Lepa slika preboja zvočnega zidu

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
r3626269604.jpg

http://news.yahoo.com/s/livescience/20090630/sc_livescience/whatsupersoniclookslike

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.811
561
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Citat:
Uporabnik Joshua pravi:
Hudo ja, pa a piloti slišjo čutjo preboj

Ne..
Ne in ja.
Čuti malo vibracije, zvoka pa ne ker se zvok potuje za njim.
Ko sem jaz prvič slišal prebitje zvočnega zidu je bilo letalo sam še ena rumenkasta pikca v daljavi potem pa je malo počilo (poči manj kot kakšna kobra/mega/piratka) pa malo sape ti vzame in to je to.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Mislim, da poči malo bolj kot kobra/mega/piratka. Sicer osebno še nisem slišal prebitje zvočnega zidu, mi je pa prjatu pravu, da ko ga je slišal, so se šipe zatresle, pa moramo tudi gledat, da je letalo oddaljeno od zemlje kar nekaj 100 metrov. Zdej pa vrži ti kobro par 100 metrov od sebe, pa naj se šipe zatresejo, pa mislim, da se ne bodo. Sicer pa je to le moje mnenje in nikakor ne provuciram, hehe
grin1.gif

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Mythbusterja sta mela pred kratkim oddajo o prebijanju zvočnega zida in steklu.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Citat:
Uporabnik Joshua pravi:
Hudo ja, pa a piloti slišjo čutjo preboj

Ne..
Ne in ja.
Čuti malo vibracije, zvoka pa ne ker se zvok potuje za njim.
Ko sem jaz prvič slišal prebitje zvočnega zidu je bilo letalo sam še ena rumenkasta pikca v daljavi potem pa je malo počilo (poči manj kot kakšna kobra/mega/piratka) pa malo sape ti vzame in to je to.

Kaj pa če prebije zid in potem na hitro zabremza? Teoretično bi ga moral zvok spet ujeti.... Samo vprašanje kako hitro lahko upočasni.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Poči kar konkretno. Med vojno, ko so letala prebijala zvočni zid nad naselji je vedno ob tem manevru popokalo nekaj šip na bližnjih hišah (tudi nad našim krajem ga je...pa je treba rečt da ga nisi mogel spregledati z zvokovnega vidika!)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja nevarno je, če ga pol iz linije ven vrže... tko da ponavadi ne bremzajo na hitro!

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Pok je podoben, kot če počiš vrečko, dosti značilen. Seveda pa mora biti visoko in bolj "počasi" mora pospeševati, če ne je katastrofa. Če bi to naredil nad Ljubljano, ne ostane nobena šipa cela.
Med vojno je en Mig drvel čez Ljubljano, blizu Mach 1, je zagrmelo kot hudič, škode pa ni bilo.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Počakaj, da vdihneš aluminijeve delce, zdaj se akumulirajo zgoraj v atmosferi, ampak ko pa padejo nate ... ende!! Vsak bronhij ti bo oksidiral.