Lepljenje stenskih letvic

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
1.974
814
113
Zdravo,
Polozit imam za dve sobi stenskih letev. Vse kar sem dosedaj delal so bile na nosilce (vrtano, sraubano) ter nataknjeno.
Te k je zdej izbrala nimajo tega sistema - prodajalka pravi da se lepi s silikonom.. katerega izbrat? Se maže cez vse malo al tockovno? Stene (dost ravne) so pobeljene do tal - rabim kaj “odrzat” belejž stran? Predvidevam, da je treba letev mal “opret” dokler silikon/lepilo ne prime (ne verjamem glih v “prime v 10s”) - s cim? Letve so dolge 2m+ delal bi sam - tko da na varianto “nej edn mal prime” lohk pozabim. Poraba silikona na tekoci meter letve?
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.216
1.839
113
Jaz sem kombiniral..lepiš na silikon a ta prime v roku 24 ur...pač potegni dve črti po dolžini. Za dodatno lepljenje uporabiš pištolo na vroče lepilo...tega naneseš točkovno, pritisneš letvico ob steno, da se lepilo ohladi in zagrabi..potem pa v miru zagrabi še silikon in je to to.

Drži na polno.
 
  • Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

oby

Fizikalc
20. jul 2008
372
119
43
Boljš k s silikonom se dela z lepilom za letvice ker ima boljši začetni oprijem, delaš točkovno, tolk da ne šparaš pa tolk da ne leze ven na vrhu.

beleža ne rabiš nič drekat, itak boš na vrhu pol s akrilcem potegnu; na dnu pa z silikonom v barvi parketa, da zatesniš vse špranje...
 
  • Všeč mi je
Reactions: ncnifrej