Legendarni filmi

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Najvecji sroti:

The shining, Green mile, Shawshank redemption, Monsters inc, Favnov labirint, Predator

top:
alan does new orleans, bi-boys #5, S&M for dummies #19, yellow panties, divine callboyz

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Najvecji sroti:

The shining, Green mile, Shawshank redemption, Monsters inc, Favnov labirint, Predator

Bojan in Boško sta še mal večja ....

Ok, ok pač ti je všeč. Samo legendarn. Come ooon..

Takih filmov je zelo malo, mora bit pa res powerfull ali posnet fenomenalno, da bi si ga lahko ogledal 20x, 30x in še enkrat čez 30 let.

Takšni, ki že uživajo ta sloves so npr: The Bridge On The Rriver Kwai, Godfather 1 in 2, One Flew Over The Cuckoo's Nest, Scarface, Serpico, Apocalypse Now, Taxi Driver, Das Boot ipd. (pač vzorec) pa ne bo vsak vsakomur všeč, so pa legendarni.

Kar se tiče novejših: Full Metal Jacket, Goodfellas, Platoon, Forrest Gump, Pulp Fiction, Schindlers List, The Shawshank Redemption, The Silence Of The Lambs, The Usual Suspects, Trainspotting, As Good As It Gets, Lock Stock And Two Smoking Barrels, Snatch, Matrix (spet samo vzorec)

Za te bomo pa še videli kako bodo sedli čez 20 let. Verjamem da, ker se jih po 10+ letih še nismo naveličali, ampak legendarn film mora biti všeč tudi tistim, ki bodo film odkrivali čez 20 let, tako kot so bili npr. meni tisti zgoraj. Večni filmi.

Kako daš lahko na ta spisek razne Inglourious Basterds, The Bourne (trilogy), Fight Club, Inception mi pa ni jasno.

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
in kdo si ti, da komu rečeš kaj je legendarno in kaj ne?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.260
113
42
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:

Kako daš lahko na ta spisek razne Inglourious Basterds, The Bourne (trilogy), Fight Club, Inception mi pa ni jasno.

Jaz nobenega od teh nisem omenil. Sicer pa prvotno vprašanje je bilo:
Katere filme bi uvrstili med legendarne, klasične, filmi ki vam jih bo mogoče užitek pogledat tudi čez 30let?

Naštel sem filme, ki sem jih z veseljem večkrat pogledal. Predatorja zihr ene 5 - 10x na leto, Green Mile tudi zihr 5x na leto, Monsters inc. pa ene 2x

Ni nate letelo, ampak na cel topic.

Kar sem želel povedat je, da ne morš 2 leti starega filma dat med legendarne. Tudi ne moreš trditi, da si ga boš z veseljem pogledal čez 30 let. Sploh pa ne, da bo ta film takrat legendarn. To lahko govoriš za filme, ki so že dali kakšno generacijo čez in so tudi zdajšnji všeč (tisti v prvi vrstici in tem podobni)

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Ne vem, če je vsem jasno, kaj naj bi bil pomen "legendarnega" filma ?

Shawshank redemption (samo primer, da bo jasno) je recimo en takih. Lahko ga gledaš večkrat, pa je še zmeraj zanimiv. In to potrjuje tudi IMDb ocena. Ne vem pa, kako bi bil lahko npr. Predator legendaren? OK, stvar okusa ...
Sicer je bil meni izredno všeč film (spet primer) The boy in the stiped pjyama, pa zato ni ravno legendaren. In nikoli ne bo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.260
113
42
Par stvari, ki naredi Predator legendaren film.
Za tiste cajte hudi efekti.
Vsak že zdej pozna tisto z Švarcijem - RUUUN! GET TO DA CHOPA!!!
Pa tist legendaredn stisk rok in podobne fore.
Je pa še vedno eden najboljših akcijskih filmov in če so ti akcijski filmi všeč je ta film pač legendaren. Jaz ga komot pogledam vsak mesec.

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Pol bi bil legendaren film lahko tud Deep throat z Lindo Lovelace ? OK, zate glih ne, ker si še premlad
Mogoče Debbie does Dallas? Tud ne?
evil.gif

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Zmeč jih stran, če maš še kkšnega doma. Ne jih šparat za Leva ... nima smisla. Sej veš, kako je blo včasih vse kosmato, pa poglej danes ... fijuuuu
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
, Apocalypse Now, , Das Boot ipd.

Full Metal Jacket, Platoon, Forrest Gump, Pulp Fiction, Schindlers List,

The Big Lebowski
cheer.gif

Dodajam še mal vojaških (pač žanr ki me zanima): Saving private Ryan, Thin red line.....

Pa še en dober je tud : Never die alone...

Sem pa 1x gledal en dober muvie ki mi je dal mislt......se prepletajo zgodbe več ljudi k se združjo nakonc v eno....naslov je bil pa v številkah....nekaj v smislu 11:28 ( ne vem pravih cifer zato če kdo ve bi bil vesel namiga!!! )

Nazadnje urejeno: