal marsikomu tak praktični pristop..

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Tam, kjer je bil obtožen, je bil oproščen, tam, kjer ga obsoja ulica pa čakam na sodišče. In ja verjamem v pravo, da je človek nedolžen, dokler ni obsojen. Kolikor vem, pri nas ni več divjega zahoda, da bi ljudi kar tako linčali.
Ce ga nesposobna sodisca ne obsodijo, to še v mojih oceh in oceh javnosti ne pomeni, da ni kriv. Toliko, da se razumemo. Isto, velja za đej đeja ali kogarkoli drugega

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.