LEKTORIATI NA FILOZOFSKI FAKULTETI

Flem

Zelenc'
23. jun 2010
3
0
1
Zdravo,

sem student 2. letnika (medicina), rad bi obogatil svoje znanje tujih jezikov. Lektoriati, ki jih ponuja filozofska fakulteta se mi zdijo v primerjavi s tecaji raznih jez. sol DOKAJ UGODNI. Ampak kljub temu- je kdo kdaj obiskoval kaksen lektoriat, da bi mi znal povedat kako zadeve potekajo. Je to tisto klasicno predavanje 30, 40 studentom. Najbrz ucenje poteka po vnaprej predpisanih ucbenikih.
Na koncu ne bi rad ugotovil, da bi se lahko sam, doma z nekaj knjigami, internetom bolj ucinkovito, hitreje naucil. V zadnjem casu se namrec precej omenjajo `revolucionarne metode` hitrega ucenja.

hvala

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
LEKTORAT in ne LEKTORIAT. Lektorat bi se naj izvajal v sklopu iste jezikovne skupine, se pravi južnoslovanski jeziki. Predznanje je nujno. Ni namenjen učenju jeziku, ampak dograjevanju.

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Ja, lektorati so klasično predavanje oz. bolje rečeno vaje (slušno, pisno, govorno). Če se prijaviš, hodiš z drugimi študenti FF. Večina teh lektoratov gre od začetka in predznanje ni potrebno (vsaj pri slovanskih jezikih je tako). Verjetno bi se tudi doma naučil, čeprav bi težje osvojil fonetiko. Internet pa večina predavateljev odsvetuje, ker če ne obvladaš, težko prepoznaš pravo stvar.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Flem pravi:
Zdravo,

sem student 2. letnika (medicina), rad bi obogatil svoje znanje tujih jezikov. Lektoriati, ki jih ponuja filozofska fakulteta se mi zdijo v primerjavi s tecaji raznih jez. sol DOKAJ UGODNI. Ampak kljub temu- je kdo kdaj obiskoval kaksen lektoriat, da bi mi znal povedat kako zadeve potekajo. Je to tisto klasicno predavanje 30, 40 studentom. Najbrz ucenje poteka po vnaprej predpisanih ucbenikih.
Na koncu ne bi rad ugotovil, da bi se lahko sam, doma z nekaj knjigami, internetom bolj ucinkovito, hitreje naucil. V zadnjem casu se namrec precej omenjajo `revolucionarne metode` hitrega ucenja.

hvala

Ti mal reklamo delaš? A?
smirk-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.237
870
113
če jo, je ta reklama FAIL, glede na to, glede na to, da niti besede "lektorat" ne zna pravilno napisat.
tako kot je FAIL ime "evropske prevajalske agencije " Alkemist
bonk.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Punca je hodila v še aktualnem šolskem letu (2009/10) na začetni tečaj francoščine na FF v LJ (je sicer študentka druge fakultete) in je bila zadovoljna. Je pa za študente FF vse skupaj še ceneje (ali celo zastonj?).