LED žarnice rahlo svetijo ugasnjene

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Khm, prostor imam zgolj v luči in sicer cca. 3x10x10cm. Saj bi stlačil eno navadno žarnico noter, vendar je malo prevelika
grin1.gif
.
Kaj torej naredit?

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Če imaš kak kondenzator od npr fluorescentne svetilke (filter, ki je na vhodu in je vzporedno z lučjo priklopljen) poskusi najprej s tem. Če ne bo efekta, bi pa lahko v luč vgradil tudi kak majhen rele. Naslednja možnos pa je, da predelaš sistem iz stikala na tipko in dodaš v omarico rele (če so žice v ceveh in je v omarici prostora za eno avtomatsko varovalko - toliko zasede rele-bi verjetno to delovalo, ker bi v omarici izklapljal napajanje.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Žal nimam nobene fluorescentne svetilke, tako da če ima slučajno kdo podatke kakšen kondenzator ali pa slikco, se priporočam.
A to mora biti potem vezano vzporedno ali zaporedno?
confused-1.gif

Freenasty

Pripravnik
10. jun 2008
140
0
16
Da si kar izposodim temo...
jaz bi kupil 5x led žarnice GU-10 (nekaj podobnega tem http://www.nakupovanje.net/visokovoltna-highpower-led-zarnica-gu-10-pr-1184528) in me zanima, ker imam stikalo za uravnavanje svetlosti, če se da tudi led dijodam znižati svetilnost ali to ne bo šlo?
Nekje sem bral,da ni dobro imeti vzporedno vezanih več led žarnic ker se skurijo, moja luč ima 5 grl za žarnice in je sigurno vezano vzporedno...zanima me če bi to šlo in če se da uravnavati svetilnost?
Lp

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Teh žarnic ne moreš uporabljat s stikalom za regulacijo osvetlitve. Jaz imam luč s tremi žarnicami sedaj približno 3 mesece na dveh mestih in zaenkrat še vedno delujejo. Sem pa kupil GU 10 s 60 LED diodami in sem zadovoljen saj je svetilnost primerljiva s prejšnjimi žarnicami.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik Torque_monster pravi:
Sem pa kupil GU 10 s 60 LED diodami in sem zadovoljen saj je svetilnost primerljiva s prejšnjimi žarnicami.
Ja, tele z več diodami so že primerljive z normalnimi žarnicami. Sam imam z 78 LEDikami in sveti odlično, poraba pa nikakršna. Edino mi ni najbolj jasno zakaj ne smem gledat v njih. Tudi, če za kratek trenutek pogledaš od daleč noter, imam potem kar nekaj sekund celo vidno polje ''zamegljeno'', pri navadni teh težav ni.

Freenasty

Pripravnik
10. jun 2008
140
0
16
Jaz sem naročil te: klik so bile še v neki akciji tako da sem dal s poštnino 38 eur za 5 kom. Upam da se bojo obnesle. Lp

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Kakšen kot svetilnosti imajo in kako se kaj obesejo.

Nazadnje urejeno:

Freenasty

Pripravnik
10. jun 2008
140
0
16
Saj piše v opisu 30 stopin +-5%...Jih pa nisem še dobil tako, da bom lahko naknadno povedal kako svetijo.

Freenasty

Pripravnik
10. jun 2008
140
0
16
Evo dobil žarnice, svetloba je dosti bol bela kot pri halogenkah, kot svetilnosti je manjši, je pa tudi moč malo manša kot 50W halogenke. Tudi jaz imam problem ker imam stikalo za uravnavanje svetilnosti da mi svetijo kar precej močno vse ledice, če nimam ene normalne žarnice noter. Sem poizkusil brez stikala se pa normalno ugasnejo vse. Aja pa svetilnost jim tudi lahko zmanjšam tam do polovice približno.

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Spregledal. Torej bi moral pri zamenjavi halogenk z temi LED-icami dodat kašni dve in bi zadeva svetila približno enako. Bo treba poizkusit.

Nazadnje urejeno:

Freenasty

Pripravnik
10. jun 2008
140
0
16
V bistvu je malo manjša svetlost, mene ne moti toliko ker v dnevni gledamo tv al pa delam kaj na računalnik in je za to dovolj svetlo, če bi pa hotel bol svetlo bi pa rabil nabaviti še kako luč, ker v bistvu ni ravno najbol svetlo.