Lej ta Slovenski mozaik

erikson

Guru
25. avg 2007
22.772
6.547
113
Vsi so upali, da bodo bolje zastopani njihovi interesi, če bodo imeli lastno občino.

Prej, v velikih občinah, njihova cesta in kanalizacija nikoli nista prišli na vrsto.

Sedaj, v majhni občini, je tudi denarja manj.

Odkar župan ne sme biti hkrati tudi poslanec, pa tudi ne morejo usmerjati državnih sredstev v svojo majhno občino.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.463
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
KSZ...

Tole sem že večkrat napisal, pa še vedno enako mislim. Slovenina ne rabi nobene vmesne ravni med občino in državo, ker smo premajhni in ker se s pokrajinami nebi nič zmanjšala centralizacija. Bi pa morali zreducirati število občin na nekje med 50 in 70, to bi bil pravi ukrep za decentralizacijo Slovenije.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.680
2.415
113
Pomurje
bravo, si pa faca. Na drugi strani še poglej kje so najbolj zadolžene občine.

Če bi razumel način pridobivanja sredstev, ne bi primerjal Rogaševec z Ljubljano.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
koliko smo jih imeli pred razpadom juge, 45
sprasujem se.gif

Občine so bile pred in po vojni poimenovanja za nekaj takega kot je zdaj krajevna skupnost. Potem so bili okraji oz. srezi. Zdaj ne vem, kako je bilo drugje po Sloveniji, v Posavju so te stvari po vojni kar naprej spreminjali.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik _robi_ pravi:
Jaz sem že zdavnaj rekel, da naj bodo občine=upravne enote, to je cca 53 kom. Pa mir. Ne pa da moraš iz neke mikro občine za vsako pizdarijo na upravno enoto, ki je seveda druga občina.

Se ne strinjam, ker se lahko zgodi, da potem občina dela za dva različna interesa. Primer je jeseniška upravna enota, ki je bila včasih tudi občina, ki je zajemala še Kr. Goro. Občina Jesenice pač ne more skrbeti še za turizem in je zato prav, da je ločena in, da kranjsogorska dela zase. Vsaj za turistične kraje je prav, da imajo svojo občino.