LED Trak

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Preprosto izmeri napetost neobremenjenega napajalca. Če je le ta več kot 13V(večinoma kar 15-19V) je zadeva nestabilizirana.
Od teh ki si jih prilimal je uporaben samo prvi, ostaladva sta itak prešvoh. Če je stabiliziran pa še preveri

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Prvi mi kaže 12.29V do 12.34V to je potem ok?
kolk mA pa more imet najmanj za 1-5m traku?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
aha, gledam 5050 pa 60/m

p.s. ostala dva napajalanika pa sta res konkretno večjo voltažo pokazala :/

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.372
301
83
A pa to sveti pač neka barva, ki jo sam določiš, al je to kej povezan s kompom oz. tv? Ker kjer gledam je povosd ista barva kt na ekranu?

Jst bi to na lcd monitor prklopu (je prislonjen na steno), da bi mel namest namizne lučke, ker dost delam s kompom. Kva bi rabu, pač en rgb trak pa...?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ravo zato sem jst nabavu warm white led trak. Kako se bo obnesel spročim čez par dni, samo da ga dobim:)

glede rgb traka, sveti kar si pač nastaviš ali pa se ti barve menjajo.

Glede iste barve kot na ekranu ima pa philips ambientlight. Vrjetno patentiran ker ni noben drug še tega naredu. Če gledaš filme preko pc-ja, potem si lahko tudi sam narediš diy varijanto. Samo ni simpl (lotanje, programiranje...). Nisem pa še zasledil, da bi kdo tako diy varjanto prodajal in da bi bilo tako simpl, da bi sam pognal .exe in vštekal v usb. Če kdo najde, za male pare mogoče kupim:)

Ima pa philips tudi neke ambientalne pc zvočnike, ki imajo na vrhu zvočnika "lučko", ki se prilagaja glede na barve v filmu.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Jst sem dobil svoj led trak in že na hitro zmontiral.
Trak sem dal za dva monitorja, ki sta tik pod poševnim stropom. Od 1m traku oz 60diod (diode so 5050, 60kos/m), mi jih je še 15 ostalo. Kot backlight osvetlitev, ko zvečer sedim pred računalnikom je super.

Barva warm white je kr fejst rumena. Če bi še enkrat kupoval, se bi težko odločil ali isto ali mal bolj belo svetlobo. Se bojim, da bi bolj bela bila preveč moteča ali premočna.

Cel meter traku sem probal tudi za tv, ki je od stene odmaknjen cca 30cm, pa kr preveč razsvetli prostor. Enako tudi, ko sem ga probal na
steni. Tko, da za kako romantično osvetlitev bi jst vzel švohnejše.

Ali lahko sedaj te viška diode priklopim direkt v avto?? Bi jih uporabil za osvetlitev prtljažnika.

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Za TV je boljši RGB trak, kjer si lahko nastaviš poljubno barvo in tudi svetilnost...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Lahko.
Bodo pa zdržale manj časa, ker v avtu naraste napetost tudi do 14,5V in se bodo bolj pregrevale

• Objave ne odobravam

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Evo tko zgleda oz. v živo velik boljš:)
Kable morem še mal pospravt, je blo včeri res na hitro postavljeno.

monitor.jpg

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Eno vprasanje za majstre: imam 2 traka, vsak svoje napajanje. Zdaj bi oba nadomestil z enim, pa me zanima ce en napajalnik ne bo dovolj, ce lahko oba skupaj zvezem da bosta napajala ta en trak?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Raje ne.
Saj zelo verjetno ne bo težav, samo pri teh zadevah nikoli ne veš, kako je spacan regulator. Da ne bi večino toka vleklo le iz enega napajalca, ali pa bi napajalca motila en drugega

• Objave ne odobravam

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.776
221
63
Citat:
Uporabnik Jiggler pravi:
Za TV je boljši RGB trak, kjer si lahko nastaviš poljubno barvo in tudi svetilnost...

se da pri rgb traku svetilnost in barvo nastavit brez daljinca? jaz bi imel zadevo nastavljeno samo na eno vrednost in je potem ne bi vec spreminjal. samo se on in off ...

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Enkrat nastaviš in je to to... Vedno se potem prižge kot je bilo nazadnje nastavljeno.
Kako boš imel pa on-off?