Lenovo T520 in Ericsson F3507g

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Hm,

ko sem že mislil, da bo končno enkrat šlo lepo, se je zalomilo
wink-1.gif
. Iz SL500 sem vzel delujoči F3507g 3G modul, ki smo ga kupili slabe tri leta nazaj in ga vtaknil v T520, ki je pa javil "Unauthorized hardware" in vse skupaj se gladko ustavi že pred BIOSom (jasno, kako pa drugače).

Sicer imam nekje v glavi, da smo kupili "original Lenovo 3G", ampak obstaja možnost, da je bil samo takšen, ki gre v SL500, v T520 pa očitno ne gre. Na Lenovo strani je ta modul podprt, očitno pa nekaj v modulu ne odgovarja in se zato vse skupaj ne gre čez. Če sem prav poiskal, je problem v whitelist seznamu, kjer bi moral biti vpisan ID tega modula. Se je kdo že kaj igral s tem oziroma ali se kje dobi BIOS brez tega preverjanja?

Jernej

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Zdravo!

Kolikor sem preverjal preko servisa enostavno ne gre. Imeti moraš modul, kateri je podprt za tvoj model prenosnika.

Enako sem naredil samo, ko sem dobil Lenovota S10-2, pa sem prestavil modul v T410, pa sem dobil enako napako.

Rešitev je bila samo nabava ustreznega 3G modula, kateri je podprt za tvoj model prenosnika.

Lp,

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik plexix pravi:
Zdravo!

Kolikor sem preverjal preko servisa enostavno ne gre. Imeti moraš modul, kateri je podprt za tvoj model prenosnika.

Enako sem naredil samo, ko sem dobil Lenovota S10-2, pa sem prestavil modul v T410, pa sem dobil enako napako.

Rešitev je bila samo nabava ustreznega 3G modula, kateri je podprt za tvoj model prenosnika.

Lp,

Grrr, pa saj na Lenovo strani piše, da ta model je podprt
bonk.gif
.

Jernej

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Jaz se z BIOS raje ne bi igral.

Par idej ...

Jaz tudi ne... Kakšno urico ali dve delam na tem, da bi na modul namestil novejši firmware, ki ga podpira tudi Lenovo. Morebiti bo uspelo... Če bo pa postal opekca, pa tudi ni panike
wink-1.gif
.

Jernej

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Sam sem iz svojega T500 vzel tak modul in ga prodal nekomu, ki ga je nekako "shekal" za v lenovo S2 (pojma nimam kaj je naredil), ampak mu je vseeno vsakič tretjič ko je prižgal računalnik javilo unauthorised hw error.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Oj, ja podprt je že, samo za določene modele.

Tudi meni ni bilo jasno, zakaj imajo tako narejeno, mogoče samo da enostavno moraš kupiti zraven, ko menjavaš prenosnik?

Lp,

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik plexix pravi:
Oj, ja podprt je že, samo za določene modele.

Tudi meni ni bilo jasno, zakaj imajo tako narejeno, mogoče samo da enostavno moraš kupiti zraven, ko menjavaš prenosnik?

Lp,

Najbrž bo to
wink-1.gif
. Po nekaj urah sem obupal in če sem prav videl, je ta modul obstal v 2009 in so od takrat zadnji gonilniki. Zgleda, da bo res treba vzeti drug modul (bom šel kar na USB), ali pa počakati, da se pojavi modificiran bios, ki nima blokade.

Jernej

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Si poskusil trik s prelepljenim pinom?

Ali pa poskusi zamenjat PCI ID tej napravi.
tongue-1.gif

Trik z lepilnim trakom ni uspel. Pa če sem prav prebral, moraš imeti še spremenjen BIOS.

Glede menjave IDja, kako pa to narediš oziroma v kateri ID moraš dati
smile-1.gif
?

Jernej